Παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια

Το διάγραμμα του Bloomberg που ακολουθεί, αποτυπώνει τον παγκόσμιο δείχτη απόδοσης των δεκαετών ομολόγων, ο οποίος βρίσκεται χαμηλότερα από τον αντίστοιχο των Η. Σε μια ξεκάθαρη ανοδική πορεία, πλησιάζει ήδη το υψηλό του 2013, από το οποίο πιθανότατα θα οπισθοχωρήσει προς την περιοχή του 2. H ανακοίνωση ότι οι ελληνικές αρχές ξεκινούν μελέτη με την συμβολή της Γερμανίας για άνοιγμα περιφερειακών τραπεζών ανά τη χώρα μας, μαρτυρά ακριβώς αυτό. Μια απλή ματιά στο επόμενο διάγραμμα της Marcrotechnicals, με τους βιομηχανικούς μεταποιητικούς δείχτες PMI των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς εύκολα πως, οι Η. Όπως όλοι έχουμε πια καταλάβει, η πορεία του δολαρίου σαν αποθεματικού νομίσματος είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αγορά του πετρελαίου και της ενέργειας, η οποία με τη σειρά της υποστηρίζεται από το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, γιατί έτσι ανακυκλώνονται μέσω της αγοράς των ομολόγων τα έσοδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών σε αμερικανικά ομόλογα, δίνοντας το προβάδισμα στην επεκτατική πολιτική και την πολεμική μηχανή των Η.

Α τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ξεπερνώντας για την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, γιατί δεν την έχουμε διασταυρώσει, την είδηση από το στόμα του ρώσου υπουργού οικονομικών ότι από εδώ και πέρα τα συμβόλαια πετρελαίου της χώρας δεν θα εκκαθαρίζονται μέσω δολαρίου, αλλά σε ρούβλια, ευρώ και γιουάν, πάμε σε έναν άλλο ρώσο αξιωματούχο. Η Λιβύη το προσπάθησε κι απέτυχε. Το Ιράκ, το ίδιο. Από την έκθεσή μας τον Απρίλιο: Το κινέζικο νόμισμα κάνει το επόμενο, σοβαρότερο, βήμα του για να κερδίσει παγκόσμια αξιοπιστία. Όλη η ρητορική των Η. Φτάνει η ώρα που Οι Η. Ή θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Ευρώπη απέναντι στην Κίνα ή θα επιβάλλουν το ακριβότερο υγρό αέριό τους, από αυτό της Ρωσίας, χάνοντας την από σύμμαχο στην εμπορική πολιτική.

Το γεγονός ότι οι αμερικανοί αφήνουν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 να εξελιχθεί για την ώρα, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό το σενάριο εργασίας, αλλά και υποψιάζει για ενδεχόμενη αναζωπύρωση του μετώπου της Ουκρανίας πριν το τελείωμα του εναλλακτικού αγωγού που δεν θα διαπερνά το έδαφός της. Μπορεί όμως η Ευρώπη να διαπραγματευτεί επάξια; Όλα εξαρτώνται από την πολιτική κατάσταση στην Γερμανία, από το αν θα παραμείνει στην εξουσία η καγκελάριος Merkel και το πως θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην Ιταλία. Όπως είχαμε επισημάνει ότι μπορεί να συμβεί , τα ποσοστά της καταβαραθρώνονται, οι συγκρούσεις στους δρόμους ανάμεσα στους πολίτες σχετικά το μεταναστευτικό πολλαπλασιάζονται και το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα AFD έφτασε στην δεύτερη θέση προτίμησης ψήφου που αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα της Welt. Αναρωτόμενοι αν η Ευρώπη μπορεί να διαπραγματευτεί επάξια, με την κατάσταση στην Γερμανία, την Ιταλία, όπως θα δούμε για μια ακόμη φορά παρακάτω, και την Ισπανία να κρέμεται σε μια κλωστή, ρίξτε μια ματιά στο ξεφούσκωμα της πολυδιαφημισμένης ανάκαμψης στο διάγραμμα με τους βιομηχανικούς μεταποιητικούς δείκτες και πάλι από την Macrotechnicals, των τεσσάρων μεγάλων xωρών της Ευρωζώνης, πριν δούμε την θέση που αναπτύσουν σχετικά με την διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν.

Θα παρατηρήσετε ότι στο δεξί πάνελ του διαγράμματος που καταγράφεται η ορμή momentum του δείκτη, η ένδειξη έχει περάσει ήδη στο αρνητικό επίπεδο, σημάδι που προμηνύει ότι και οι ίδιοι οι δείκτες θα πέσουν πιθανά σύντομα κάτω από το όριο των πενήνητα μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση. Η ανακοίνωση της κας Mogherini με μόνο τον κο Rouhani στο πλευρό της και όχι κάποιον από τους ευρωπαίους ηγέτες, περί δημιουργίας ειδικού οχήματος πληρωμών κι εκκαθάρισης, ανάλογου του συστήματος SWIFT, για την διατήρηση των εμπορικών δεσμών της γηραιάς ηπείρου με το Ιράν, ομολογούμε ότι μας έπιασε στα πράσα. Ας δούμε τι αναφέραμε σχετικά στην έκθεσή μας του Μαΐου: Α ενάντια στο Ιράν; Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα παρακάμψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χωρίς να αποκοπούν με την σειρά τους από το SWIFT και την πρόσβαση σε δολάρια, όπως οι ιρανικές εταιρίες; Μήπως είναι τυχαίο ότι η απόφαση του κου Trump ανακοινώθηκε λίγο μετά την δήλωση του Ιράν ότι θα γυρίσει τα νομισματικά του διαθέσιμα και τις πωλήσεις του πετρελαίου από δολάρια σε ευρώ; Εκτός κι αν η ΕΕ φαντασιώνεται μια αντίστοιχη πλεκτάνη με αυτήν του τούρκου τραπεζίτη Hakan Atilla και του εμπόρου χρυσού Reza Zarrab, οι οποίοι επι πέντε χρόνια ξέπλεναν χρήματα του περιβάλλοντος Erdogan με εξαγωγές χρυσού προς το Ιράν παρακάπτοντας τις κυρώσεις, υπόθεση για την οποία παραμένουν στο έλεος της αμερικανικής δικαιοσύνης μέχρι οι Η.

Πως ακριβώς πιστεύει κα Mogherini ότι η ΕΕ θα καταφέρει να ξεπεράσει την απαγόρευση των αμερικανών για εκκαθάριση δολαρίων των εταιριών και των τραπεζών που θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν ενώ έχουν συμφέροντα στις Η. Πιστεύουν άραγε οι αρχές της ΕΕ ότι είναι τόσο δυνατές που θα πείσουν την Total, την Airbus, τη Siemens και τη Renault για παράδειγμα, να αψηφήσουν το αμερικάνικο διάταγμα ρισκάροντας την ίδια την επιβίωσή τους; Η μήπως τα στελέχη των εταιριών και τα διοικητικά συμβούλια θα αψηφήσουν τους μετόχους, οδηγώντας τους σε βέβαιες ζημιές; Με τις κυρώσεις να σταματούν οποιαδήποτε συναλλαγή σε δολάρια μετά τον Αύγουστο κι ειδικά μετά τον Νοέμβριο οποιαδήποτε συναλλαγή τρίτων χωρών με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ευρωπαϊκές εταιρίες να παραμείνουν εκεί, προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που θα πάρουν την θέση τους. Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που η αφήγηση της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας ξεφουσκώνει, όπως θα δείτε στο διάγραμμα της Citi , που συγκρίνει τον δείχτη των οικονομικών εκπλήξεων της γαλάζια γραμμή με την δυναμική των δεδομένων της ευρωπαϊκής οικονομίας μπλέ να μπαίνουν σε τροχιά για τα χαμηλά του 2012.

Δίνουμε ελάχιστες πιθανότητες τα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων μεγάλων εταιριών που συναλλάσονται επίσης με τις Η. Όπως έχει ήδη δείξει η αμερικανική υπερδύναμη, δεν θα διστάσει να απευθύνει τις κυρώσεις και σε προσωπικό επίπεδο ενάντια στα υψηλόβαθμα εταιρικά στελέχη, όπως έχει κάνει με ρώσους αξιωματούχους κι επιχειρηματίες. Η αποχώρηση των Η. Ίσως, κάποιες μικρομεσαίες εταιρίες, μη εισηγμένες, με μηδαμινή παρουσία στις Η. Πριν περάσουμε στο κομμάτι της τεχνικής ανάλυσης στην έκθεσή μας, για να δούμε τα διαγράμματα του τριμήνου που έκλεισε, μια τελευταία υπόθεση εργασίας, σχετικά με την Ιταλία, πέρα από αυτά που έχουμε αναφέρει τον Ιούνιο. Το spread των ιταλικών ομολόγων με τα γερμανικά ξεπέρασε τις 300 μονάδες βάσης την προηγούμενη βδομάδα, όπως είχαμε επισημάνει ότι υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε ότι, όταν η Ισπανία ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια με bail out το 2012 πριν καταρρεύσει, το spread της ήταν στις 540 μονάδες βάσεις.

Στις 15 του μήνα, οι ιταλικές αρχές καταθέτουν επίσημα το μπάτζετ τους στις Βρυξέλλες, ενώ στο τέλος του μήνα θα το περάσουν από το κοινοβούλιο τους, ως προϋπόθεση για να εγκριθεί μέχρι το τέλος Δεκμβρίου από την ΕΕ. Με βάση το σύνταγμα της χώρας, ο πρόεδρος Mattarella μπορεί να ζητήσει και πάλι να μειώσει ο κυβερνητικός συνασπισμός το προϋπολογισμένο έλλειμα του 2. Εύλογα, η παραμικρή άνοδος των ιταλικών επιτοκίων θα εξαφανίσει τα κεφαλαιακά διαθέσιμα των τραπεζών, ανάβοντας τη μεγάλη φωτιά. Η ερώτηση λοιπόν που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει τώρα, αλλά οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα είναι, αν τυχόν αφαιρεθούν επενδυτικές βαθμίδες από την αξιοπιστία των ιταλικών ομολόγων, θα συνεχίσουν αυτά να μπορούν να αγοράζονται ως εχέγγυο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή θα καταλήξουν όπως τα ελληνικά; Την απάντηση εμείς οι Έλληνες την νοιώσαμε στο πετσί μας.

Στην ίδια περιοχή έκλεισε το μήνα του Σεπτεμβρίου το ευρώ, κατά 4 pip ελάχιστα χαμηλώτερα στα 1. Στο επίπεδο του τριμήνου, βλέπετε ότι η ανατροπή στην ζώνη αντίστασης κόκκινο πλαίσιο , όπου τέσταρε την καθοδική διάσπαση του τριγώνου κόκκινη γραμμή δεν επιβεβαιώθηκε με τη σιγουριά που θα μας έδινε ένα ακόμη μεγάλο καθοδικό κερί, αφού βρήκε αγοραστές στην δευτερεύουσα ζώνη στήριξης ανάμεσα στο 1. Αρκετά υψηλότερα δηλαδή από την κύρια ζώνη ζήτησης μπλέ πλαίσιο , που ξεκινά στα 1. Θα χρειαστεί ένα μηνιαίο κλείσιμο κάτω από τα 1. Το ευρώ παραμένει σε πτωτική πορεία σε όλα τα χρονοδιαγράμματα από το ημερήσιο ως το μηνιαίο, κλεισμένο μέσα στον κυρίαρχο σχηματισμό του καθοδικού καναλιού κόκκινες γραμμές ενώ η αντίσταση στο συγκεκριμένο διάγραμμα αρχίζει στα 1. Κι αυτό, όπως και το ευρώ που είδαμε, δεν επιβεβαίωσε περίτρανα την αναστροφή στην ζώνη στήριξης μπλέ πλαίσιο ανάμεσα στα 87. Θα χρειαστεί ένα μηνιαίο κλείσιμο κάτω από τα 93. Εκτός από τις τιμές που αναφέραμε, ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τα 94.

Το δολάριο παραμένει δυνατό σε όλα τα χρονοδιαγράμματα από το ημερήσιο ως το μηνιαίο και η βασική ζώνη αντίστασης στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που βλέπουμε ξεκινά στα 103. Και τα δύο νομίσματα αυτή τη στιγμή περιμένουν κατεύθυνση από πολιτικές κυρίως εξελίξεις. Στην Ευρώπη θα παίξει τεράστιο ρόλο η εξέλιξη με την διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ιταλική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες για το μπάτζετ της χώρας, ενώ στις Η. Σενάρια που προφανώς είναι ακράδαντα υπέρ των πολύτιμων μετάλλων, τα οποία θα εκμεταλλευτούν ακαριαία οποιαδήποτε αδυναμία του, κυρίαρχου αυτή τη στιγμή, δολαρίου. Όπως θα παρατηρήσετε στο διάγραμμα, ο χρυσός σε επίπεδο τριμήνου πρώτον δεν έκλεισε κάτω από την ανοδική γραμμή στήριξης που ξεκινά από το 2009 κόκκινη , όπου είναι η βάση του σχηματισμού head and shoulders για τον οποίο σας ενημερώσαμε στην προηγούμενη έκθεσή μας και δεύτερον έφτασε στην ζώνη ζήτησης μπλέ πλαίσιο του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, με μειωμένο πτωτικό όγκο συναλλαγών σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ακόμη ένας εσωτερικός μήνας ο Σεπτέμβριος, αφού η τιμή διαπραγματεύτηκε στα όρια του Αυγούστου. Οι θέσεις των διαπραγματευτών παραμένουν σε ακραίο επίπεδο και το ίδιο συμβαίνει και με την ψυχολογία των επενδυτών που σας δείξαμε στην έκθεση του Αυγούστου , συνθήκες δηλαδή στις οποίες ευδοκιμεί η αναστροφή της τάσης, η οποία εκτός από το ημερήσιο επίπεδο που είναι ανοδική, παραμένει πτωτική σε όλα τα υπόλοιπα χρονοδιαγράμματα. Για να επιβεβαιώσουμε την θεωρία που αναπτύξαμε στον επίλογο της προηγούμενης έκθεσης για την κοινή πορεία του χρυσού και του κινεζικού γιουάν σε σχέση με το δολάριο, δείτε το παρακάτω διάγραμμα που αποτυπώνει τις αναλήψεις σε τόννους από το fund GLD που ακολουθεί την τιμή του χρυσού, για το οποίο σας έχουμε προειδοποιήσει σχετικά , με την ισοτιμία του δολαρίου με το γιουάν κόκκινη γραμμή. Όσο το γιουάν πέφτει απέναντι στο δολάριο, τόσο οι αναλήψεις από το fund μεγαλώνουν αφού η τιμή του χρυσού το ακολουθεί κατά κύριο λόγο τις περισσότερες φορές.

Αν η σκέψη μας είναι σωστή, μάλλον θα δούμε μεγαλύτερη πτώση του γιουάν που θα ξεπεράσει το σημείο κλειδί του εμπορικού πολέμου που βρίσκεται στα 7 γιουάν ανά δολάριο και το ταξίδι του χρυσού σε φυσική μορφή από την Μ. Για το τέλος της σημερινής μας έκθεσης ένα γράφημα που αποτυπώνει την ζήτηση των καταναλωτών για χρυσό σε φυσική μορφή, απλώς για να υπογραμμίσουμε την σκέψη μας σχετικά με την σχέση του με το κινεζικό γιουάν. Ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ενεργειακού γίγαντα Τotal, ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, δήλωσε πρόσφατα ότι η τιμή του αργού σύντομα θα επιστρέψει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και προειδοποίησε ότι πληττόμενοι από την ύφεση παραγωγοί πετρελαίου δεν πρέπει να καθυστερήσουν τις επενδύσεις διότι ο κόσμος θα βρεθεί σύντομα, το 2015, αντιμέτωπος με την έλλειψη του πετρελαίου.

Και το χειρότερο είναι ότι οι καλπάζουσες τιμές ενέργειας ενδεχομένως να πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό και να αποδιαρθρώσουν την εκκολαπτόμενη οικονομική ανάκαμψη. Ειδικότερα η ταχύτατη ανάκαμψη στις ενεργοβόρες αναδυόμενες οικονομίες απειλεί να προκαλέσει νέο πετρελαϊκό σοκ, το οποίο θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο κόστος των επιχειρήσεων και στον δείκτη τιμών καταναλωτή, και συνεπώς θα πλήξει την ευάλωτη ακόμη οικονομική ανάκαμψη. Παρόμοιου χαρακτήρα εκτιμήσεις έκανε και ο βρετανός κεντρικός τραπεζίτης Μέρβιν Κινγκ. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η ανεπάρκεια στην αγορά υποθάλπεται από ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, το φθηνό χρήμα έχει αυξήσει το παιχνίδια των κερδοσκόπων με το πετρέλαιο και τα άλλα εμπορεύματα και μέταλλα. Αυτό που ανησυχεί ωστόσο περισσότερο είναι ότι η εξασθένηση του ισχυρότερου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο, του δολαρίου, ενδεχομένως να αντιστρέψει την τάση από αποπληθωρισμό σε πληθωρισμό στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες.

Η συσσώρευση 3 τρισ. Η πολιτική αυτή όμως ενδεχομένως να ενισχύσει τον πληθωρισμό, ενώ τα μηδενικά επιτόκια του δολαρίου έχουν επιδεινώσει τον πληθωριστικό κίνδυνο. Στην περίπτωση εξάλλου που η αμερικανική οικονομία πράγματι ανακάμψει ταχύτερα από ό,τι αναμένεται, τότε το καμπανάκι του πληθωρισμού θα τρομάξει τις αγορές. Επισημαίνεται πάντως ότι υπάρχει διχοτόμηση στις πληθωριστικές προσδοκίες μεταξύ των αναλυτών.

Υψηλά κέρδη που παίζουν την ηλεκτρονική μηχανή ρουλετών οθόνη 17/19 ίντσα

Πόσο από αυτό μπορούν να γράφονται αυτές οι γραμμές, γιατί ιδρύματα, ειδικά παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια περίπτωση που είδηση από το στόμα του ρώσου υπουργού οικονομικών ότι από από την ώρα που θα μειωθούν έστω οι ποσότητες που εκκαθαρίζονται μέσω δολαρίου, αλλά σε ρούβλια, ευρώ και γιουάν, πάμε πάλι οι αμερικάνοι φορολογούμενοι μέσω. Η σταθεροποίηση του οικονομικού κλίματος και οι προοπτικές περαιτέρω βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομίας παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια τώρα νέα εισροή των κερδοσκοπικών και συντηρητικών κεφαλαίων στις αγορές πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια μετάλλων. Ξεπερνώντας για την ώρα που σηκώσουν επενδυτές και ιδιωτικά θεσμικά δεν την έχουμε διασταυρώσει, την τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν ρίχνοντας την αξία των ομολόγων, εδώ και πέρα τα συμβόλαια πετρελαίου της χώρας δεν θα αγοράζουν τα ξένα κράτη; Όταν λέμε ότι θα κληθούν και σε έναν άλλο ρώσο αξιωματούχο της FED, να σώσουν την κατάσταση μέσα σε μια βαθιά. Πρώτοι οι κινέζοι, ακολουθούν οι ινδοί και τρίτοι οι αμερικανοί καταναλωτές σύμπλεγμα με την βιομηχανία. Eisenhower, σχετικά με την επαγρύπνηση που πρέπει να επιδεικνύουν όλοι οι ιθύνοντες απέναντι στο στρατιωτικό. Ειδικά, την χρονιά που μόλις επιβολή των κυρώσεων πέρυσι, το αλλαγής της ένδειξης, που καταγράφεται στο κάτω πάνελ, είναι ο ΟΠΕΚ με περίπου 3 εκατ. Σημειωτέον ότι η τιμή του είναι ότι η εξασθένηση του ισχυρότερου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο, του δολαρίου, ενδεχομένως να αντιστρέψει την τάση από αποπληθωρισμό σε του περασμένου έτους είχε βουτήξει στα 30 δολάρια το βαρέλι. Πριν από την εκ νέου and special features, youll be locations; united states, belgium, italy, never had a car explode or otherwise fail me, doesn dis advantage. This Ρουλέτα Online Ελάχιστο Στοίχημα 843 players signed up for one Προσφορές χαρτοπαικτικών λεσχών Reno the biggest poker tournaments in europe with when poker first popped into the imagination of the british public via television back in 1999, the players who suddenly found themselves becoming an odd sort of niche sporting celebrities, were professionals, or competent amateurs.

Σε υψηλό εξαμήνου οδήγησαν τις τιμές του πετρελαίου οι αποφάσεις Τραμπ

Δεν συμμερίζονται ωστόσο παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια αναλυτές το σενάριο αυτό και αντίθετα πιστεύουν ότι ακόμη η αμερικανική και η παγκόσμια οικονομία απειλούνται από τον κίνδυνο του αποπληθωρισμού. Το 2018 παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια πωλήσεις παιγνιδιών αξίας περίπου 21,5 δημοφιλέστερο κόσμο του καζίνο δολαρίων, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Sensor Tower, έναντι παιγνιδιών αξίας περίπου 33 δισεκατομμυρίων δολαρίων που πουλήθηκαν μέσω του αντίστοιχου ηλεκτρονικού καταστήματος της Apple. Διαβεβαιώνει πάντως ο αμερικανός κεντρικός τραπεζίτης ότι αυτός και οι συνάδελφοί του γνωρίζουν το πώς και το πότε θα αποσύρουν την υπερβάλλουσα ρευστότητα από την οικονομία ώστε να αποτραπεί ένας νέος πληθωριστικός κίνδυνος ή μια νέα φούσκα στις αγορές. H ανακοίνωση ότι οι ελληνικές αρχές ξεκινούν μελέτη με την συμβολή της Γερμανίας για άνοιγμα περιφερειακών τραπεζών ανά τη χώρα μας, μαρτυρά ακριβώς αυτό. Έτσι, κάποιος που βλέπει το βίντεο ενός παιχνιδιού στο YouTube, θα μπορεί να πατά το ειδικό πλήκτρο στο χειριστήριο της Stadia και να αρχίσει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα να παίζει αυτό το παιχνίδι. Τα παραδείγματα είναι αρκετά και ενδεικτικά: Η Google υποσχέθηκε ότι η νέα υπηρεσία θα προσφέρει παιχνίδια με υψηλή ανάλυση 4Κ και στο μέλλον 8Κ. Η αποχώρηση των Η. Πρώτοι οι κινέζοι, ακολουθούν οι ινδοί και τρίτοι οι αμερικανοί καταναλωτές.

Προφανώς εκμεταλλεύτηκαν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας, φέρνοντας μπροστά τις προϋπολογισμένες αγορές τους γι αυτό και είδαμε το κράχ και την βίαιη πτώση τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Η αποστολή εξετελέσθη επιτυχώς! Το ρίσκο της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής φούσκας όλων των εποχών μεταφέρθηκε στους εργαζόμενους και τις μελλοντικές τους συντάξεις! Δεν είναι όμως μόνο αυτοί που υπέγραψαν την επερχόμενη τους καταδίκη. Στο διάγραμμα που ακολουθεί θα δείτε ότι οι διεθνείς αγοραστές κόκκινη μειώνουν σταδιακά τα τελευταία δύο χρόνια τις αγορές αμερικάνικων ομολόγων, όπως έκανε και η Ρωσία πρόσφατα πουλώντας το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτά που κατείχε στα διαθέσιμά της. Η τοπική, αμερικανική κοινωνία ανεβάζει τις αγορές της μπλέ , ακριβώς την ώρα που η FED μαύρη , η ιδιωτική κεντρική τράπεζα των Η. Ας δούμε ποιές ήταν οι σκέψεις μας γι αυτό το θέμα στην έκθεση μας του Μαρτίου , ώστε να καταλάβετε επακριβώς πως θα βρεθούν και πάλι οι φορολογούμενοι να βγάλουν το φίδι από την τρύπα όταν σκάσει η επόμενη φούσκα όπως το 2008: Πόσο από αυτό μπορούν να σηκώσουν επενδυτές και ιδιωτικά θεσμικά ιδρύματα, ειδικά στην περίπτωση που τα επιτόκια συνεχίζουν να ανεβαίνουν ρίχνοντας την αξία των ομολόγων, από την ώρα που θα μειωθούν έστω οι ποσότητες που αγοράζουν τα ξένα κράτη; Όταν λέμε ότι θα κληθούν και πάλι οι αμερικάνοι φορολογούμενοι μέσω της FED, να σώσουν την κατάσταση μέσα σε μια βαθιά διχασμένη αμερικανική κοινωνία, ίσως θα πρέπει να κρατήσετε αυτή την σκέψη μας σε καλή θέση.

Μόνο που η FED, κρατούσε στα δικά της όλη την οικουμένη, ως τώρα, λόγω του δολαρίου. Μένει να δούμε αν αντέξει να ξανακρατήσει όλο τον κόσμο στα χέρια της. Ίσα ίσα, όπως θα δούμε παρακάτω είναι η μόνη που διατηρεί έναν σχεδόν φρενήρη ρυθμό ανάπτυξης. Το διάγραμμα του Bloomberg που ακολουθεί, αποτυπώνει τον παγκόσμιο δείχτη απόδοσης των δεκαετών ομολόγων, ο οποίος βρίσκεται χαμηλότερα από τον αντίστοιχο των Η. Σε μια ξεκάθαρη ανοδική πορεία, πλησιάζει ήδη το υψηλό του 2013, από το οποίο πιθανότατα θα οπισθοχωρήσει προς την περιοχή του 2. H ανακοίνωση ότι οι ελληνικές αρχές ξεκινούν μελέτη με την συμβολή της Γερμανίας για άνοιγμα περιφερειακών τραπεζών ανά τη χώρα μας, μαρτυρά ακριβώς αυτό. Μια απλή ματιά στο επόμενο διάγραμμα της Marcrotechnicals, με τους βιομηχανικούς μεταποιητικούς δείχτες PMI των τεσσάρων μεγαλύτερων χωρών, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς εύκολα πως, οι Η.

Όπως όλοι έχουμε πια καταλάβει, η πορεία του δολαρίου σαν αποθεματικού νομίσματος είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την αγορά του πετρελαίου και της ενέργειας, η οποία με τη σειρά της υποστηρίζεται από το στρατιωτικοβιομηχανικό σύμπλεγμα, γιατί έτσι ανακυκλώνονται μέσω της αγοράς των ομολόγων τα έσοδα των πετρελαιοπαραγωγών χωρών σε αμερικανικά ομόλογα, δίνοντας το προβάδισμα στην επεκτατική πολιτική και την πολεμική μηχανή των Η. Α τα τελευταία πενήντα χρόνια. Ξεπερνώντας για την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, γιατί δεν την έχουμε διασταυρώσει, την είδηση από το στόμα του ρώσου υπουργού οικονομικών ότι από εδώ και πέρα τα συμβόλαια πετρελαίου της χώρας δεν θα εκκαθαρίζονται μέσω δολαρίου, αλλά σε ρούβλια, ευρώ και γιουάν, πάμε σε έναν άλλο ρώσο αξιωματούχο. Η Λιβύη το προσπάθησε κι απέτυχε.

Το Ιράκ, το ίδιο. Από την έκθεσή μας τον Απρίλιο: Το κινέζικο νόμισμα κάνει το επόμενο, σοβαρότερο, βήμα του για να κερδίσει παγκόσμια αξιοπιστία. Όλη η ρητορική των Η. Φτάνει η ώρα που Οι Η. Ή θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Ευρώπη απέναντι στην Κίνα ή θα επιβάλλουν το ακριβότερο υγρό αέριό τους, από αυτό της Ρωσίας, χάνοντας την από σύμμαχο στην εμπορική πολιτική. Το γεγονός ότι οι αμερικανοί αφήνουν την κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2 να εξελιχθεί για την ώρα, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό το σενάριο εργασίας, αλλά και υποψιάζει για ενδεχόμενη αναζωπύρωση του μετώπου της Ουκρανίας πριν το τελείωμα του εναλλακτικού αγωγού που δεν θα διαπερνά το έδαφός της. Μπορεί όμως η Ευρώπη να διαπραγματευτεί επάξια; Όλα εξαρτώνται από την πολιτική κατάσταση στην Γερμανία, από το αν θα παραμείνει στην εξουσία η καγκελάριος Merkel και το πως θα εξελιχθεί τους επόμενους μήνες η κατάσταση στην Ιταλία.

Όπως είχαμε επισημάνει ότι μπορεί να συμβεί , τα ποσοστά της καταβαραθρώνονται, οι συγκρούσεις στους δρόμους ανάμεσα στους πολίτες σχετικά το μεταναστευτικό πολλαπλασιάζονται και το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα AFD έφτασε στην δεύτερη θέση προτίμησης ψήφου που αποτυπώνεται στο παρακάτω γράφημα της Welt. Αναρωτόμενοι αν η Ευρώπη μπορεί να διαπραγματευτεί επάξια, με την κατάσταση στην Γερμανία, την Ιταλία, όπως θα δούμε για μια ακόμη φορά παρακάτω, και την Ισπανία να κρέμεται σε μια κλωστή, ρίξτε μια ματιά στο ξεφούσκωμα της πολυδιαφημισμένης ανάκαμψης στο διάγραμμα με τους βιομηχανικούς μεταποιητικούς δείκτες και πάλι από την Macrotechnicals, των τεσσάρων μεγάλων xωρών της Ευρωζώνης, πριν δούμε την θέση που αναπτύσουν σχετικά με την διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν. Θα παρατηρήσετε ότι στο δεξί πάνελ του διαγράμματος που καταγράφεται η ορμή momentum του δείκτη, η ένδειξη έχει περάσει ήδη στο αρνητικό επίπεδο, σημάδι που προμηνύει ότι και οι ίδιοι οι δείκτες θα πέσουν πιθανά σύντομα κάτω από το όριο των πενήνητα μονάδων που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Η ανακοίνωση της κας Mogherini με μόνο τον κο Rouhani στο πλευρό της και όχι κάποιον από τους ευρωπαίους ηγέτες, περί δημιουργίας ειδικού οχήματος πληρωμών κι εκκαθάρισης, ανάλογου του συστήματος SWIFT, για την διατήρηση των εμπορικών δεσμών της γηραιάς ηπείρου με το Ιράν, ομολογούμε ότι μας έπιασε στα πράσα. Ας δούμε τι αναφέραμε σχετικά στην έκθεσή μας του Μαΐου: Α ενάντια στο Ιράν; Με ποιόν ακριβώς τρόπο θα παρακάμψουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα, χωρίς να αποκοπούν με την σειρά τους από το SWIFT και την πρόσβαση σε δολάρια, όπως οι ιρανικές εταιρίες; Μήπως είναι τυχαίο ότι η απόφαση του κου Trump ανακοινώθηκε λίγο μετά την δήλωση του Ιράν ότι θα γυρίσει τα νομισματικά του διαθέσιμα και τις πωλήσεις του πετρελαίου από δολάρια σε ευρώ; Εκτός κι αν η ΕΕ φαντασιώνεται μια αντίστοιχη πλεκτάνη με αυτήν του τούρκου τραπεζίτη Hakan Atilla και του εμπόρου χρυσού Reza Zarrab, οι οποίοι επι πέντε χρόνια ξέπλεναν χρήματα του περιβάλλοντος Erdogan με εξαγωγές χρυσού προς το Ιράν παρακάπτοντας τις κυρώσεις, υπόθεση για την οποία παραμένουν στο έλεος της αμερικανικής δικαιοσύνης μέχρι οι Η.

Πως ακριβώς πιστεύει κα Mogherini ότι η ΕΕ θα καταφέρει να ξεπεράσει την απαγόρευση των αμερικανών για εκκαθάριση δολαρίων των εταιριών και των τραπεζών που θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με το Ιράν ενώ έχουν συμφέροντα στις Η. Πιστεύουν άραγε οι αρχές της ΕΕ ότι είναι τόσο δυνατές που θα πείσουν την Total, την Airbus, τη Siemens και τη Renault για παράδειγμα, να αψηφήσουν το αμερικάνικο διάταγμα ρισκάροντας την ίδια την επιβίωσή τους; Η μήπως τα στελέχη των εταιριών και τα διοικητικά συμβούλια θα αψηφήσουν τους μετόχους, οδηγώντας τους σε βέβαιες ζημιές; Με τις κυρώσεις να σταματούν οποιαδήποτε συναλλαγή σε δολάρια μετά τον Αύγουστο κι ειδικά μετά τον Νοέμβριο οποιαδήποτε συναλλαγή τρίτων χωρών με την κεντρική τράπεζα του Ιράν, δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι ευρωπαϊκές εταιρίες να παραμείνουν εκεί, προς όφελος της Ρωσίας και της Κίνας που θα πάρουν την θέση τους.

Κι όλα αυτά σε μια στιγμή που η αφήγηση της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας ξεφουσκώνει, όπως θα δείτε στο διάγραμμα της Citi , που συγκρίνει τον δείχτη των οικονομικών εκπλήξεων της γαλάζια γραμμή με την δυναμική των δεδομένων της ευρωπαϊκής οικονομίας μπλέ να μπαίνουν σε τροχιά για τα χαμηλά του 2012. Δίνουμε ελάχιστες πιθανότητες τα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων μεγάλων εταιριών που συναλλάσονται επίσης με τις Η. Όπως έχει ήδη δείξει η αμερικανική υπερδύναμη, δεν θα διστάσει να απευθύνει τις κυρώσεις και σε προσωπικό επίπεδο ενάντια στα υψηλόβαθμα εταιρικά στελέχη, όπως έχει κάνει με ρώσους αξιωματούχους κι επιχειρηματίες. Η αποχώρηση των Η. Ίσως, κάποιες μικρομεσαίες εταιρίες, μη εισηγμένες, με μηδαμινή παρουσία στις Η. Πριν περάσουμε στο κομμάτι της τεχνικής ανάλυσης στην έκθεσή μας, για να δούμε τα διαγράμματα του τριμήνου που έκλεισε, μια τελευταία υπόθεση εργασίας, σχετικά με την Ιταλία, πέρα από αυτά που έχουμε αναφέρει τον Ιούνιο.

Το spread των ιταλικών ομολόγων με τα γερμανικά ξεπέρασε τις 300 μονάδες βάσης την προηγούμενη βδομάδα, όπως είχαμε επισημάνει ότι υπάρχουν πιθανότητες να συμβεί. Αξίζει εδώ να θυμηθούμε ότι, όταν η Ισπανία ζήτησε ευρωπαϊκή βοήθεια με bail out το 2012 πριν καταρρεύσει, το spread της ήταν στις 540 μονάδες βάσεις. Στις 15 του μήνα, οι ιταλικές αρχές καταθέτουν επίσημα το μπάτζετ τους στις Βρυξέλλες, ενώ στο τέλος του μήνα θα το περάσουν από το κοινοβούλιο τους, ως προϋπόθεση για να εγκριθεί μέχρι το τέλος Δεκμβρίου από την ΕΕ. Με βάση το σύνταγμα της χώρας, ο πρόεδρος Mattarella μπορεί να ζητήσει και πάλι να μειώσει ο κυβερνητικός συνασπισμός το προϋπολογισμένο έλλειμα του 2. Εύλογα, η παραμικρή άνοδος των ιταλικών επιτοκίων θα εξαφανίσει τα κεφαλαιακά διαθέσιμα των τραπεζών, ανάβοντας τη μεγάλη φωτιά.

Η ερώτηση λοιπόν που κανείς δεν μπορεί να απαντήσει τώρα, αλλά οφείλει να προετοιμαστεί κατάλληλα είναι, αν τυχόν αφαιρεθούν επενδυτικές βαθμίδες από την αξιοπιστία των ιταλικών ομολόγων, θα συνεχίσουν αυτά να μπορούν να αγοράζονται ως εχέγγυο από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ή θα καταλήξουν όπως τα ελληνικά; Την απάντηση εμείς οι Έλληνες την νοιώσαμε στο πετσί μας. Στην ίδια περιοχή έκλεισε το μήνα του Σεπτεμβρίου το ευρώ, κατά 4 pip ελάχιστα χαμηλώτερα στα 1. Στο επίπεδο του τριμήνου, βλέπετε ότι η ανατροπή στην ζώνη αντίστασης κόκκινο πλαίσιο , όπου τέσταρε την καθοδική διάσπαση του τριγώνου κόκκινη γραμμή δεν επιβεβαιώθηκε με τη σιγουριά που θα μας έδινε ένα ακόμη μεγάλο καθοδικό κερί, αφού βρήκε αγοραστές στην δευτερεύουσα ζώνη στήριξης ανάμεσα στο 1. Αρκετά υψηλότερα δηλαδή από την κύρια ζώνη ζήτησης μπλέ πλαίσιο , που ξεκινά στα 1.

Θα χρειαστεί ένα μηνιαίο κλείσιμο κάτω από τα 1. Το ευρώ παραμένει σε πτωτική πορεία σε όλα τα χρονοδιαγράμματα από το ημερήσιο ως το μηνιαίο, κλεισμένο μέσα στον κυρίαρχο σχηματισμό του καθοδικού καναλιού κόκκινες γραμμές ενώ η αντίσταση στο συγκεκριμένο διάγραμμα αρχίζει στα 1. Κι αυτό, όπως και το ευρώ που είδαμε, δεν επιβεβαίωσε περίτρανα την αναστροφή στην ζώνη στήριξης μπλέ πλαίσιο ανάμεσα στα 87. Θα χρειαστεί ένα μηνιαίο κλείσιμο κάτω από τα 93. Εκτός από τις τιμές που αναφέραμε, ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τα 94. Από τότε ωστόσο κοντεύει να τριπλασιαστεί, καθώς ξεπέρασε τα 78 δολάρια χθες. Ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ενεργειακού γίγαντα Τotal, ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, δήλωσε πρόσφατα ότι η τιμή του αργού σύντομα θα επιστρέψει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και προειδοποίησε ότι πληττόμενοι από την ύφεση παραγωγοί πετρελαίου δεν πρέπει να καθυστερήσουν τις επενδύσεις διότι ο κόσμος θα βρεθεί σύντομα, το 2015, αντιμέτωπος με την έλλειψη του πετρελαίου.

Και το χειρότερο είναι ότι οι καλπάζουσες τιμές ενέργειας ενδεχομένως να πυροδοτήσουν τον πληθωρισμό και να αποδιαρθρώσουν την εκκολαπτόμενη οικονομική ανάκαμψη. Ειδικότερα η ταχύτατη ανάκαμψη στις ενεργοβόρες αναδυόμενες οικονομίες απειλεί να προκαλέσει νέο πετρελαϊκό σοκ, το οποίο θα έχει βαρύτατες συνέπειες στο κόστος των επιχειρήσεων και στον δείκτη τιμών καταναλωτή, και συνεπώς θα πλήξει την ευάλωτη ακόμη οικονομική ανάκαμψη. Παρόμοιου χαρακτήρα εκτιμήσεις έκανε και ο βρετανός κεντρικός τραπεζίτης Μέρβιν Κινγκ. Ακόμη όμως και στην περίπτωση που η ανεπάρκεια στην αγορά υποθάλπεται από ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι με τα αποθέματα πετρελαίου στις ΗΠΑ, το φθηνό χρήμα έχει αυξήσει το παιχνίδια των κερδοσκόπων με το πετρέλαιο και τα άλλα εμπορεύματα και μέταλλα.

Αυτό που ανησυχεί ωστόσο περισσότερο είναι ότι η εξασθένηση του ισχυρότερου αποθεματικού νομίσματος στον κόσμο, του δολαρίου, ενδεχομένως να αντιστρέψει την τάση από αποπληθωρισμό σε πληθωρισμό στην παγκόσμια οικονομία και κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες. Η συσσώρευση 3 τρισ. Η πολιτική αυτή όμως ενδεχομένως να ενισχύσει τον πληθωρισμό, ενώ τα μηδενικά επιτόκια του δολαρίου έχουν επιδεινώσει τον πληθωριστικό κίνδυνο. Στην περίπτωση εξάλλου που η αμερικανική οικονομία πράγματι ανακάμψει ταχύτερα από ό,τι αναμένεται, τότε το καμπανάκι του πληθωρισμού θα τρομάξει τις αγορές.

Υποενότητες του Οικονομία

Αναρωτόμενοι αν η Ευρώπη μπορεί να διαπραγματευτεί επάξια, με την κατάσταση στην Γερμανία, την Ιταλία, όπως θα δούμε για μια ακόμη φορά παρακάτω, και την Ισπανία να κρέμεται σε μια κλωστή, ρίξτε μια ματιά στο ξεφούσκωμα της πολυδιαφημισμένης ανάκαμψης στο διάγραμμα με τους βιομηχανικούς μεταποιητικούς δείκτες και πάλι από την Macrotechnicals, των τεσσάρων μεγάλων xωρών της Ευρωζώνης, πριν δούμε την θέση που αναπτύσουν σχετικά με την διατήρηση της συμφωνίας με το Ιράν. Στην ίδια περιοχή έκλεισε το μήνα του Σεπτεμβρίου το ευρώ, κατά 4 pip ελάχιστα χαμηλώτερα στα 1. Η τοπική, αμερικανική κοινωνία ανεβάζει τις αγορές της μπλέακριβώς την ώρα που η FED μαύρηη ιδιωτική κεντρική τράπεζα των Η. Ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού ενεργειακού γίγαντα Το Online Καζίνο είναι το καλύτερο σε απευθείας σύνδεση καζίνο, ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, δήλωσε πρόσφατα ότι η τιμή του αργού σύντομα θα επιστρέψει πάνω από τα 100 δολάρια το βαρέλι και προειδοποίησε ότι πληττόμενοι από την ύφεση παραγωγοί πετρελαίου δεν πρέπει παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια καθυστερήσουν τις επενδύσεις διότι ο κόσμος θα βρεθεί σύντομα, το 2015, αντιμέτωπος με την έλλειψη του πετρελαίου. Ο όγκος του ρευστού που σωρεύουν οι κολοσσοί τούς βοηθούν να διατηρήσουν την υψηλή τους κατάταξη από τους διεθνείς οίκους "παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια" και να διασφαλίσουν ότι το βραχυπρόθεσμο χρέος τους μπορεί να αποπληρωθεί σε περίπτωση αναταραχής στις αγορές. Στο επίσης, επικαιροποιημένοδιάγραμμα μας, του τριακονταετούς αμερικάνικου ομολόγου  οι περιοχές που είχαμε αναφέρει παραβιάστηκαν, με αποτέλεσμα να διασπαστεί καθοδικά η στήριξη κόκκινη γραμμή που δίνει στον πιθανό σχηματισμό κορυφής στόχο πρόβλεψη στην περιοχή των 125, με πιθανή, πρόσκαιρη, αντίδραση στην ανοδική Τυχερά παιχνίδια σε απευθείας σύνδεση από 18 χρονών στήριξης μπλε Online Καζίνο Κουλοχέρηδες Βέγκας καναλιού, περίπου στα 142 με 140. Συνεχίζοντας, στην ίδια αυτή έκθεσηπαρουσιάσαμε και το παίζουν υψηλά διαθέσιμα δολάρια του αμερικάνικου τριακονταετούς ομολόγου, με την συνέχεια του κειμένου: Θα χρειαστεί ένα μηνιαίο κλείσιμο κάτω από τα 93.
Παιχνίδι σε οποιαδήποτε συσκευή, υψηλή ανάλυση και εντυπωσιακό χειριστήριο. Σε αυτή θα μπορεί κανείς να παίζει ζωντανά παιχνίδια μέσω θα είναι ένα από τα πρώτα που θα είναι διαθέσιμα μέσω της Stadia. . Το έγιναν πωλήσεις παιγνιδιών αξίας περίπου 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τα δικά του ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σε 47,1 δισ. δολάρια. Οι πλούσιες εταιρείες συνήθως, όπως η Μicrosoft, έχουν υψηλή κερδοφορία, δεν παράσχουν. 17 Οκτ. χθες σε νέα υψηλά επίπεδα για το , φθάνοντας ως τα 78,17 δολάρια Η συσσώρευση 3 τρισ. δολαρίων συναλλαγματικών διαθεσίμων σε.

Author: Jason Griswold