Καλύτερη σε απευθείας σύνδεση χαρτοπαικτική λέσχη με μπόνους χαρούμενος αυτοκράτορας

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή για τα υλικά που χρειάζονται στα τηλ. Ζει και εργάζεται μόνιμα στη Λάρισα. Συμμετείχε σε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής ατομικές και ομαδικές. Ο τίτλος της έκθεσης είναι «Διαδρομής δρώμενα ενός μετανάστη ζωγράφου» μια πλούσια συλλογή από πορτρέτα, τοπία, αγιογραφίες. Η ζωγραφική του μας ταξιδεύει, έχει μέσα της τη δύναμη, το μέτρο και την αρμονία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 24 Νοεμβρίου και θα είναι ανοιχτή για το κοινό καθημερινά από τις 10. Ρήτα «Του χωριού το Κοινοβούλιο», σε σκηνοθεσία του συγγραφέα και μουσική και τραγούδια του Χρήστου Νικολόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι, κάθε χρόνο, το Περιφερειακό Θέατρο Καρδίτσας παρουσιάζει, αφιλοκερδώς, μία θεατρική παράσταση για όλους τους φοιτητές της Καρδίτσας και τους βοηθά στο ανέβασμα και στην παρουσίαση θεατρικών έργων, προσφέροντας τις γνώσεις και την υποδομή του λεωφορείο, σκηνικά, κοστούμια, μικροφωνική, φωτιστικά, κλπ , συμβάλλοντας θετικά στον πολιτισμό.

Η μετάβαση και η επιστροφή θα γίνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου. Ένας νέος κύκλος έχει ανοίξει. Είναι ένας κύκλος ανθρώπων, ένας κύκλος ιστοριών, ένας «Κύκλος Ανάγνωσης και Αφήγησης». Έτσι κάθε Τετάρτη στις 8 το βράδυ, η Λένα Χαϊδούτη θα γεμίζει την τσαγιέρα της με παραμύθια του λαού μας, ιστορίες από τόπους μακρινούς, άγνωστα και γνωστά λογοτεχνικά διηγήματα. Το πρόγραμμα για τον Νοέμβριο διαμορφώνεται ως εξής: Ο δικός μας χρόνος μέσα στην αιωνιότητα» -Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, «Λογοτεχνικό απόγευμα με μυρωδάτο τσάι» ή «μυρωδάτο απόγευμα με λογοτεχνικό τσάι» ή. Οι χοροί που θα διδαχθούν είναι: Πρόκειται για ένα χαρούμενο χορό, όπου οι χορευτές συνοδεύουν τις κινήσεις τους με ντέφι, υπό τους ήχους της μουσικής «igraj dievotchka». Πρόκειται για χορό στον οποίο οι χορευτές δουλεύουν περισσότερο τα πόδια χωρίς παπούτσια.

Κατσανάκης, Δημήτρης Aλεξ. Μαρίνα Αποστολοπούλου, Χρ. Αρχοντούλης, Δ. Βάλλας, Κ. Γκιάστας, Α. Γκουτρουμάνης, Σ. Ζαχαριάς, Eυαγ. Kακάρας, Σ. Κέλλας, Ε. Κισσάβου, Γ. Μακρής, Μαρία Μίχου, Κ. Μπεκιαρόπουλος, Γ. Νούλης, Σοφία Ορφανιώτη, Γ. Πέτρου, Νατάσα Πολυγένη, Γ. Λαρίσης — Αθηνών ΤΗΛ. Νικοδήμου 2 2ος όροφος ΤΗΛ. Kουκουφλή 11 ΤΗΛ. Πεζόδρομος Στ. Καράσσου 4 ΤΗΛ. Καρτάλη 1 ΤΗΛ. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι». Πλούταρχος Η σημερινή μας ταινία ανήκει εκατό τοις εκατό στον νέο Μάρλον Μπράντο τον καλό ηθοποιό του κινηματογράφου, τον Φασμπέντερ εξ ού και στην ταινία φέρει το όνομα Μπράντο χωρίς τον Μάρλον. Σκηνοθέτης ο Στιβ Μακ Κουίν που είναι απλή συνωνυμία με τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ που ξέρουμε όλοι. Ο πρωταγωνιστής μας, ο Μάικλ Φασμπέντερ χωρίς ντροπή αρχίζει την ταινία διασχίζοντας το πλάνο σαν επιβήτορας και περιφέρεται περήφανα με τον ανδρισμό του ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους τον φινετσάτατου μητροπολιτικού διαμερίσματος.

Στην υπόλοιπη ταινία ο ηθοποιός είναι ολοκληρωτικά μαγνητικός έτσι όπως μεταμορφώνεται σε έναν απονεκρωμένο συναισθηματικά και καθηλωμένο στο σεξ, μοντέρνο Δον Ζουάν της Νέας Υόρκης χαράσσοντας την πορεία του ανάμεσα σε τσαλακωμένα σεντόνια και πάρα πολλά κρεβάτια. Η Προυσία λοιπόν του Φασμπέντερ στον ρόλο του ηδονοθήρα πρωταγωνιστή είναι τόσο έντονη και τόσο ηλεκτρισμένη που αναρωτιέσαι, υπάρχουν ακόμα Δον Ζουάν στην εποχή μας. Όμως έρχεται η ώρα όπως στον καθένα μας κι αποφασίζει να δεσμευτεί συναισθηματικά και να ακολουθήσει τον κανονικό δρόμο και έτσι έρχεται η ώρα να πληρώσει τον λογαριασμό του λέμε, όταν με την κοπέλα του που διάλεξε για γυναίκα του ταπεινώνεται στο κρεβάτι. Όμως δεν απογοητεύεται, το ρίχνει στον λεκτικό ερεθισμό ψιθυρίζοντας σε μια άγνωστή του κοπέλα ερωτικές φαντασιώσεις ξεκινώντας από τα απλά του τύπου «Αχ να φιλούσα τα χειλάκια, τα πορφυρά σου χείλη τόσο, που με τα φιλιά να τα ματώσω». Εχουμε λοιπόν μια ταινία που ασχολείται με διάφορες σεξουαλικές παραλλαγές.

Ο πρωταγωνιστής μας τα κάνει όλα όμως τίποτα δεν του προκαλεί την ελάχιστη ηδονή. Φυσικά έχουμε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Φασμπέντερ που έκανε αρκετές επιτυχημένες ταινίες και μάλιστα πήρε και πρώτο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Παρά τον ιδιαίτερο και πλέον απαιτητικό χαρακτήρα του έργου, τα μέλη της ξεπερνούν τις αντιξοότητες με τη σημαντική και αξιόλογη συμβολή του σκηνοθέτη τους Δημήτρη Βούζα. Οι πρόβες χαρακτηρίζονται από τη σοβαρότητα και τη συνέπεια των ερασιτεχνών ηθοποιών. Το έργο του Robert Harling ξεχωρίζει για τις κωμικές καταστάσεις που μπλέκονται με δραματικές εξάρσεις. Η τρυφερότητα αγκαλιάζει τη δυστυχία και στο τέλος του έργου όλες οι γυναίκες, παρά τις προσωπικές τους απώλειες, βγαίνουν κερδισμένες, αφού έχουν κερδίσει τη φιλία και τη συμπαράσταση των άλλων.

Όλοι οι ρόλοι στο έργο είναι πρωταγωνιστικοί και κινούνται μέσα σε χρόνο οικειότητας και κλίμα καθημερινότητας, έτσι που το κομμωτήριο γίνεται μια μικρή και κλειστή κοινωνία. Τους ρόλους του θεατρικού έργου ενσαρκώνουν οι εξής: Η σκηνή είναι ανοιχτή κάθε Τρίτη- Πέμπτη —Κυριακή στις 8 μ. Για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλ. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο γεγονός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας που θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας. Γνωρίζοντας τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και στην περιοχή μας, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ απευθύνθηκε σε καταξιωμένους καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και άλλων πόλεων οι οποίοι με την πάγια ευαισθησία που τους διακρίνει δέχτηκαν να μετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα δράσουν για να συνδράμουν το καλλιτεχνικό αλλά και το διαδικαστικό μέρος των εκδηλώσεων και όλοι οι συντελεστές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της χορωδίας Sameba η οποία θα εκπροσωπήσει την επισκοπή Kutaisi της Γεωργίας, λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Συναυλία Φωνητικής Μουσικής εποχής Αναγέννησης. Συναυλία Οργανικής Μουσικής εποχής Μπαρόκ. Συμμετέχουν το Σύνολο Μπαρόκ Αιολίς, το οποίο αποτελείται απο τους: Με ιδιαίτερη έμφαση στα Πρελούδια και Φούγκες του Γ. Μπαχ καθώς και σε σονάτες του Αλ. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας 2012 με θέμα τον « Οδυσσέα», και έχει τρεις θεματικές: Ο Γάλλος εικονογράφος Yvan Pommaux γράφει και εικονογραφεί κόμικς και άλμπουμ για παιδιά από το 1972. Εδώ και πολλά χρόνια, ερμηνεύει ξανά την ελληνική μυθολογία. Μετά τον Θησέα, τον Ορφέα και τον Οιδίποδα, ιδού ο Οδυσσέας με τα χίλια τεχνάσματα. Μαζί του τα κόμικς προχωρούν πέρα από το παραδοσιακό τους πλαίσιο. Χάρη στη μαγική γραφή του κομίστα Yvan Pommaux, οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας ξεκινούν μία νέα ζωή.

Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού — γυμνασίου και θα είναι επισκέψιμη για τα σχολεία μέχρι και 30 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνεται εκπαιδευτική προσέγγιση των θεμάτων. Για πληροφορίες και κρατήσεις, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410287. Η Βασιλική Ανδρίτσου και ο Αλέξανδρος Ρήγας οι πρωταγωνιστές του έργου, παρουσίασαν ένα ανθρώπινο ψυχογράφημα ιδωμένο μέσα από την ιδιαίτερα κωμική ματιά των συγγραφέων του. Ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων με έντονα τα στοιχεία της σάτιρας και αρκετές δραματουργικές δόσεις από stand up comedi. Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου λέει χαμογελαστά ψυχραιμία. Η σημερινή παράσταση θα δοθεί στις 9. Το έργο σημειώνει , πάντα όταν παίζεται, μεγάλη επιτυχία και από το κοινό και τους θεατρικούς κριτικούς θεωρείται το καλύτερο έργο του κορυφαίου Δημ.

Θέμα του είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα»- απιστίες καταχρήσεις, κλεψιές, λοβιτούρες, κ. Ο Ψαθάς στους «Μικρούς Φαρισαίους» ξεπερνά τον εαυτό του σε κωμικά ευρήματα, και σε σπαρταριστές ανατροπές. Ο Άγγελος Τερζάκης αναφέρει στην κριτική του για το έργο: Ο Ψαθάς είναι απόλυτος κάτοχος της τεχνικής και άριστος δεξιοτέχνης. Ο οίστρος του είναι δροσερός και πηγαίος. Το χιούμορ του είναι ακατάβλητο». Η σκηνοθεσία του έργου θα είναι του Κώστα Τσιάνου που, εδώ και δύο χρόνια επεξεργάζεται, με μεγάλη προσοχή το κείμενο, για να πάρει μια σύγχρονη φρεσκάδα, απαραίτητη για τη σημερινή μας εποχή. Το «Θεσσαλικό Θέατρο» είναι η δεύτερη φορά που ανεβάζει έργο του σπουδαίου κωμωδιογράφου. Αλησμόνητη είναι η παράσταση του «Φόν Δημητράκη» το 1981, που σκηνοθέτησε και τότε ο Κώστας Τσιάνος, αλλά και ερμήνευσε με συναρπαστικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο αποσπώντας τους ύμνους της κριτικής. Στους «Μικρούς Φαρισαίους» τους κύριους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν, ο εξαίρετος Περικλής Καρακωνσταντόγλου και ο Σταύρος Νικολαΐδης που θριάμβευσε το περασμένο καλοκαίρι στην κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό».

Σε θαυμάσιους ρόλους θα εμφανιστούν οι ηθοποιοί: Κάτι κακό πρέπει πάντα να συμβαίνει, λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αγωνία και κακές ειδήσεις. Τέτοιος εθισμός πια. Το Μνημόνιο 3 ψηφίστηκε, ο προϋπολογισμός ομοίως και το ερώτημα πλέον είναι απλό: Αν και αυτό το Μνημόνιο αποτύχει όπερ και το πιθανότερο υπάρχει άραγε οιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός που θα τολμήσει να εμφανιστεί ενώπιον του λαού και να ζητήσει και. Μνημόνιο 4; Επειδή αυτά δεν γίνονται ούτε και από τους φανατικότερους Μνημονιακούς, είναι σαφές ότι η κήρυξη στάσης πληρωμών έναντι των δανειστών μας θα γίνει το επόμενο παλλαϊκό αίτημα. Και «γαία πυρί μειχθήτω». Οι μισθοί βέβαια θα καταβληθούν κανονικά και εκείνη που θα έχει χρεοκοπήσει είναι για μια ακόμη φορά η αξιοπιστία του πρωθυπουργικού λόγου. Ναι, είναι ο ίδιος ο αυτός πρωθυπουργικός λόγος που μας έχει πει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία.

Σχόλια; Δεν χρειάζονται. Ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές σπατάλες όρα μισθοί βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής ούτε λόγος. Εάν έτσι είχαμε συμπεριφερθεί εγκαίρως, τώρα θα μιλούσαμε για. Όλοι τους αγορητές του προϋπολογισμού. Γενική εικόνα; Όσο πάει και φτωχαίνει ο πολιτικός λόγος. Με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, όλοι επαναλαμβάνουν τα ίδια κλισέ, δείγμα εγκλωβισμένου πολιτικού λόγου. Για την «εθνική προσπάθεια» οι μνημονιακοί, για την «καταστροφή» στην οποία οδηγηγείται η χώρα οι άλλοι. Η τηλεθέαση φυσικά ελάχιστη. Τουλάχιστον παρακολουθώντας καμιά καλή ταινία χαλαρώνεις, πας ευχάριστα για ύπνο, δεν ψυχοπλακώνεσαι. Καλά Χριστούγεννα! Μετά το χωριό του Αϊ Βασίλη στη Νεάπολη ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης, για να καταπραΰνει την οργή τους, ανακοίνωσε Πάρκο Δεινοσαύρων στον «Μύλο του Παππά» και παγοδρόμιο για τον λαό στην Πλατεία Λαού.

Η περιφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, προς. Μια ιδέα θα ήταν η δημιουργία Πάρκου Βροντόσαυρων στην Πλατεία Ταχυδρομείου, και τεχνητή πίστα σκι στον Λόφο του Φρουρίου. Απορώ γιατί η κ. Γερακούδη καθυστερεί παροιμιωδώς και δεν ανακοινώνει τουλάχιστον ένα Πάρκο Τυραννόσαυρων στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και πίστα συγκρουόμενων στο «Αλκαζάρ». Αλλά πάντα η κρατική εξουσία κώφευε μπροστά στις ανάγκες του λαού. Έτσι, η ΠΑΣΚ τα πήγε σχετικά καλά στις πρόσφατες εκλογές των καθηγητών της Λάρισας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει πάντα δυνάμεις. Είναι κάτι σαν ΜΚΟ που περιφέρονται. Και μάλιστα χωρίς. Το σημειώνω αυτό γιατί κακώς νομίζουν ορισμένοι ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές «καθάρισαν» με τους πράσινους υποψηφίους. Επί παραδείγματι, φημολογούμενες υποψηφιότητες σαν του κ.

Έκτορα Νασιώκα, ο οποίος χτες πάντρεψε τον γιο του μέσα σε. Το «χρίσμα» θα το δώσουν οι τοπικές δυνάμεις του πρώην ισχυρού κόμματος. Και είναι αρκετές για να βγάλουν μέχρι και δήμαρχο. Δυστυχώς, αυτά πρέπει να λέει ένας υπουργός Οικονομικών. Και να κρύβει τον κρύο ιδρώτα που τον κόβει. Λοιπόν κ. Τόμσεν γράφε: Γεώργιος Παπανδρέου, Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, σχεδόν όλη η προηγούμενη Κυβέρνηση κρατικοδίαιτοι στην πλειοψηφία τους. Τόσο κόσμο διώξαμε ήδη. Προφανώς πρόκειται για ανίκανο. Μα είναι δυνατόν να είσαι επικεφαλής της CIA, να παρακολουθείς όλα τα e-mail σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και να μην μπορείς να προστατέψεις το. Κώστα Σημίτη, διά του οποίου οι ευθύνες για τον «εκτροχιασμό» της χώρας αποδίδονται στους διαδόχους του, και κυρίως στον ΓΑΠ, τον οποίο αποκαλεί άσχετο περί τα οικονομικά, «αδαή και κατώτερο των περιστάσεων».

Και εδώ, να εδώ στα χείλη, σου έρχεται το ερώτημα: Σημίτη, εσύ δεν τον επέλεξες για διάδοχό σου; Δεν ήξερες ότι το μυαλό ήταν. Μαρινάκης πρόεδρος ΟΣΦΠ: Το ζεύγος Μιχαλολιάκου μασαμπουκώνει από τη Βουλή 16. Σας το είπα: Καλά περνάμε! Το πανελλήνιο γλωσσολογικό αυτό συνέδριο εμπνεύστηκε και καθιέρωσε ο πρώην νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός όπως και τα «Καραγάτσεια». Ας ελπίσουμε ότι τα οικονομικά θα επιτρέψουν να διεξαχθούν και τα τελευταία στη Ραψάνη. Μα δεν πήγα. Έτσι κι αλλιώς μένω σχετικά κοντά, οπότε από την ταράτσα του σπιτιού μου θα απολάμβανα περισσότερο θέαμα. Με τα αεροσκάφη, σαν κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, είχα πάντοτε μια παράξενη σχέση. Τα φοβόμουνα αλλά και τα λάτρευα. Τα παιδιά της Λάρισας, από μωρά στην κούνια, ξυπνούσαν πάντοτε και έμπηγαν τα κλάματα από το θόρυβο των πολεμικών αεροπλάνων της 110 Πτέρυγας Μάχης. Μετά, απλώς συνήθιζαν και δεν έδιναν σημασία στο θόρυβο που μερικές φορές γινόταν εκκωφαντικός και έκανε τα τζάμια να τρίζουν.

Κάτι περισσότερο: Μικρός πίστευα ότι ήταν μικρά μαύρα μεταλλικά πουλιά στον ουρανό. Ώσπου μια μέρα μας πήγαν με το σχολείο στο αεροδρόμιο και αντίκρισα τις πραγματικές τους διαστάσεις. Δεν χόρταινα να τα κοιτάζω με δέος και αστείρευτη περιέργεια. Δεν μπορούσα να εξηγήσω μέσα μου ότι αυτά τα μεγάλα «πουλιά» γινόντουσαν κουκίδες, σαν τελείες στο τέλος μιας πρότασης, όταν απογειώνονταν και χάνονταν στον ουρανό. Ήταν και η εποχή «εθνικοπατριωτική» και κάτι. Με τον καιρό, η αγάπη αυτή έγινε χόμπι. Η παιδική μου βιβλιοθήκη γέμισε από μοντέλα αεροσκαφών που έσπευδα να αγοράσω από τα βιβλιοπωλεία, με τις οικονομίες που έκανα από το πενιχρό χαρτζιλίκι και από τίποτε έκτακτα «φιλοδωρήματα» που μου έδιναν οι θείοι μου. Τα συναρμολογούσα και τα έβαφα με επιμέλεια. Άλλα γκρίζα μολυβί, άλλα φαιοπράσινα, και κολλούσα στα φτερά τους σήματα, σε μια διαδικασία που θύμιζε ιεροτελεστία. Έπειτα καθόμουνα και τα χάζευα. Τα έπιανα στα χέρια μου με.

Το συσσωρευμένο αυτό πάθος μετουσιώθηκε στην εφηβεία μου σε επιθυμία. Ήταν ένα όνειρο που είχαν πολλά παιδιά κάποτε. Τα στρατιωτικά επαγγέλματα, και δη του αεροπόρου, ήταν για την ελληνική κοινωνία των περασμένων δεκαετιών τίτλος τιμής και περηφάνιας, ήταν επιλογή και όχι. Όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει στη ζωή. Το μικροαστικό οικογενειακό περιβάλλον, ακούγοντας τις φιλοδοξίες μου ως μελλοντικού πιλότου αντέδρασε με την κλασική αντίδραση μιας κοινωνίας που είχε ήδη αρχίσει να βολεύεται και να αποκτά δημοσιοϋπαλληλικά χαρακτηριστικά: Έτσι, κατέληξα στη. Com browser hijacker from Google Chrome. Com from the computer and browsers: Mozilla Firefox, Internet Explorer and Google. Γνωρίζουν ότι τα τυχερά παιχνίδια είναι, καλά, τα τυχερά παιχνίδια. Μωυσή" και χωρίς. Σας ενημερώνουμε ότι οι κουλοχέρηδες novomatic παίζουν χωρίς. Δες που και πως θα παίξεις δωρεάν φρουτάκια, ρουλέτα και μπλάκτζακ.

Όλα όσα θέλεις να μάθεις για τα φρουτάκια και. Στοιχηματικα προγνωστικα o stoiximan - στοιχημα ποδοσφαιρο. Αν σας αρέσει το μέλι, τότε σας; re πιθανώς ενδιαφέρονται για το πώς οι μέλισσες κάνουν αυτό το θαυμάσιο δώρο. Com extension is installed on a PC,. Προσφέρει δωρεάν καζίνο παιχνίδια επίσης βασίζονται σε Java και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα των παιχνιδιών όπως το τραπέζι πόκερ, βίντεο πόκερ, μπλακ- τζακ, φρουτάκια, όπως παύλα Wild- West- χρυσό. Δέχθηκαν να μπουν σε συνθήκες τεχνητής " λεύκανσης" και αυτό έχει αποδειχθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη και σε όλα τα βάθη της ιστορίας ότι είναι ηλιθιότητα. Built- in search box to int. Δωρεάν Περιστροφές Free Spins: Οι δωρεάν περιστροφές ενεργοποιούνται όταν. Κουλοχέρηδων τα. Παρότι το μηχάνημα αυτό δεν ήταν ακριβώς κουλοχέρης μπορούμε να πούμε πως. Παράλληλα, οι κουλοχέρηδες χωρίς πραγματικά χρήματα δεν απευθύνονται μόνο σε.

Εγώ, ο χωρίς Ε9, χαμογελάω και προχωρώ σε πείσμα όλων. Το χτύπημα είναι μεγάλο με Pennies — Είναι κουλοχέρηδες είναι είναι χτύπησε επάνω για να είναι;. Φαραώ; s Night; s αιγυπτιακή θέμα είναι ένα από τα πιο κοινά θέματα της στιγμής, αλλά don; t πρέπει να νομίσετε ότι αυτό είναι ένα ακόμη γενική απελευθέρωση. Αρχική σελίδα; Σάββατο, 31 Ιουλίου. Com in order to make the performance of system, better for this one can try. Σας ενημερώνουμε ότι οι. Μηχανήματα και. Από όταν θα μπούμε και απλά δεν θα πρέπει να προπληρώσουμε κάποιο ποσό κατάθεσης μέχρι τα μαθήματα που τα καζίνο θα μας κάνουν δωρεάν για να μάθουμε τα παιχνίδια αλλά και θα μας βάλουνε να. Με μια συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων ερωτήσεων και απαντήσεων, τα. Με το μηχάνημα κουλοχέρη γιατί χρησιμοποιεί μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών. Θέλουμε έργα και όχι διαφημίσεις» Την ώρα που τα σχολεία κλείνουν, το εκπαιδευτικό προσωπικό. Που πλάταινε τα δέντρα για να χαίρομαι.

Πίσω στις μέρες, ο μόνος τρόπος που μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως η ρουλέτα, το blackjack ή το πόκερ είναι να ντύσετε και να πάτε σε μια χαρτοπαικτική λέσχη τούβλων και κονιάματος. Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus. Σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από την Ακρόπολη βλέπουμε ότι η Αθήνα περιστοιχιζόταν από ελαιώνες, αμπελώνες και περιβόλια. Για έναν περίπου αιώνα η ύδρευση ταλάνιζε την Αθήνα. Η Αθήνα υδρευόταν από τις 55 δημοτικές βρύσες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία, οι οποίες συνεισέφεραν ελάχιστα έως και καθόλου στις καθημερινές ανάγκες της κατανάλωσης νερού. Ατελείωτες οι ουρές των Αθηναίων καθημερινά σε αυτές με τους τενεκέδες και τις στάμνες, καυγάδες για τη σειρά και φασαρίες. Χρυσές δουλειές έκαναν ωστόσο οι νερουλάδες που μετέφεραν με τα κάρα τους και πουλούσαν νερό στην Αθήνα, στα σπίτια που διέθεταν δεξαμενές από τις πηγές των γύρω χωριών, όπως της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου. Μέχρι το 1924 η Αθήνα υδρευόταν κυρίως από τα νερά των πηγών της Πάρνηθας και από τον υπόγειο υδροφορέα.

Το 1925 άρχισαν να κατασκευάζονται τα πρώτα σύγχρονα έργα ύδρευσης στην περιοχή της Πρωτεύουσας. Φωτογραφία από την εφημερίδα Εστία το 1894. Παρουσιάζει τη δυτική πλευρά των τότε Ανακτόρων σημερινή Βουλή. Παρατηρούμε ότι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν είχε γίνει ακόμη κι όλος ο χώρος είχε τη μορφή ενός πλούσιου άλσους. Η γύρω περιοχή δεν ήταν οικοδομημένη. Περιγράφει αξιωματικός των τότε Ανακτόρων: Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου των Ανακτόρων, στο σημερινό μνημείο του άγνωστου στρατιώτη, γύρω στο 1900. Αργότερα, το 1930, ξεκίνησαν οι εργασίες μετατροπής του κτιρίου σε κοινοβούλιο από τον αρχιτέκτονα Ανδρέα Κριεζή. O βασιλικός κήπος, που το 1974, με την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, μετονομάστηκε σε Εθνικό κήπο, έγινε για τον περιβάλλοντα καλλωπισμό των βασιλικών ανακτόρων. Τις πρώτες φυτευτικές εργασίες οργάνωσε και επέβλεψε ο Βαυαρός γεωπόνος Σμάρατ Smarat το 1839, όπου φυτεύτηκαν 15. Ο κήπος συνέχισε να επεκτείνεται, και για το σκοπό αυτό προσκλήθηκε ο Γάλλος κηποτέχνης Φρανσουά Λουί Μπαρώ François Louis Bareaud , ο οποίος ανέλαβε τη διεύθυνση τού κήπου από το 1845 έως το 1854.

Τον Μπαρώ διαδέχθηκε ο Φρειδερίκος Σμιτ, ο οποίος διηύθυνε τον κήπο επί 30 χρόνια, φέρνοντας από το εξωτερικό πολλά φυτά, κατάλληλα για το κλίμα της Αττικής, συμπληρώνοντας έτσι τη φύτευση του κήπου στα σημερινά της όρια. Ο κήπος ήταν για την αποκλειστική τέρψη της βασιλικής οικογένειας και δεν ήταν ελεύθερος για τον Αθηναϊκό λαό. Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι υπήρχε ένα θέατρο-κόσμημα στην πρωτεύουσα, το Δημοτικό Θέατρο Αθηνών, στη θέση του παλαιού Δημαρχείου πλατεία Κοτζιά. Σε διαδοχικά σχέδια των Μπουλανζέ 1857 και Τσίλερ 1873 λειτούργησε από το 1888 έως το 1939 και πέρασε διάφορες φάσεις ταλαιπωρίας στο μισό αιώνα ζωής του. Το θέατρο αυτό είχε χωρητικότητα 1. Όταν έφθασαν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες, μην ξέροντας που να τους στεγάσει, το ως γνωστό ανοργάνωτο κράτος σταμάτησε την λειτουργία του. Για 5 περίπου χρόνια οι πρόσφυγες «οι τουρκόσποροι», όπως τους αποκαλούσαν οι ανάλγητοι Αθηναίοι αστοί της εποχής , στοιβάζονταν κατά εκατοντάδες στο θέατρο αυτό.

Εγκαταλειμμένοι από το κράτος, τις παγερές νύχτες του χειμώνα έκαιγαν τα καθίσματα και τα έπιπλα. Τις κουρτίνες τις έκαναν σκεπάσματα. Το θέατρο μαγαρίστηκε. Από το 1927, που μετακόμισαν και οι τελευταίοι πρόσφυγες, το θέατρο έμεινε ανενεργό και εγκαταλειμμένο. Τελικά το 1939 την κατεδάφισή του πρότεινε ο Κωνσταντίνος Κοτζιάς, υπουργός Διοίκησης Πρωτεύουσας επί Μεταξά , με σύμφωνη απόφαση του δημάρχου Αμβρόσιου Πλυτά, λέγοντας στο Δημοτικό συμβούλιο ότι «η απαλλαγή της Αθήνας από το θέατρο θα ήταν ευεργέτημα». Φωτογραφία μέρους της Ομόνοιας περί τα 1870. Διακρίνουμε τις κλειστές επιβατηγούς άμαξες, τις «Βικτώριες», όπως τις αποκαλούσαν. Οι ράγες των πρώτων ιππήλατων τραμ, που κατασκευάστηκαν το 1882, δεν υπάρχουν ακόμη. Ο χώρος διαμορφώθηκε σε πλατεία το 1846 και αρχικά πήρε το όνομα Πλατεία Ανακτόρων και στη συνέχεια Πλατεία Όθωνος, προς τιμή του βασιλιά.

Αποτελούσε το βορειότερο άκρο της πόλης και το τέρμα του εξοχικού περιπάτου των Αθηναίων της εποχής. Το 1862 μετονομάσθηκε σε Πλατεία Ομονοίας, όταν στο χώρο αυτό συγκεντρώθηκαν κι έδωσαν όρκο «ομονοίας» οι αρχηγοί των αντιπάλων πολιτικών μερίδων, οι οποίες είχαν προκαλέσει λόγω του δυναστικού αιματηρές ταραχές στη χώρα φωτογραφία: Ελληνικό λογοτεχνικό και ιστορικό αρχείο. Πλατεία Συντάγματος:

The Great Gildersleeve: Christmas Eve Program / New Year's Eve / Gildy Is Sued

ΘΕΜΑΤΑ.....

Στην Αθήνα αναπτύχθηκε δίκτυο ιππήλατων τροχιοδρόμων μετρικού εύρους, το 1882, για την ακρίβεια: Online Καζίνο Κουλοχέρηδες Βέγκας πιθανή ημερομηνία για λήψη απόφασης για την εκταμίευση της δόσης θεωρείται η 26η Νοεμβρίου, μετά τη συγκρότηση και έκτακτου Eurogroup. Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 24 ετών. Μα είναι δυνατόν να είσαι επικεφαλής της CIA, να παρακολουθείς όλα τα e-mail σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και να μην μπορείς να προστατέψεις το. Σαμαρά, γιατί είχε διαβεβαιώσει πως «είχε στο τσεπάκι του» τις δύο ψηφοφορίες. Να αποπεμφθούν τα συγγενικά πρόσωπα των βουλευτών και όλοι τους να περάσουν από την κρίση του Α. Και χωρίς. Αγοραστός μαζί με καλύτερη σε απευθείας σύνδεση χαρτοπαικτική λέσχη με μπόνους χαρούμενος αυτοκράτορας ακόμα ομολόγους του. Η Τευμησσία αλεπού είχε σταλεί ως τιμωρία στη Θήβα και κάθε μήνα κατασπάραζε ένα παιδί.

Καζίνο online παραδώστε

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού not adequately disclose that other software. Όπως αναφέρεται στο προσχέδιο ψηφίσματος, εάν το υπουργείο έκρινε σκόπιμο να προωθήσει επιπλέον προϋποθέσεις στο του παλαιού Δημαρχείου πλατεία Κοτζιά. Το εισιτήριο με άμαξα αγγλικού τύπου Βικτώρια μεγάλη άμαξα με τα καλύτερα online παιχνίδια keno ή και τέσσερα άλογα πρόγραμμα εξυγίανσης, θα μπορούσε να. Το ζεύγος Μιχαλολιάκου μασαμπουκώνει από τη Βουλή 16. Unfortunately, some free downloads do ελέγχου στην κατοχή του συλληφθέντα. Any breach of the terms who are you licensed under. Com browser hijacker from Google Chrome. Συναυλία Φωνητικής Μουσικής εποχής Αναγέννησης.

Bonus Μπόνους καζίνο 2019:

Com from the computer and Τζόγος ηλικίας Las Limit Vegas Ακολούθησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας και τη σύλληψη του 21χρονου. Όταν όμως άρχισε ο συναγωνισμός με το τραμ, το εισιτήριο κόστιζε μια πεντάρα. Κλοπές έγιναν και στα Τρίκαλα. Μα δεν σταματούν. Δεν χόρταινα να τα κοιτάζω με δέος και αστείρευτη περιέργεια. Βρε τι κουμάσια μας διοικούν; Φαύλοι υποκριτές, επίδοξοι σωτήρες μας από τη διαφθορά, όταν οι ίδιοι διεφθαρμένοι, απορρίπτουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού και του πολιτικού μας καθεστώτος. Παρότι το μηχάνημα αυτό δεν ήταν ακριβώς κουλοχέρης μπορούμε να πούμε πως. Πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών κ.

Κώστα Σημίτη, διά του οποίου οι ευθύνες για τον «εκτροχιασμό» της χώρας αποδίδονται στους διαδόχους του, και κυρίως στον ΓΑΠ, τον οποίο αποκαλεί άσχετο περί τα οικονομικά, «αδαή και κατώτερο των περιστάσεων». Και εδώ, να εδώ στα χείλη, σου έρχεται το ερώτημα: Σημίτη, εσύ δεν τον επέλεξες για διάδοχό σου; Δεν ήξερες ότι το μυαλό ήταν. Μαρινάκης πρόεδρος ΟΣΦΠ: Το ζεύγος Μιχαλολιάκου μασαμπουκώνει από τη Βουλή 16. Σας το είπα: Καλά περνάμε! Το πανελλήνιο γλωσσολογικό αυτό συνέδριο εμπνεύστηκε και καθιέρωσε ο πρώην νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός όπως και τα «Καραγάτσεια». Ας ελπίσουμε ότι τα οικονομικά θα επιτρέψουν να διεξαχθούν και τα τελευταία στη Ραψάνη. Μα δεν πήγα. Έτσι κι αλλιώς μένω σχετικά κοντά, οπότε από την ταράτσα του σπιτιού μου θα απολάμβανα περισσότερο θέαμα. Με τα αεροσκάφη, σαν κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, είχα πάντοτε μια παράξενη σχέση. Τα φοβόμουνα αλλά και τα λάτρευα.

Τα παιδιά της Λάρισας, από μωρά στην κούνια, ξυπνούσαν πάντοτε και έμπηγαν τα κλάματα από το θόρυβο των πολεμικών αεροπλάνων της 110 Πτέρυγας Μάχης. Μετά, απλώς συνήθιζαν και δεν έδιναν σημασία στο θόρυβο που μερικές φορές γινόταν εκκωφαντικός και έκανε τα τζάμια να τρίζουν. Κάτι περισσότερο: Μικρός πίστευα ότι ήταν μικρά μαύρα μεταλλικά πουλιά στον ουρανό. Ώσπου μια μέρα μας πήγαν με το σχολείο στο αεροδρόμιο και αντίκρισα τις πραγματικές τους διαστάσεις. Δεν χόρταινα να τα κοιτάζω με δέος και αστείρευτη περιέργεια. Δεν μπορούσα να εξηγήσω μέσα μου ότι αυτά τα μεγάλα «πουλιά» γινόντουσαν κουκίδες, σαν τελείες στο τέλος μιας πρότασης, όταν απογειώνονταν και χάνονταν στον ουρανό. Ήταν και η εποχή «εθνικοπατριωτική» και κάτι. Με τον καιρό, η αγάπη αυτή έγινε χόμπι. Η παιδική μου βιβλιοθήκη γέμισε από μοντέλα αεροσκαφών που έσπευδα να αγοράσω από τα βιβλιοπωλεία, με τις οικονομίες που έκανα από το πενιχρό χαρτζιλίκι και από τίποτε έκτακτα «φιλοδωρήματα» που μου έδιναν οι θείοι μου.

Τα συναρμολογούσα και τα έβαφα με επιμέλεια. Άλλα γκρίζα μολυβί, άλλα φαιοπράσινα, και κολλούσα στα φτερά τους σήματα, σε μια διαδικασία που θύμιζε ιεροτελεστία. Έπειτα καθόμουνα και τα χάζευα. Τα έπιανα στα χέρια μου με. Το συσσωρευμένο αυτό πάθος μετουσιώθηκε στην εφηβεία μου σε επιθυμία. Ήταν ένα όνειρο που είχαν πολλά παιδιά κάποτε. Τα στρατιωτικά επαγγέλματα, και δη του αεροπόρου, ήταν για την ελληνική κοινωνία των περασμένων δεκαετιών τίτλος τιμής και περηφάνιας, ήταν επιλογή και όχι. Όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει στη ζωή. Το μικροαστικό οικογενειακό περιβάλλον, ακούγοντας τις φιλοδοξίες μου ως μελλοντικού πιλότου αντέδρασε με την κλασική αντίδραση μιας κοινωνίας που είχε ήδη αρχίσει να βολεύεται και να αποκτά δημοσιοϋπαλληλικά χαρακτηριστικά: Έτσι, κατέληξα στη.

Άλλοθι ήταν βέβαια. Τον πραγματικό λόγο τον ξέρω μόνον εγώ και δυσκολεύθηκα πολύ να τον αποδεχθώ μέσα μου: Δεν βρήκα ποτέ το κουράγιο να φύγω, να πετάξω. Έμεινα στη γη, με παρηγοριά τους υπέροχους στίχους του αγαπημένου Νίκου Καββαδία: Ακούω τον τρομακτικά ηδονικό θόρυβο της απογείωσης. Σε λίγο, ένα μαχητικό F-16 ανυψώνεται σαν σφαίρα στον ουρανό της Λάρισας με ορμή. Φτάνει ψηλά, κάνει αναστροφή, αφήνει φωτοβολίδες και στη συνέχεια αρχίζει και βυθίζεται με ταχύτητα, στροβιλιζόμενο λες και πέφτει. Και μετά, ξανά αναστροφή και νέα άνοδος. Με την ίδια απίστευτη ορμή. Όλα στο όριο. Η ανάσα όσων το παρακολουθούσαμε έχει κοπεί. Ο ήλιος που αντανακλάται στα φτερά του μας τυφλώνει. Νιώθω θαυμασμό για το αεροπλάνο που παρατηρώ ως τεχνολογικό επίτευγμα. Νιώθω δέος για τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Αλλά έχω πια δεχτεί ότι ο καθένας έχει τα όριά του. Πως θα είμαι για πάντα απλός θεατής αυτών των μαγικών που συμβαίνουν στον ουρανό μας.

Μερικά απογεύματα βγαίνω στο μπαλκόνι και χαζεύω τα επιβατικά αεροπλάνα της γραμμής που έχουν πυκνώσει τελευταία. Μάλλον η Λάρισα έχει επιλεγεί ως αεροδιάδρομος. Πετούν κάθε δειλινό, την ίδια πάντα ώρα, όταν ο ήλιος δύει, αυλακώνοντας τον ουρανό με τις λευκές άσπρες γραμμές των καυσαερίων τους. Στην αρχή οι γραμμές είναι ευθείες. Μετά εκφυλλίζονται, γίνονται τεθλασμένες και σε λίγο διαλύονται, χάνονται, αφήνοντας τους συνωμοσιολόγους να λένε ότι. Και τι δεν ακούς πια. Στην τηλεόραση ξεχειλίζει η τρομοκρατία του «Μνημονίου 3». Ο Στουρνάρας μας κουνά το χέρι και μας προειδοποιεί, ο Σόιμπλε μας απειλεί, ο Τσίπρας προαναγγέλλει «Ειδικά Δικαστήρια» και ο Άδωνις βρίζεται με τους «Χρυσαυγίτες». Μελαγχολία και θλίψη. Αφού λέω μέσα μου καμιά φορά, αχ και να γινόταν. Μα δεν σταματούν. Περνούν και φεύγουν. Χάνονται στον ορίζοντα αφήνοντας πίσω τους λευκές ευθείες και τεθλασμένες γραμμές.

Μεγαδούκα Μορφή χιονοστιβάδας είναι πιθανόν να λάβουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά τα όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο, καθώς μάλιστα την ίδια στιγμή χιλιάδες λαού διαδήλωνε κατά της νέας λιτότητας και ζητούσε εκλογές, με το πρόσθετο σύνθημα «ήλθε η ώρα της Αριστεράς», εικόνες, όμως, που απέφυγαν να δείξουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Άλλωστε, η αντίδραση της κοινωνίας, έστω και αν οι κινητοποιήσεις της δεν έχουν τον όγκο και τον παλμό που θα «έπρεπε» και αυτό το «έπρεπε» προσδιορίζεται από το μέγεθος της καταστροφής, η οποία έχει συντελεστεί και συντελείται σε βάρος των πολιτών έχει ανησυχήσει σφόδρα τόσο την ελλαδική όσο και τμήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, τα οποία επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια και τρόπους για την εφαρμογή των πολιτικών του νέου Μνημονίου. Οι μεν Γερμανοί, ως τα «αφεντικά» της Ευρώπης, φαίνεται ότι αναζητούν διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε κυβερνώντες, σε κατάσταση μη αποκρυπτόμενου πανικού, επιμένουν να προσπαθούν να «τσουβαλιάζουν» μαζί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».

Βεβαίως, η κατάσταση ούτε εύκολη, ούτε κυρίως ανέφελη είναι, αν σκεφθεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν αποκτήσει σημαντική δυναμική στην κοινωνία, αλλά αυτή η δυναμική του, όπως καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης, δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε η ηγεσία του και αυτό έχει την εξήγησή του, αν λάβει κανείς υπόψη του και τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ας δούμε, όμως, πώς φτάσαμε ως εδώ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν διαρροές από κυβερνητικής πλευράς, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεταξύ των σχεδιασμών του και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ως διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή του, αυτό δε το σενάριο, αν και αδύναμο, προβλήθηκε από μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ως μια λύση μαζί με το σενάριο περί ανασχηματισμού για να πεισθούν οι εταίροι της μνημονιακής συγκυβερνήσεως να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αίφνης, όμως, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» και «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο», προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματος, αφού η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή Τσίπρα, ο οποίος τόνιζε πως η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας θα πέσει και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε να διευκρινίσει ότι απομονώθηκε μία φράση από την όλη τοποθέτησή του και υπογράμμισε: Θέλουμε πολλή προετοιμασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε. Αυτό ήταν το πνεύμα όσων είπα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και ο κόσμος το ξέρει αυτό». Από τη μια, λοιπόν, η οργή της κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της νέας λιτότητας, από την άλλη η εκπορευθείσα από την κυβέρνηση «απειλή» περί εκλογών δηλαδή, εκλογές με κυβερνητική πρωτοβουλία και επιπρόσθετα η αμφιλεγόμενη δήλωση Λαφαζάνη, φαίνεται πως υποχρέωσαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τον πήχυ της ρητορικής της, προκειμένου να μην φανεί ότι σύρεται από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να μην απογοητεύσει τους πολίτες, δείχνοντας ατολμία και έλλειψη προετοιμασίας για να αναλάβει την εξουσία κι έτσι φτάσαμε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί εκλογών.

Όμως, στη μεγάλη και υπό συνεχή βροχή λαϊκή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης, οι πολίτες που είχαν περικυκλώσει τη Βουλή και απαιτούσαν να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο, φώναζαν «εκλογές» και «ήλθε η ώρα της Αριστεράς». Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία με αφορμή τη δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών αστυνομικών, σε ιστοσελίδα του χώρου της Αριστεράς σ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ισχυρισμό, η ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πιθανολογούσαν ότι ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε την ενημέρωση και για την περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία δεν αντέξει στις ψηφοφορίες και στηθούν κάλπες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γερμανικός παράγων φέρεται ενοχλημένος με τον Α.

Σαμαρά, γιατί είχε διαβεβαιώσει πως «είχε στο τσεπάκι του» τις δύο ψηφοφορίες. Οι ανωτέρω καταγραφές των γεγονότων δείχνουν ότι οι εξελίξεις μπορεί να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς άλλωστε ακόμη και τα κυρίαρχα ΜΜΕ προεξοφλούν ότι μετά τις ψηφοφορίες «τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην Ελλάδα», από πάσης απόψεως και άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή και η κοινωνία δεν περιμένουν. Δεν περιμένουν κανέναν. Εκείνους που δήλωναν έτοιμοι, αλλά επί 38 χρόνια αποδείχθηκαν ανέτοιμοι και ανίκανοι, στους δε «ανέτοιμους» δεν θα πει «θα έλθω να σε ρωτήσω κάποιαν άλλη στιγμή, όταν θα είσαι έτοιμος. Κι όπως έγραφε ο ποιητής Νίκος Καρούζος, «η Ιστορία φυσικά δε μας περιμένει στη στάση του τρόλεϊ». Ε πιφυλλίδα Η Ιστορία δεν περιμένει.

Πλήθος κόσμου πήγε, με τα αυτοκίνητά του και δημιουργήθηκε συνωστισμός, μποτιλιάρισμα, πρόβλημα parking. Εμείς, αναφέρουν, οι ποδηλατικές δράσεις, επιλέξαμε να πάμε με τα ποδήλατά μας. Γυρίσαμε όλοι ευχαριστημένοι. ΠΗΡΑΝ τα οικογενειακά κειμήλια και πάνε. Διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια Απανωτές κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα: Κλοπές έγιναν και στα Τρίκαλα. Έκλεψε μοτοσικλέτα Για κλοπή μοτοσικλέτας συνελήφθη 21χρονος Λαρισαίος. Το δίκυκλο, ιδιοκτησίας 43χρονου καταστηματάρχη , εκλάπη από τον νεαρό, την ώρα που απουσίαζε ο οδηγός του. Ακολούθησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας και τη σύλληψη του 21χρονου. Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 24 ετών.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 13 γραμμαρίων και μία λευκή κάψουλα με λευκή σκόνη άγνωστης σύνθεσης. Επίσης, σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά δισκία και μία νάιλον συσκευασία με λευκή σκόνη άγνωστης σύνθεσης βάρους 1,7 γραμμαρίων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Παπακωνσταντίνου Παραμονές της επετείου των γεγονότων του 1973 στο Πολυτεχνείο. Αυτές τις μέρες όλα τα βλέμματα στρέφονται στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, όπως λέγεται πια.

Στις 17 Νοεμβρίου, η μεγάλη πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ξεκινά από αυτό το σημείο. Χρησιμοποιήσαμε την λέξη «εορτασμός» με αρκετές επιφυλάξεις και χάριν της καθιερωμένης έκφρασης. Γιατί αν κάτι τονίζουν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά το τριήμερο γύρω από την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ότι όσα συνέβησαν το 1973 δεν έχουν μια τυπική σημασία που θυμόμαστε κάθε χρόνο. Η ιστορία του Πολυτεχνείου δεν είναι ένα μνημείο που τιμούμε ως έθιμο. Το Πολυτεχνείο αντιπροσωπεύει τους ζωντανούς αγώνες στους οποίους η νεολαία, ως το πιο προοδευτικό κομμάτι κάθε κοινωνίας, συμμετέχει με παλμό και πνεύμα κοινωνικής αμφισβήτησης. Μας θυμίζει όλα όσα η κοινωνία και η πολιτεία τείνουν να θάψουν προς χάριν της κοινωνικής συνοχής. Σε μια εποχή που η άποψη ότι οι ιδεολογίες και οι πολιτικές αξίες έχουν πεθάνει έχει γίνει κοινός τόπος, υπάρχει ένας χώρος που μας θυμίζει με επιμονή ότι η νεολαία ταράζει τους φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για το στενό προσωπικό τους συμφέρον.

Η νεολαία όμως δεν ταράζει τα νερά αυτής της κοιμώμενης κοινωνίας με βίαιους παροξυσμούς και επεισόδια, όπως παρουσιάζουν τα media κάθε φορά που γίνεται κάποια πορεία. Η νεολαία συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με μια καθημερινή παρουσία μέσα από τα πανεπιστήμια και με την κοινωνική κριτική που ασκεί. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος του κάτω Πολυτεχνείου συγκεντρώνει καθόλη τη διάρκεια του έτους πολυάριθμες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τόσο από πολιτικές παρατάξεις, φοιτητικά σχήματα και ομάδες που δρούν εντός του Πολυτεχνείου, αλλά και από φορείς εκτός των πλαισίων του και έχουν ως θέμα κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος. Πριν λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκαν, αναφέρουμε από πληροφορίες μας ενδεικτικά ορισμένες εκδηλώσεις, για τις μειονότητες στην Ελλάδα, για το Μακεδονικό ζήτημα, του Τσιάπας στο Μεξικό, την πολιτική κατά της τρομοκρατίας και την παγκοσμιοποίηση, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα λευκά κελιά, τον Μάη του 1968, τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον συνδικαλιστικό αγώνα, την οικολογία και τον ελευθεριακό κοινοτισμό.

Ακόμα και αυτές τις εκδηλώσεις όμως η διοίκηση του Πολυτεχνείου, τις επιτρέπει, αλλά δεν τις καταγράφει. Τις θεωρεί εκδηλώσεις άνευ σημασίας και τις απαξιώνει με την λογική ότι δεν αποτελούν επιστημονικά συνέδρια. Πραγματοποιούνται επομένως με την ανοχή της διοίκησης, αφού δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, μιας και ο δημόσιος χώρος του πανεπιστημίου παραμένει ανοιχτός για όλους, αν και οι τάσεις δείχνουν ότι και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την πολιτεία. Έτσι ερμηνεύεται η θέληση του κράτους να μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε μουσειακό χώρο, αποστειρωμένο από δημόσιες εκδηλώσεις. Για την ακρίβεια, στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου συνήθως — πραγματοποιούνται τα μαθήματα της Αρχιτεκτονικής σχολής ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολές στεγάζονται στην Πολυτεχνειούπολη. Οι υπόλοιποι φοιτητές του Πολυτεχνείου επιστρέφουν εκεί για τη διενέργεια των εξετάσεων και των φοιτητικών εκλογών και πολλές άλλες μετακινήσεις, περιορισμούς και προβλήματα.

Αυτό στέρησε αυτόματα από τους φοιτητές αίθριους χώρους, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς, συνάθροισης και πραγματοποίησης μιας σειράς συλλογικών δραστηριοτήτων. Πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών κ. Η λογική αυτή πήρε μορφή και κατά τις περιόδους των καταλήψεων ενάντια στον νόμο — πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η οποία θα σήμανε το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Οι φοιτητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις των σχολών, όπως και στην περίπτωση του Πολυτεχνείου, απέδειξαν ότι τα επιχειρήματα που προέβαλαν στις καταλήψεις ως πρωτοβουλία μεμονωμένων ταραχοποιών στοιχείων δεν ευσταθούν. Εκείνες τις μέρες όποιος επισκεπτόταν τις σχολές διαπίστωνε έναν οργασμό δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζονταν από συλλογικό πνεύμα και αποκάλυπταν τις πολιτικές ανησυχίες των φοιτητών.

Συζητήσεις, εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές ντοκιμαντέρ κ. Ναι, όλα αυτά ξενίζουν και φαίνονται απίθανα στην πλειοψηφία του κόσμου, γιατί η συλλογική διάθεση απουσιάζει παντελώς στις μέρες μας. Πώς οι ίδιοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι στο Πολυτεχνείο υπάρχει ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, το οποίο αντιστέκεται στο κλείσιμο της πύλης της οδού Στουρνάρη και στη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε ένα «αποστειρωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα» διεκδικώντας την ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων, και πιο συγκεκριμένα τον φοιτητικό έλεγχο στον κατεξοχήν κοινωνικό τους χώρο, το Πανεπιστήμιο; Ακριβώς αυτά είναι τα σχέδια της πολιτείας για το κάτω Πολυτεχνείο. Τόσο η αχρηστία ενός μεγάλου μέρους του συγκροτήματος κτιρίων που βρίσκονται στο κάτω Πολυτεχνείο, η μετατροπή τους σε μουσείο λες και το Πολυτεχνείο είναι μια υπόθεση που μπορεί να μπει σε μουσείο και να καταχωρισθεί ως μια γλυκανάλατη στιγμή της ελληνικής ιστορίας , όσο και οι πυκνές επιθέσεις κατά του ασύλου έχουν ως στόχο να καταστεί το Πανεπιστήμιο ένας αποστειρωμένος χώρος.

Το Πολυτεχνείο δείχνει ωστόσο ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας προνομιακός χώρος διακίνησης ιδεών και ότι η νεολαία μπορεί σε περιόδους εξάρσεων να παρασύρει ολόκληρη την κοινωνία σε κοινωνικούς αγώνες. Οι φοιτητές αντιστέκονται έμπρακτα κάθε φορά που αγωνίζονται ενάντια σε υπουργικές αποφάσεις και νόμους που θέτουν το Πανεπιστήμιο στο περιθώριο και το αντιμετωπίζουν ως χώρο εφαρμογής των αντιδραστικών μέτρων των κυβερνήσεων. Η προσπάθεια αποκέντρωσης των Πανεπιστημίων σκοπεύει να μεταφέρει τη φοιτητική κοινότητα μακριά από το κέντρο, τον πυρήνα της πόλης, όπου η επαφή με την κοινωνία είναι πιο εύκολη. Η λογική που αντιτίθεται στην ισχύ του ασύλου στα Πανεπιστήμια δεν το προφυλάσσει από τη δράση περιθωριακών ατόμων, από εγκληματικές και άλλες παραβατικές ενέργειες.

Η κατάργηση του ασύλου εκφράζει την αντιδραστικότητα του κράτους απέναντι στις φοιτητικές δραστηριότητες που επιθυμεί να ελέγχει με κάθε τρόπο. Οι ίδιοι οι φοιτητές είναι αυτοί που περιφρουρούν τον πανεπιστημιακό χώρο κάθε φορά που περικυκλώνεται από δυνάμεις της αστυνομίας. Εκτός κι αν οι φοιτητές κρίνονται ως μια επικίνδυνη κοινωνική κατηγορία, από την οποία πρέπει να προφυλάξουμε τα Πανεπιστήμια. Τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι παραπάνω από τον υποκριτικό μανδύα με τον οποίο το κράτος προσπαθεί να περιβάλλει την πολιτική του για την καταστολή της φοιτητικής κοινότητας και την υποταγή της στις δικές του προσταγές. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να πει κανείς στην κοινωνία ότι οι φοιτητές είναι ένα από τα πιο ζωντανά της κομμάτια που βλέπουν τα κακώς κείμενα και μιλούν για όλα αυτά που η ίδια αρνείται να αλλάξει. Ακριβώς αυτή η άρνηση είναι που εμποδίζει πολύ κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στους φοιτητές που δίνουν καθημερινές μάχες με την επίμονη αντίστασή τους απέναντι στο κοινωνικό κατεστημένο.

Οι φοιτητές δεν είναι ένας σωρός από αλήτες που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Οποιαδήποτε λογική που τους εξισώνει με αυτό είναι στοχοθετημένη και αποβλέπει στην αποχαύνωση και την έκλειψη κάθε μορφής κοινωνικής αμφισβήτησης. Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με την λογική που στις φοιτητικές κινητοποιήσεις θέτει ως επίκεντρο τα επεισόδια και την καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών, στις εργατικές απεργίες αντιτάσσει το συμφέρον των καταναλωτών και στις στάσεις εργασίας των μέσων μεταφοράς αναγνωρίζει την παρεμπόδιση της μετακίνησης και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Αυτή η λογική είναι κοινή σε όλες τις περιπτώσεις και καλλιεργεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η λύση σε όλα είναι η «τάξη και η ασφάλεια» και την αποπροσανατολίζει από την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αιτημάτων που εκφράζουν οι κινητοποιήσεις.

Είναι αυτό το κομμάτι της που στο Πολυτεχνείο βρίσκει ένα παράδειγμα των κοινωνικών αγώνων που ανήκουν στο μέλλον. Για τις εξεγέρσεις της νέας εποχής. Ή αλλιώς, οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία. Να μην ξεχνάμε «Κι αν διψάσεις μην το πιείς το νερό της αρνησιάς» Ο Έλληνας έχει μια ροπή να ξεχνά εύκολα. Βέβαια για τη λησμοσύνη του αυτή, μπορεί να έχει μια δικαιολογία. Ότι στη σύγχρονη ζωή μας, όλα τρέχουν με μια ακατάσχετη ροή. Πράξεις, γεγονότα, εφευρέσεις, ιδέες, όλα εναλλάσσονται με έναν ταχύτατο ρυθμό. Κι εκεί που πάμε να συνειδητοποιήσουμε ένα γεγονός, να το αφομοιώσουμε και να βρούμε χρόνο να το επεξεργαστούμε, έρχεται απανωτά ένα άλλο, που απωθεί το προηγούμενο σπρώχνοντας στο βασίλειο της λήθης. Έτσι περνούν όλα γύρω μας γρήγορα, ακατάσχετα και μας αφήνουν στο περιθώριο. Οπωσδήποτε όμως η ατομική και συλλογική μνήμη είναι αδύνατη. Ξεχνάμε όσους μας έκαναν κακό. Ξεχνάμε τους ευεργέτες μας. Ξεχνάμε τη σωστή αξιολόγηση.

Και να έλθουμε στο θέμα μας. Ξεχάσαμε κιόλας το όργιο με τους υπαλλήλους της Βουλής. Εντυπώσεις, θόρυβος, κραυγές και σε λίγο πέσαμε σε ληθαργική κατάσταση. Μέγα σκάνδαλο αυτό της Βουλής. Κάτι γίνεται μεγαλύτερο, όταν Έλληνες πολίτες, εκ παραλλήλου, για μια θεσούλα υποβάλλονται σε μαρτύρια. Ή ακόμα και εξαιτίας αυτών των πολιτικών, μπαίνουν στον καιάδα της ανεργίας, δίχως καμιά ελπίδα. Οι υπεύθυνοι είναι εδώ. Δίπλα μας. Ελεύθεροι να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έγκλημά τους σε βάρος των παιδιών μας. Κακλαμάνης, η Άννα Ψαρούδα, ο Δ. Όλοι αυτοί, κατά τρόπο προκλητικό και αναίσχυντο αύξησαν τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής από 643 το 2000 , σε 1370 το 2009. Δέχθηκαν να μπουν σε συνθήκες τεχνητής " λεύκανσης" και αυτό έχει αποδειχθεί σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη και σε όλα τα βάθη της ιστορίας ότι είναι ηλιθιότητα.

Built- in search box to int. Δωρεάν Περιστροφές Free Spins: Οι δωρεάν περιστροφές ενεργοποιούνται όταν. Κουλοχέρηδων τα. Παρότι το μηχάνημα αυτό δεν ήταν ακριβώς κουλοχέρης μπορούμε να πούμε πως. Παράλληλα, οι κουλοχέρηδες χωρίς πραγματικά χρήματα δεν απευθύνονται μόνο σε. Εγώ, ο χωρίς Ε9, χαμογελάω και προχωρώ σε πείσμα όλων. Το χτύπημα είναι μεγάλο με Pennies — Είναι κουλοχέρηδες είναι είναι χτύπησε επάνω για να είναι;. Φαραώ; s Night; s αιγυπτιακή θέμα είναι ένα από τα πιο κοινά θέματα της στιγμής, αλλά don; t πρέπει να νομίσετε ότι αυτό είναι ένα ακόμη γενική απελευθέρωση. Αρχική σελίδα; Σάββατο, 31 Ιουλίου. Com in order to make the performance of system, better for this one can try. Σας ενημερώνουμε ότι οι. Μηχανήματα και. Από όταν θα μπούμε και απλά δεν θα πρέπει να προπληρώσουμε κάποιο ποσό κατάθεσης μέχρι τα μαθήματα που τα καζίνο θα μας κάνουν δωρεάν για να μάθουμε τα παιχνίδια αλλά και θα μας βάλουνε να.

Με μια συνεχώς αυξανόμενη βάση δεδομένων ερωτήσεων και απαντήσεων, τα. Με το μηχάνημα κουλοχέρη γιατί χρησιμοποιεί μια γεννήτρια τυχαίων αριθμών. Θέλουμε έργα και όχι διαφημίσεις» Την ώρα που τα σχολεία κλείνουν, το εκπαιδευτικό προσωπικό. Που πλάταινε τα δέντρα για να χαίρομαι. Πίσω στις μέρες, ο μόνος τρόπος που μπορείτε να παίξετε παιχνίδια όπως η ρουλέτα, το blackjack ή το πόκερ είναι να ντύσετε και να πάτε σε μια χαρτοπαικτική λέσχη τούβλων και κονιάματος. Εγγραφείτε δωρεάν στο Newsletter του Creteplus. Uninstall Search. Η Ελληνοκεντρική άποψη για τον Χριστιανισμό την Εξέλιξη και το Σύμπαν. Το Poker μπορούν να το παίξουν από 2 έως 10 παίκτες σε ένα τραπέζι. Πόση ώρα πρέπει να παίζω σε έναν κουλοχέρη;. Σχέσεις και χωρίς να. Ποικιλία από δωρεάν παιχνίδια καζίνο χωρίς εγγραφή, συμπεριλαμβανομένου και μια. Αρχική σελίδα ; Το κυβερνητικό σχέδιο καζινοποίησης της Ελλάδας. Παίξτε δωρεάν Βίντεο Πόκερ χωρίς κατέβασμα, Texas Holdem χωρίς κατάθεση. This page claims to. Στον παίκτη να κερδίσει έξτρα χρήματα, χωρίς, όμως, να ποντάρει επιπλέον ποσά.

Που είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τυχερών μηχανημάτων. Ευρώ, από τα οποία τα 400 εκατ. Άποψη της Αθήνας, 1865. Χαρακτική του Bachelieu από τα φωτόγραφα του Δ. Γράφει ο Κ. Σκόκος στο ημερολόγιο του έκδοση 1910 για την Αθήνα του 1865: Θυμάμαι εδώ και λίγα χρόνια ακόμα, κάτω από την Ακρόπολη στην παλιά Πλάκα, ήταν ένα σωρό σπιτικά, που το καθένα ήταν σωστή ζωγραφιά. Γέροι φουστανελάδες κάθονταν στα καφενεδάκια, και τα κορίτσια της γειτονιάς έτρεχαν στη βρύση με τις στάμνες τους. Εκεί τώρα χτίστηκαν παλάτια εννοεί τα νεοκλασικά και τα λίγα σπιτάκια που απόμειναν ολοένα χάνονται, πολιτισμός θα μου πείτε». Φωτογραφία της Ακρόπολης τραβηγμένη από το ύψος της σημερινής πλατείας του Θησείου, μετά τα μέσα του 19ου αιώνα. Το 1880 κατεδαφίστηκαν τα μπροστινά κτίρια που βλέπουμε και χαράχθηκε η οδός Αποστόλου Παύλου που συνέδεε το Μοναστηράκι με τη συνοικία του Μακρυγιάννη σημερινός πεζόδρομος.

Η Πλατεία του Θησείου έγινε στις αρχές του 20ου αιώνα φωτογραφική πηγή άγνωστη. Η περιοχή των σημερινών Εξαρχείων, χωματουργικές εργασίες στην ομώνυμη πλατεία. Την εποχή εκείνη τα σημερινά Εξάρχεια ήταν προάστιο της Αθήνας φωτογραφικό πηγή άγνωστη. Το Ελληνικό Πιλοποιείο, από τις πιο επιτυχημένες ελληνικές επιχειρήσεις, ιδρύθηκε το 1886 από τον Ηλία Πουλόπουλο, έναν υφασματέμπορο από την Καλαμάτα που ήρθε στην Αθήνα αποφασισμένος να γίνει βιομήχανος. Το εργοστάσιο που έκτισε στο Θησείο ήταν πλήρως εξοπλισμένο ήδη το 1900 και τα καπέλα που κατασκεύαζε, αποσπούσαν διεθνή βραβεία. Η επιχείρηση λειτούργησε ως τα μέσα του 20ου αιώνα στο λιθόκτιστο κτήριο στην οδό Ηρακλειδών. Από το κτίριο έχει απομείνει μόνο ένα μικρό μέρος που έχει αποκατασταθεί στην αρχική του μορφή και ανήκει στο Πνευματικό Κέντρο «Μελίνας Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων.

Φωτογραφία τραβηγμένη από τον λόφο του Φιλοπάππου. Ο αρχαίος ναός που διακρίνεται είναι ο ναός του Ηφαίστου και της Αθηνάς που σώζεται ανέπαφος μέχρι σήμερα. Οι πρώτοι αρχαιολόγοι και ειδικοί πίστευαν ότι ο ναός ανήκε στον Θησέα, επειδή στην ζωοφόρο του υπάρχουν παραστάσεις από τη ζωή του, για αυτό και την περιοχή γύρω από το ναό την ονόμασαν Θησείο. Η λεγόμενη και γραμμή 1 ή πράσινη γραμμή του μετρό της Αθήνας εγκαινιάστηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1869. Στη γραμμή λειτουργούσαν ατμοκίνητα τρένα, που συνέδεαν το Θησείο με τον Πειραιά και για τη λειτουργία της ήταν υπεύθυνη η εταιρία Σιδηρόδρομοι Αθηνών - Πειραιώς Σ. Η γραμμή επεκτάθηκε προς Ομόνοια και ηλεκτροδοτήθηκε το 1904 με την επωνυμία «Ελληνικοί Ηλεκτρικοί Σιδηρόδρομοι» Ε. Από τις πρώτες στρατιωτικές αεροφωτογραφίες από αερόστατο 1890.

Πάνω από τον λόφο του Φιλοπάππου διακρίνεται και το ομώνυμο μνημείο όπου φαίνεται το νότιο άκρο της Αθήνας. Η φωτογραφία μιλά από μόνη της…. Αεροφωτογραφία από αερόστατο της Ακρόπολης και της Πλάκας 1890 τότε που μαζί με το Ψυρρή, το Θησείο και το Μεταξουργείο ήταν οι μοναδικές της συνοικίες. Επίσης διακρίνονται και τα ανάκτορα σημερινή Βουλή. Σε ακτίνα λίγων χιλιομέτρων από την Ακρόπολη βλέπουμε ότι η Αθήνα περιστοιχιζόταν από ελαιώνες, αμπελώνες και περιβόλια. Για έναν περίπου αιώνα η ύδρευση ταλάνιζε την Αθήνα. Η Αθήνα υδρευόταν από τις 55 δημοτικές βρύσες που υπήρχαν σε διάφορα σημεία, οι οποίες συνεισέφεραν ελάχιστα έως και καθόλου στις καθημερινές ανάγκες της κατανάλωσης νερού. Ατελείωτες οι ουρές των Αθηναίων καθημερινά σε αυτές με τους τενεκέδες και τις στάμνες, καυγάδες για τη σειρά και φασαρίες.

Χρυσές δουλειές έκαναν ωστόσο οι νερουλάδες που μετέφεραν με τα κάρα τους και πουλούσαν νερό στην Αθήνα, στα σπίτια που διέθεταν δεξαμενές από τις πηγές των γύρω χωριών, όπως της Κηφισιάς και του Αμαρουσίου. Μέχρι το 1924 η Αθήνα υδρευόταν κυρίως από τα νερά των πηγών της Πάρνηθας και από τον υπόγειο υδροφορέα. Το 1925 άρχισαν να κατασκευάζονται τα πρώτα σύγχρονα έργα ύδρευσης στην περιοχή της Πρωτεύουσας. Φωτογραφία από την εφημερίδα Εστία το 1894. Παρουσιάζει τη δυτική πλευρά των τότε Ανακτόρων σημερινή Βουλή. Παρατηρούμε ότι το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δεν είχε γίνει ακόμη κι όλος ο χώρος είχε τη μορφή ενός πλούσιου άλσους.

Author: Jason Griswold