Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol

Όλως περιέργως δεν ακούγεται κάποια φωνή από την τοπική κοινωνία. Πάει για πλατεία ο χώρος, όπως έγινε και σε ανάλογη περίπτωση και στη Λάρισα; Ε. Μετά τη σειρά των ιστορικών βιβλίων του τώρα συγγράφει αρχαία τραγωδία. Ήδη κυκλοφόρησε την πρώτη, με τίτλο «Πρωτεσίλαος». Άλλωστε ο ομηρικός Θεσσαλός βασιλιάς ήταν κι εκείνος ο πρώτος που αποβιβάστηκε στην ακτή της Τροίας. Αγνοώντας το δυσμενή χρησμό, τον οποίο και επιβεβαίωσε εις βάρος του ο Έκτορας. Ήρωας ξεχασμένος από τους κλασικούς, οπότε τον ανέλαβε ένας σύγχρονος συγγραφέας. Εκκρεμεί τώρα η ανεύρεση θιάσου να διδάξει το ιδιαιτέρως συγκινητικό έργο. Δεν μπορεί να βρεθεί πλέον. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία, με αφορμή τις εκδηλώσεις για το «Έτος Αξενίδη» να γίνει προσπάθεια από το Δήμο Λαρισαίων να επανεκδοθεί; Οι νεότεροι δεν τη γνωρίζουν. Δεν περνά από κει το ειδικό όχημα για να τα μαζέψει, διαμαρτύρονται περίοικοι.

Τότε γιατί να τα συγκεντρώνουμε, ρωτούν. Η υπηρεσία θα το διορθώσει σίγουρα. Τη διαμαρτυρία των μαθητών, γονέων και καθηγητών του Λυκείου Λιβαδίου έχει προκαλέσει η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για μετατροπή του Λυκείου σε Λυκειακές Τάξεις. Με επιστολές τους, μαθητές, γονείς και καθηγητές τόσο προς την υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τους βουλευτές, προϊσταμένους εκπαίδευσης και τοπικούς φορείς, διαμαρτύρονται για την εξέλιξη, η οποία όπως σημειώνουν αναμένεται να υποβαθμίσει το επίπεδο εκπαίδευσης. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου Καθηγητών του Λυκείου Λιβαδίου «εμείς οι εκπαιδευτικοί του Γενικού Λυκείου Λιβαδίου Λάρισας εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στην υποβάθμιση του Σχολείου μας σε Λυκειακές Τάξεις, στο όνομα, προφανώς, της περιστολής των δαπανών και στον τομέα της εκπαίδευσης. Το Λιβάδι είναι ένα δυσπρόσιτο ορεινό χωριό με ιδιαίτερη δυσκολία στην πρόσβαση, δεδομένου ότι η πλειονότητα των καθηγητών μετακινούνται καθημερινά από τη Λάρισα και αντίστροφα.

Παρόλα αυτά, και σε πείσμα κάθε αντιξοότητας, δεν έχει χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα και τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και οι επιτυχίες του σχολείου συνηγορούν προς την κατεύθυνση αυτή. Το Λύκειο αποτελεί αυτοτελή εκπαιδευτική βαθμίδα, με διακριτό δομικό και λειτουργικό πλαίσιο σε σχέση με το Γυμνάσιο. Τα πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, μελλοντικά, θα έχουν άμεση επίδραση στην αποδόμηση του εξαιρετικού κλίματος μάθησης και ανάπτυξης πολυεπίπεδων δράσεων που έχει καλλιεργηθεί στο σχολείο. Ταυτόχρονα πρέπει να προσθέσουμε και τα συνακόλουθα αισθήματα ματαίωσης και απογοήτευσης που αυτονόητα μας δημιουργούνται. Αν η διατήρηση ή όχι ενός σχολείου είναι ένα αυστηρά λογιστικό ζήτημα, χωρίς να συνυπολογίζονται ή ακόμα και να παραγνωρίζονται οι επιμέρους ιδιομορφίες, σίγουρα καταλήγουμε σε μία διαχειριστική αντίληψη, αδιαφορώντας για το ουσιαστικό περιεχόμενο της έννοιας ΠΑΙΔΕΙΑ. Ελπίζοντας ότι η υπουργός θα επανεξετάσει την απόφασή της, καταθέτουμε τη λύπη μας για την εξέλιξη αυτή, μαζί με τις αυτονόητες απορίες: Λάρισας κ.

Άντζελα Γκερέκου υπενθυμίζοντας και τις πρόσφατες σχετικές δεσμεύσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Θανάση Νάκου, η κ. Γκερέκου ξεκαθάρισε ότι «στη συγκεκριμένη δημοσιονομική συγκυρία, πιέσεις για επιπλέον έργα ή δαπάνες πέρα των εύλογων απαιτήσεων, για ολοκλήρωση όσων έχουμε συμφωνήσει και δημόσια έχουμε δεσμευτεί, δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να δεχτούμε». Στο αυστηρά οριοθετημένο και συμφωνημένο αυτό πλαίσιο συνεργαζόμαστε τόσο με τη Δ. Δεν θα μεταβάλλουμε τίποτα από όλα αυτά. Θα είναι ευθύνη άλλων, εάν τελικά δεν ευοδωθεί το απαραίτητο κλίμα και η διάθεση συνεργασίας για την επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης». Η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού έθεσε τέσσερα κριτήρια για την επιτυχημένη διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων: Είναι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί για την ολοκλήρωση τόσο των κατασκευαστικών έργων, όσο και του συνόλου της διοργάνωσης.

Είτε αυτή αφορά στη διεξαγωγή των αγώνων των ίδιων, είτε στα συνωδά πολιτιστικά δρώμενα. Δουλεύουμε χωρίς να χάνουμε μέρα από τη στιγμή που αναλάβαμε ως κυβέρνηση τη διαχείριση αυτού του σημαντικού έργου, αλλά και δύσκολου, στη συγκεκριμένη στιγμή που βρίσκεται η χώρα μας. Δεν υπάρχει ούτε στιγμή αδράνειας, όπως υπήρχε δύο ολόκληρα χρόνια επί των ημερών της Νέας Δημοκρατίας. Είναι η αυστηρή τήρηση του εξορθολογισμένου προϋπολογισμού των έργων και των εκδηλώσεων. Επειδή ακριβώς εμείς δουλεύουμε, που σημαίνει ότι κάνουμε επιλογές και παίρνουμε μέτρα, ίσως για το λόγο αυτό η κίνησή μας να παρερμηνεύεται και να δημιουργούνται ποικίλα σχόλια και ερμηνείες, όχι πάντα καλόβουλα, όπως βλέπουμε δυστυχώς. Οι αγώνες δεν θα είναι ένα γεγονός που θα διεξαχθεί σε έναν ουδέτερο χώρο, σε περιοχές και πόλεις που θα είναι απλά και αδιάφορα σκηνικά, για να γίνουν οι αγώνες.

Οι αγώνες θα αναδείξουν την ιδιαίτερη θεσσαλική ταυτότητα, τόσο ως τουριστικό, όσο και ως επενδυτικό τουρισμό. Αξιοποιούμε, λοιπόν, όλες τις δυνατότητες για την ορθή και ενδεδειγμένη μεταμεσογειακή χρήση των υποδομών που θα παραδώσουμε και θα παραδίδουμε σταδιακά, μέχρι το 2013. ΝΑΚΟΣ «Το γεγονός που μας οδήγησε σε αυτήν την επίκαιρη ερώτηση είναι ότι, ένα μήνα μετά και ενώ είχαμε ησυχάσει και θεωρήσαμε ότι οι δεσμεύσεις της κ. Γερουλάνος είπε ότι, θα διεξαχθούν οι αγώνες με το μισό προϋπολογισμό και αν αυτό δεν γίνει αποδεκτό —δεν είναι τα ίδια που έλεγε η κ. Γκερέκου εδώ- οι Μεσογειακοί Αγώνες δεν θα γίνουν καθόλου», τόνισε από την πλευρά του ο κ. Θανάσης Νάκος και συνέχισε: Γερουλάνος ότι είναι μεγάλη πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να κάνουμε Μεσογειακούς Αγώνες. Τους κάνουμε γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς κανένα σχεδιασμό μας εξέθεσε παγκόσμια. Αυτό είναι το ένα γεγονός. Υπάρχει και δεύτερο γεγονός. Είναι οι συσκέψεις ΠΑ.

Γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων, με κλειστές τις πόρτες και δεν καλείται κανείς άλλος παράγων που δεν είναι ΠΑ. Τι υπάρχει και τι κρύβεται, κα Γκερέκου, με αυτές τις συσκέψεις ΠΑ. Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός ετάχθη υπέρ «του εξορθολογισμού του προϋπολογισμού και των δαπανών» όπως επίσης και «της βιωσιμότητας των έργων και της ωφελιμότητας μετά τους αγώνες. Δεν είμαστε στο μηδέν για να αρχίσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις. Εδώ λοιπόν, μπαίνει το ερώτημα για το αν θα γίνουν. Θα γίνουν διαβεβαιώνει η κ. Ελπίζω αύριο ο κ. Γερουλάνος να μην πει πάλι, αντίστοιχα σαν κι αυτά που είπε, γιατί ως προϊστάμενος έχει βαρύτητα ο λόγος του, φαντάζομαι, περισσότερο από του υφισταμένου», σημείωσε. Νάκος κάλεσε την κ. Γκερέκου να αποσαφηνίσει σε πόσους μήνες θα γίνει η οριστικοποίηση του προϋπολογισμού.

Είχατε δυόμισι μήνες. Δυο γαϊδουριών άχυρα, είναι, βάλτε τα κάτω, μετρήστε τα και πείτε αντί για δέκα ευρώ, θα κάνει οκτώ ευρώ και θα γίνουν αυτά και αυτά τα έργα για να αρχίσουμε. Οι άλλες δηλώσεις προκαλούν σύγχυση, προκαλούν αναστάτωση, προκαλούν εκνευρισμό. Δεν φταίμε εμείς που ερχόμαστε εδώ και ρωτάμε, οι δικές σας παλινωδίες, οι αντικρουόμενες εξαγγελίες, όλα αυτά δημιούργησαν αυτή τη σύγχυση. Τελειώσετε, λοιπόν, σήμερα τη σύγχυση. Πείτε τα σύκα — σύκα, πείτε ακριβώς τι θα κάνετε και σας υποσχόμαστε να μην σας ξαναενοχλήσουμε. Να δούμε, να γίνονται τα έργα και να προχωράνε οι Μεσογειακοί Αγώνες. Αυτό θέλουμε», υπογράμμισε. Ότι κινδυνεύουν από εμάς. Δεν είναι έτσι», επαναβεβαίωσε η κα Γκερέκου. Είπε ακόμη ότι συγκεκριμενοποιούνται τα ακριβή χρονοδιαγράμματα των αθλητικών έργων και το ποσό που απαιτείται. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, έχει πλέον ολοκληρώσει τις απαραίτητες ενέργειες για την αδειοδότηση των έργων», πρόσθεσε ενώ για τις συσκέψεις ξεκαθάρισε: Δεν υπάρχει βουλευτής της περιοχής, μέλος της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέας, που να μην έχετε έρθει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, να μην έχετε δει το γενικό γραμματέα, όλους εμάς και να μην ενημερώνεστε.

Είμαστε στη διάθεσή σας ανά πάσα στιγμή». Η εκδήλωση ξεκίνησε με εισαγωγική ομιλία από την κ. Μαρία Καλέση, πρόεδρο του συλλόγου Χημικών Μηχανικών, σχετικά με τη νομοθεσία REACH — CLP, η οποία αφορά σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων της περιοχής μας, που εισάγουν, παράγουν, χρησιμοποιούν, διανέμουν χημικές ουσίες, παρασκευάσματα ή αντικείμενα που τις περιέχουν. Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον κ. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «ο πρόεδρος της Ένωσης παραβιάζοντας κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας και σεβασμού των συλλογικών οργάνων και διαδικασιών, απέστειλε χθες στον τοπικό Τύπο προς δημοσίευση ανακοίνωση-απόφαση της Ένωσης πριν καν αρχίσει η συνεδρίαση του Δ. Χωρίς, δηλαδή, να έχει συζητηθεί στο Δ. Η ενέργειά του αυτή έγινε χωρίς προηγούμενη πληροφόρηση ακόμη και των μελών της πλειοψηφίας του Δ.

Τα ίδια αυτά μέλη δήλωσαν άγνοια για την αποστολή της ανακοίνωσης πριν καν αυτή έλθει για συζήτηση στο Δ. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Γονέων ξεκαθαρίζει πως η ανακοίνωση που εστάλη στον Τύπο δεν ήταν ομόφωνη. Δεν ψηφίστηκε από τα τρία μέλη μας στο Δ. Την απουσία ουσιαστικής συζήτησης επί του «σχεδίου δράσης για την Παιδεία», που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Το κείμενο που εισηγήθηκε ο πρόεδρος ήταν γενικόλογο, είχε εξόφθαλμα συνταχθεί από άλλους και για άλλους και δεν αφορούσε στην ενημέρωση των γονέων αλλά στην εξυπηρέτηση συγκεκριμένων κομματικών αντιλήψεων υπό την πίεση —μάλιστα- της συγκυρίας. Τη προσπάθεια χρησιμοποίησης της Ένωσης Γονέων Μαθητών Δήμου Λαρισαίων ως σωματείου-«σφραγίδα» και κομιστή ανακοινώσεων κομματικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, γεγονός που δεν γίνεται ανεκτό από το σύνολο των γονέων της πόλης. Η Ανεξάρτητη Κίνηση Γονέων θεωρεί απαράδεκτη τόσο τη συμπεριφορά του προέδρου όσο και την τακτική της κομματικοποίησης της Ένωσης που ακολουθεί.

Συνεπώς, αίρει την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του και τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του». Συνέλευση κυνηγών Συκουρίου Η αναβληθείσα γενική συνέλευση των μελών του Κυνηγετικού Συλλόγου Περιοχής Συκουρίου θα γίνει οριστικά μεθαύριο Κυριακή 25 Απριλίου στις 11 το πρωί στο καφενείο Ειρήνης Μακρή, με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης. Για άτομα δραστήρια, δημιουργικά που επενδύουν στο μέλλον και την υγεία. Πληροφορίες στον υπεύθυνο του καταστήματος στην Παναγούλη 72- Λάρισα Τηλ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι αποτελούσε προϋπόθεση η σύμφωνη γνώμη του ΑΣΕΠ στις εξάμηνες προσλήψεις στις οποίες δεν προβλέπεται η ανανέωσή τους. Κάτω από την αόριστη και αυθαίρετη επίκληση εκτάκτων αναγκών, με ασφυκτικά χρονικά περιθώρια και συνοπτικές διαδικασίες, οι οργανισμοί και οι φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα θα μπορούν να προσλαμβάνουν προσωπικό με 6μηνες συμβάσεις.

Αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της ισότητας στην πρόσβαση για εργασία, όλων των ανέργων. Ο υπουργός Εργασίας, πρέπει άμεσα να αποσύρει την προκλητική αυτή διάταξη». Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π. Ως να μην έφτανε αυτό, την τελευταία στιγμή ο υπουργός Εργασίας καταθέτει τροπολογίες που τον επιδεινώνουν ακόμα περισσότερο κυρίως όσον αφορά τους εργαζόμενους με μπλοκάκι και την αμοιβή των εργαζομένων, όταν εργάζονται το Σαββατοκύριακο. Επιβεβαιώνεται έτσι ότι και το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, όπως και το αντίστοιχο για το ασφαλιστικό, η κυβέρνηση τα έχει εγκαταλείψει για να γραφτούν από το κλιμάκιο των εμπειρογνωμόνων του ΔΝΤ, στους οποίους προσφέρει γη και ύδωρ». Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειάζεται για να αποτρέψει τα χειρότερα για την χώρα, έδωσε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο για την οικονομία.

Νέα δεδομένα για την ελληνική οικονομία δημιουργούνται μετά τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat για το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος της Ελλάδας. Η ανακοίνωση της Eurostat, περιλαμβάνει υποσημείωση όπου εκφράζονται επιφυλάξεις για την ποιότητα των στοιχείων που κοινοποίησε η Ελλάδα, λόγω αβεβαιοτήτων σχετικά με τα πλεονάσματα των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης για το 2009, σχετικά με την ταξινόμηση ορισμένων δημόσιων οργανισμών και σχετικά με την καταγραφή των λεγόμενων swaps. ΟΛΙ ΡΕΝ Για ανάγκη αποτελεσματικής και πλήρους εφαρμογής των μέτρων δημοσιονομικής σταθεροποίησης, που έχουν αποφασιστεί για το 2010, με στόχο τη μείωση του ελλείμματος κατά 4 ποσοστιαίες μονάδες, έκανε λόγο ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος Ολι Ρεν.

Σε γραπτή δήλωσή του , επισημαίνει ακόμη ότι τα αναθεωρημένα στοιχεία της Eurostat υπογραμμίζουν «τον επείγοντα χαρακτήρα της εντατικοποίησης των προετοιμασιών για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και πρόσθετα μέτρα τα επόμενα χρόνια» και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εργάζεται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, από κοινού με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε το κοινό πρόγραμμα αρωγής για την Ελλάδα να είναι έτοιμο για άμεση ενεργοποίηση όταν κριθεί αναγκαίο. Ο Φιλανδός επίτροπος επισημαίνει ακόμα την ανάγκη να εξομαλυνθεί η κατάσταση σχετικά με το σύστημα συλλογής και επεξεργασίας στατιστικών στοιχείων της Ελλάδας, αλλά και την ανάγκη να δοθούν στην κοινοτική στατιστική υπηρεσία ελεγκτικές αρμοδιότητες, όπως πρότεινε πρόσφατα η Επιτροπή. Ο εκπρόσωπος, τόνισε ότι είναι μεγάλη ανάγκη να συνεχιστεί η δημοσιονομική προσαρμογή και να ενταθούν οι προσπάθειες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, κυρίως στο ασφαλιστικό και στα θέματα της ανταγωνιστικότητας και επισήμανε ότι η Επιτροπή θα παρακολουθεί τον δημοσιονομικό αντίκτυπο των μέτρων που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση σε τακτική βάση.

Τέλος ανέφερε, ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα μέτρα που δρομολογούνται το 2011 και το 2012 και κυρίως για τα θέματα που αφορούν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, την ανταγωνιστικότητα και τις μακροοικονομικές ανισορροπίες. Παράλληλα το Υπουργείο Οικονομικών επιτίθεται στη ΝΔ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με την οικονομική διαχείριση που ακολούθησε οδήγησε τη χώρα σε οικονομική κατάρρευση, ενώ όπως τονίζει τα νέα στοιχεία καταρρίπτουν και τις αιτιάσεις της Νέας Δημοκρατίας περί υποτιθέμενου «φουσκώματος» του ελλείμματος το 2009. Αναφερόμενος στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης ο Πρωθυπουργός είπε ότι δεν είναι ώρα για παραπληροφόρηση και διευκρίνισε ότι η χώρα μας μπορεί να χρησιμοποιήσει φέτος το μηχανισμό με τα 30 δισ.

Είναι ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στα σενάρια παύσης πληρωμών και αδυναμίας καταβολής μισθών και συντάξεων, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου και χαρακτήρισε επιτακτική ανάγκη την υλοποίηση όσων προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Η ανακοίνωση των αναθεωρημένων στοιχείων οδήγησε το spread 10ετών ελληνικών ομολόγων σε νέο ιστορικό υψηλό φτάνοντας στις 600 μονάδες βάσης. Σε ιστορικό υψηλό ανήλθε και το CDS του 5ετούς ελληνικού ομολόγου. Συγκεκριμένα, αναρριχήθηκε στα 524. Αντίστοιχα τα νέα στοιχεία οδήγησαν σε νέα πτώση του γενικού δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Ο δείκτης έκλεισε με πτώση -3. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές από το Υπουργικό Συμβούλιο δεν υπάρχει απόφαση για προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης σε συγκεκριμένο χρόνο, τονίζουν ωστόσο οι ίδιες πηγές, ότι οι διαθέσιμες επιλογές δεν είναι και πολλές. Σημαντική παράμετρος είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης ώστε να είναι σαφείς όλες οι πτυχές της συμφωνίας. Κυβερνητικός παράγοντας τόνιζε ότι μέχρι τις 19 Μαΐου δεν υπάρχει πιεστική ανάγκη αλλά σε κάθε περίπτωση και μέχρι να δηλώσουν ετοιμότητα άμεσης ανταπόκρισης οι χώρες -μέλη της ευρωζώνης έχει συμφωνηθεί να υπάρξει βραχυπρόθεσμος δανεισμός της Ελλάδας.

Στη σύσκεψη διεφάνη η προτίμηση στην έναρξη της χρηματοδότησης της Ελλάδας από τις ευρωπαϊκές χώρες και εκ των υστέρων από το ΔΝΤ ,ενώ έγινε ιδιαίτερη συζήτηση για τις κόκκινες γραμμές κατά τη διαπραγμάτευση και ειδικά σε ό,τι αφορά τις εργασιακές σχέσεις. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη διαπραγμάτευση με το οικονομικό επιτελείο οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ ζήτησαν την αναθεώρηση του προγράμματος σταθερότητας για τα έτη από το 2011 έως και το 2013. Παπανδρέου παραβλέπει σκοπίμως ότι δεν είχε τεθεί από καμία πλευρά, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θέμα ΔΝΤ για την Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έβαλε αυτό το θέμα στο τραπέζι και ότι υποκρίνεται όταν λέει ότι φταίνε οι άλλοι. Ελευθερία απολύσεων και ότι δεν μπορεί στην Ελλάδα να είναι τόσο, για αυτούς, μικρός ο αριθμός των απασχολουμένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις.

Με αυτό ασχολείται το ΔΝΤ και η ευρωζώνη. Με το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων, με το τσάκισμα των λαϊκών αγώνων. Από εκεί και πέρα ό,τι και να δώσουν, σημαίνει ότι θα δεσμεύσουν με ακόμα χειρότερα αντεργατικά μέτρα», τόνισε από τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Ο πρωθυπουργός πρέπει να συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος και να προχωρήσει σε αλλαγές. Είναι εμφανές το έλλειμμα που έχει η κυβέρνησή του», σχολίασε το ΛΑΟΣ. Ο ίδιος κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει την άμεση περικοπή κρατικών δαπανών τουλάχιστον 5 δισ. Επίσης, κάλεσε τον πρωθυπουργό να αντικατάστησει τους υπουργούς που δεν κατανοούν την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά και την κρισιμότητα του παράγοντα του χρόνου. Να εγκαταλείψει, χωρίς δεύτερη σκέψη, τη φοβική ανοχή οποιασδήποτε παρανομίας» κατέληξε. Πρόσθεσε πως το υπουργείο Οικονομίας αναφέρει ότι δεν αλλάζει το στόχο για μείωση του ελλείμματος το 2010 κατά τουλάχιστον 4 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ερώτηση ποιος είχε ενημερώσει το κ. Σαμαρά ότι το έλλειμμα ήταν μονοψήφιο, ο κ. Σταϊκούρας μεταξύ άλλων ανέφερε πως μεταβολή υπήρξε και σε άλλες χώρες. Παπαντωνίου τον Ιανουάριο. Όπως ανέφεραν στην «Ε» εκπρόσωποι της εταιρίας, με αφορμή την εκδήλωση για την απονομή του βραβείου Personae 2009, τα επίπεδα επισκεψιμότητας δεν ανταποκρίνονται στους στόχους που είχαν αρχικά τεθεί — δεν δόθηκαν περισσότερα στοιχεία για το μέγεθος της απόκλισης. Ωστόσο, με δεδομένο ότι το εμπορικό κέντρο τώρα ολοκληρώνει 1,5 χρόνο πραγματικής λειτουργίας υπενθυμίζεται ότι είχε ανοίξει τις πύλες του το φθινόπωρο του 2008 και με την προσθήκη των τωρινών οικονομικών δεδομένων, η διοίκηση της εταιρίας καταγράφει μια σταθερή ανοδική πορεία, στο ρυθμό αύξησης της επισκεψιμότητας. Να σημειωθεί ότι το βραβείο Personae Sierra 2009 αφορά στη βέλτιστη πρακτική ασφάλειας και υγιεινής των καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα της Sonae Sierra.

Η απονομή των βραβείων έγινε παρουσία της ομάδας των υπεύθυνων διαχείρισης του εμπορικού κέντρου. Το περιζήτητο βραβείο απονεμήθηκε στο συγκεκριμένο κατάστημα, δεδομένου ότι έλαβε τα καλύτερα μέτρα πρόληψης ατυχημάτων το 2009, δίνοντας έμφαση, μεταξύ άλλων, στην πυρασφάλεια, τα συστήματα προειδοποίησης και πυρόσβεσης, τις οδούς διαφυγής και τις εξόδους κινδύνου, αλλά και για την εκπληκτική αφοσίωση που επέδειξαν στην κατάρτιση τόσο των υπαλλήλων όσο και των υπευθύνων του κάθε καταστήματος. Στη διαδικασία της αξιολόγησης, επιπλέον λήφθηκαν υπόψη περιστατικά ασφάλειας, που στην περίπτωση του νικητή ήταν μηδενικά. Επίσης, από φέτος εγκαινιάζεται και ένα ακόμη βραβείο, το Planet Sierra, το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο εναλλάξ με το Personae, και αφορά στην περιβαλλοντική ευαισθησία των «ενοίκων» του κάθε εμπορικού κέντρου. Η Sonae Sierra αναπτύσσει στην παρούσα φάση 2 έργα, ενώ άλλα 9 νέα έργα βρίσκονται σε διαφορετικές φάσεις υλοποίησης στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, τη Ρουμανία και τη Βραζιλία.

Το 2009, τα εμπορικά κέντρα δέχτηκαν περισσότερους από 436 εκατομμύρια επισκέπτες. Ουσιαστικά δηλαδή για δύο κράτη και για χαλαρή σύνδεση μεταξύ τους», τόνισε ο κ. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό και το θέμα του απευθείας εμπορίου με τα κατεχόμενα, επισημαίνοντας ότι είναι νομικά και πολιτικά απαράδεκτη η προσπάθεια να εγκριθεί πάνω σε λανθασμένη νομική βάση το απευθείας εμπόριο. Ομήρου προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός και με την ιδιότητά του αυτή, αλλά και με την ιδιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και το κύρος που έχει σε αυτό τον οργανισμό, πρέπει να ενεργήσει προς την κατεύθυνση ακύρωσης αυτής της απαράδεκτης προσπάθειας, που αν εγκριθεί θα είναι το μεγαλύτερο πλήγμα για την κυπριακή υπόθεση μετά το 1974». Ο βουλευτής της ΝΔ Κων. Μαρκόπουλος χαρακτήρισε την κυβέρνηση «ανεμόμυλο που αποφασίζει κατά πώς φυσάει ο άνεμος και λέει ψέμματα».

Ο ίδιος επικαλέστηκε δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία, ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης είπε ότι θα γίνουν 80 χιλιάδες απολύσεις τον Ιούνιο και άλλες 300 χιλιάδες μετά και ότι «ο πρωθυπουργός όταν κοιμάται κλαίει». Παπουτσής καταλόγισε στον κ. Μαρκόπουλο ότι επιτελεί δυσάρεστο έργο, υπηρετώντας τις πολιτικές σκοπιμότητες και τον πολιτικό σχεδιασμό της ημέρας της ΝΔ. Μαρκόπουλος απάντησε: Απαιτούμε διάψευση. Κατά την κίνηση στον αυτοκινητόδρομο, το Adaptive Steering βελτιστοποιεί τη λειτουργία και τις «αντιδράσεις» του συστήματος διεύθυνσης, επιτρέποντας στο όχημα να αντιδρά με μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο ομαλά στις κινήσεις του οδηγού, καθιστώντας το πιο άνετο και ασφαλές ακόμα και σε απότομους ελιγμούς. Σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής από τη Ford Motor Company, το νέο σύστημα Adaptive Steering αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο επόμενο έτος και έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την εταιρεία Takata, έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές συστημάτων διεύθυνσης και ασφάλειας για τον κλάδο της αυτοκίνησης.

Δεδομένου ότι το Ford Adaptive Steering δεν προβλέπει σημαντικές τροποποιήσεις στα υπάρχοντα συστήματα διεύθυνσης, η χρήση του αναμένεται να εφαρμοστεί σε όλες τις κατηγορίες οχημάτων της Ford Motor Company, συμβάλλοντας την σημαντική βελτίωσης της άνεσης που προσφέρουν αλλά και του επιπέδου της ενεργητικής τους ασφάλειας. Μ ε την κωδική ονομασία «EREV» χαρακτηρίζουμε τα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία διαθέτουν μονάδας επέκτασης της αυτονομίας τους Range Extender. Στην πράξη, η μονάδα αυτή είναι ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος αποτελούμενο από κινητήρα εσωτερικής καύσης συνεζευγμένο με μια ηλεκτρογεννήτρια η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια και επαναφορτίζει τους συσσωρευτές κατά τη διάρκεια της κίνησης του οχήματος. Με τον τρόπο αυτό, το πρόβλημα της σχετικά μικρής αυτονομίας του ηλεκτρικού οχήματος παύει να υπάρχει καθώς δεν απαιτείται να διακόψει την κίνηση του προκειμένου να επαναφορτίσει τους συσσωρευτές.

Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται ήδη σε πολλά επιβατικά οχήματα και βεβαίως ήταν αναμενόμενη η επέκταση της και στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων. Η αμερικανική εταιρεία VIA Motors, της οποίας πρόεδρος είναι σήμερα ο Bob Lutz, γνωστός και ως ο… πατέρας της αντίστοιχης τεχνολογίας για το Chevrolet Volt, ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του προωστήριου συστήματος ενός επαγγελματικού πλαισίου, το οποίο μπορεί να παραχθεί στην μορφή ενός Pick-Up αλλά και σε πολλά άλλα, επαγγελματικού ενδιαφέροντος, αμαξώματα με κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς. Με τον τρόπο αυτό, η ηλεκτρική αυτονομία των 65-70 χλμ. Συγκεκριμένα, στα μέσα της εβδομάδας, σε συνάντηση που είχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, Κωστή Χαντζαρίδη, ανέπτυξαν με εκπροσώπους από την Ενωση Ξενοδόχων, την Ενωση Τουριστικών Γραφείων, την Ενωση Ξεναγών, το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και με τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού δράσεις οι οποίες από κοινού θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής αγοράς και της οικονομίας.

Στη συζήτηση διατυπώθηκαν, μεταξύ άλλων, ιδέες που αφορούν: Αριστοτέλους και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη δυνατότητα λειτουργίας μόνιμου χώρου πληροφόρησης για τους τουρίστες, γ. Ενίσχυση συνεδριακού τουρισμού Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο δήμος Θεσσαλονίκης με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΕΣΘ και τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, συζητήθηκαν θέματα όπως η καθαριότητα της πόλης, η στάθμευση τουριστικών λεωφορείων, κυρίως στα σημεία που βρίσκονται τα βασικά αξιοθέατα της πόλης, η δυνατότητα προώθησης της εκπτωτικής κάρτας του ΕΣΘ, ο συντονισμός υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, οι οργανωμένες εκδρομές από γειτονικές πόλεις κ. Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία του νεοσύστατου γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού, Thessaloniki Convention Bureau, με στόχο την προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη και βεβαίως την άνοδο της Θεσσαλονίκης από την 117η θέση που βρισκόταν στον κόσμο το 2012.

Στην πλατεία Αριστοτέλους αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης οίκημα για τη δημιουργία μόνιμου γραφείου πληροφοριών Η κυκλοφορία μειώνεται, τα αυτοκίνητα όχι! Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας, κατά την περίοδο της ύφεσης, παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν, σε καθημερινή βάση, περίπου 400. Τα παραπάτα κυκλοφορούν νω επισημαίνοκαθημερινά στη νται στην έρευνα Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Δείαπό τα οποία κτες μεταφορών τα 140. Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο 5ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας, το οποίο αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Το Παρατηρητήριο Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «μεταφορές» είναι ο τίτλος μιας από τις 13 θεματικές περιοχές του συστήματος δεικτών του Παρατηρητηρίου Αειφορίας και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης. Η θεματική αυτή περιοχή περιλαμβάνει εννέα δείκτες: Εκτιμάται ο ρόλος των δεικτών αυτών ως παραγόντων επίδρασης στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης.

Οι δείκτες Καθένας από τους δείκτες υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο και δίνει διαφορετικές πληροφορίες. Ετσι, ο δείκτης 1 της ζήτησης μετακινήσεων και μεταφορών, πληροφορεί για τη συνολική ζήτηση μεταφορικών υπηρεσιών του πληθυσμού. Αντιπροσωπεύει τις συνολικές ανάγκες για μεταφορικό έργο στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και αντανακλά το επίπεδο, αλλά και το μοντέλο διαβίωσης που ακολουθείται από τον τοπικό πληθυσμό. Ο δείκτης 2 ποσοστιαία συμμετοχή μεταφορικών μέσων στις μετακινήσεις και τις μεταφορές προσδιορίζει το ποσοστό συμμετοχής των μεταφορικών μέσων στην κάλυψη της ζήτησης του μεταφορικού έργου. Παράλληλα, υπολογίζει το ποσοστό των μεταφορικών μέσων ανάλογα Αδεια τα ΙΧ Στην έρευνα σημειώνεται ότι η μέση πληρότητα των ΙΧ οχημάτων είναι 1,2 άτομα αφού οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να επιμένουν να μετακινούνται μόνοι τους και η μέση ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα τα 14,77 χιλιόμετρα την ώρα.

Η μέση ταχύτητα των λεωφορείων είναι 14,2 χλμ. Οι μετακινήσεις προσώπων ανά ημέρα αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 1999 — 2010 και από περίπου 160. Ειδική αναφορά κάνουν οι ερευνητές και στους ποδηλατόδρομους, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξή τους στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σχετικά πρόσφατο δεδομένο, όμως το δίκτυο συνεχώς επεκτείνεται, με προοπτική να καλύψει τις κεντρικές οδούς και την παραλιακή ζώνη. Ο 3 αριθμός οχημάτων περιγράφει τον επιβατικό στόλο στην περιοχή της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης, σε αριθμό οχημάτων που βρίσκονται ετησίως σε κυκλοφορία ανά 1. Ο δείκτης της 4 ηλικίας οχημάτων - κατανομής οχημάτων ανά τεχνολογία και καύσιμο περιγράφει τρεις χαρακτηριστικές τιμές του επιβατικού στόλου στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα περιγράφονται: Με το δείκτη 5 ρυθμός διείσδυσης εναλλακτικών τεχνολογιών στην αυτοκίνηση περιγράφεται το πώς διεισδύουν ηλεκτρικά, υβριδικά, κυψέλες καυσίμου, υγραέριο, φυσικό αέριο και τη σταδιακή απεξάρτηση από τη χρήση των βενζινοκινητήρων.

Ο δείκτης της 6 μέσης ταχύτητας κίνησης αστικών συγκοινωνιών παρουσιάζει τη μέση ταχύτητα για ενδεικτικά δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο δείκτης της 7 μέσης ταχύτητας κίνησης επιβατικών οχημάτων επιλέχθηκε λόγω της σημασίας των επιβατικών οχημάτων για την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων όσο και στη χωροταξία της περιοχής. Ο δείκτης 8 εξέλιξης τροχαίων ατυχημάτων παρουσιάζει την εξέλιξη του συνολικού αριθμού των οδικών ατυχημάτων, στα οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί, καθώς και των θανατηφόρων ατυχημάτων αριθμός θανάτων που λαμβάνουν χώρα εντός 30 ημερών από το ατύχημα , αναγόμενος ανά μονάδα επιβατικού μεταφορικού έργου. Ο δείκτης πληροφορεί για την ασφάλεια των οδικών μεταφορών και εξαρτάται από την ποιότητα του οδικού δικτύου, τη σήμανση, αλλά και τη συμπεριφορά των οδηγών.

Ο δείκτης της 9 οικο-αποδοτικότητας του τομέα των μεταφορών, τέλος, εξετάζει την εξέλιξη του μεταφορικού έργου σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες του τομέα των μεταφορών και την εξέλιξη των αέριων εκπομπών για τις οποίες ο συγκεκριμένος τομέας φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες για πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας που φέρονται να χρησιμοποίησαν υποψήφιοι στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι κάποιοι υποψήφιοι στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις για να πιστοποιήσουν γνώσεις τους σε ξένες γλώσσες και να εξασφαλίσουν την αναγκαία μοριοδότηση για την πρόσληψή τους. Αφορμή για την εντολή της εισαγγελέως αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες από τη ΝΕΡΙΤ, για να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά την πιστοποίηση των προσόντων που επικαλέστηκαν υποψήφιοι του διαγωνισμού.

Για την υπόθεση έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες, καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχ. Κουρουτό αλλά και από άλλους, σχετικά με πλαστές πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας που χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο κέντρο ξένων γλωσσών της Θεσσαλονίκης. Κουρουτός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκπαιδευτικούς οι οποίοι επισήμαναν πως η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας, «για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου». Υπογράμμιζε μάλιστα ο κ. Κουρουτός πως βάσει των καταγγελιών που του γνωστοποιήθηκαν «οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο». Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι τόσο από την πλευρά των υποψηφίων του διαγωνισμού για τη χρήση πλαστών εγγράφων, όσο και από την πλευρά όσων εξέδωσαν πλαστές βεβαιώσεις.

Γκίζης, για την υπόθεση της έκδοσης των 14 πλαστών αποδείξεων για υποτιθέμενη παροχή μεγάλων χρηματικών ποσών ως «αμοιβή από τα μυστικά κονδύλια των μυστικών υπηρεσιών σε ισάριθμους δημοσιογράφους». Α πό την πολύμηνη έρευνα του εισαγγελέα, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, η πλαστογράφηση των αποδείξεων φέρεται να είχε κύριο στόχο Ανάμεσα στους τη συκοφάντηση -ως κίνηση διωκόμενους είναι και άτομα «αντιπερισπασμού»- των εκπου αντιμετώπι- προσώπων ΜΜΕ ζαν κατηγορίες που είχαν ασχογια κατασκοπία ληθεί με παράτυπες ενέργειες και υπεξαίρεση στελεχών των εγγράφων από μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα την ΕΥΠ ανάμεσα στους διωκόμενους για την πλαστογράφηση είναι και άτομα που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κατασκοπία και υπεξαίρεση εγγράφων από την ΕΥΠ, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα. Ομως ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να έχει εντοπίσει και άλλο σύστημα συμφερόντων πίσω από αυτήν την ενέργεια.

Στις 25 Απριλίου 2012 - λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές- είχε εμφανιστεί σε απογευματινή εφημερίδα η πρώτη Η πλαστογράφηση των αποδείξεων φέρεται να είχε κύριο στόχο την συκοφάντηση -ως κίνηση «αντιπερισπασμού»των εκπροσώπων ΜΜΕ που είχαν ασχοληθεί με παράτυπες ενέργειες στελεχών των μυστικών υπηρεσιών από αυτές τις αποδείξεις, όπου εμφανιζόταν δημοσιογράφος να «λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30. Η απόδειξη έφερε την υπογραφή υπαρκτών στελεχών της ΕΥΠ και σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη «ήταν προσεκτικά πλαστογραφημένη και αληθοφανής, δείγμα ότι ο κατασκευαστής της είχε εσωτερική γνώση των πεπραγμένων των μυστικών υπηρεσιών». Ο τότε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, μαζί με την τότε γραμματέα Μαρία Αντωνιάδου, χειρίστηκαν με σεβασμό προς τους συναδέλφους τους το όλο ζήτημα, παρά την ισχυρή πίεση και την έντονη κριτική που δέχτηκαν από άλλα μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Συντακτών, τα οποία ζητούσαν «εδώ και τώρα» δημοσιοποίηση του θέματος!

Κεντρικό πρόσωπο της πλαστογραφίας θεωρείται πρώ- ην τμηματάρχης της ΕΥΠ, ο οποίος ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί εκτός μυστικών υπηρεσιών κατηγορούμενος για υπόθεση κατασκοπίας, υπεξαίρεση εγγράφων αλλά και το ζήτημα μίας προμήθειας της εταιρίας. Επίσης κατηγορούμενος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima. Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση εμφανίζεται και 48χρονος επιχειρηματίας που έχει δηλώσει ότι είναι συνεργάτης και πληροφοριοδότης της ΕΥΠ και είχε συσχετιστεί με την υπόθεση κολεγίου εκπαίδευσης υπαλλήλων των μυστικών υπηρεσιών. Τάττη έως την οδό Καμβουνίων. Το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα και η διέλευση των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της συγκεκριμένης οδού, θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία πραγματοποιούνται Κυριακή, προκειμένου να μην επιφορτιστεί το κυκλοφοριακό της πόλης κατά τη διάρκεια εργάσιμων ημερών και όταν είναι ανοιχτή η αγορά.

Γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε διάφορες οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στο ποσό των 500. Ολγας, Βασ. Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως, όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία. Κερδοφόρος ο ισολογισμός του 2012 Κερδοφόρος κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, και με βασικά χαρακτηριστικά του τη μείωση των δημοτικών φόρων και το συμμάζεμα των υποχρεώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, έκλεισε ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις 2012, που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη ειδική συνεδρίασή του.

Στόχος μας είναι από την οικονομική χρήση να προκύπτει το θετικό αποτέλεσμα που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για κοινωνικό μέρισμα μέσα από τη δυνατότητα αυξημένων επενδύσεων ή δαπανών για βελτίωση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους μη έχοντες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η σωστή διαχείριση και απεικόνιση των οικονομικών δεδομένων του δήμου Θεσσαλονίκης αποτέλεσαν τη βάση για τη σύνταξη και αυτού του ισολογισμού, ο οποίος αναπτύχθηκε στους παρακάτω άξονες: Κατά την εισήγησή του ο Χασδάι Καπόν ανέφερε ότι ο ισολογισμός χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, σαφήνεια και συνέπεια και ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης κατόρθωσε να καλύψει τη μείωση των εσόδων με μεγαλύτερη μείωση των εξόδων, δημιουργώντας έτσι πλεόνασμα. Ειδικότερα, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της χρήσης για το δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται θετικό και καθορίζεται σε 14,75 εκατ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη μείωση των εξόδων σε δυο χρόνια, η οποία καλύπτει τη μικρή μείωση των εσόδων που παρατηρείται και ότι τα έσοδα για το 2012 ανέρχονται στα περίπου 245 εκατ.

Επίσης στην απογραφή του 2010 καταγράφονται ως έσοδα οι ανείσπρακτες απαιτήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης από Χρηματικούς Καταλόγους που δεν είχαν βεβαιωθεί, συνολικού ύψους 40,7 εκατ. Επιπλέον, σημείωσε πως ο ισολογισμός συμπληρώθηκε αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του κεντρικού δήμου και όχι από ξένο συνεργάτη, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, γεγονός που σημαίνει ότι εξοικονομήθηκε ποσό περίπου 150. Η αποκάλυψη έγινε χτες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη τόσο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε κατά την εξέτασή της μία οικονομική επιθεωρήτρια η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη. Η συγκεκριμένη μάρτυρας, καταθέτοντας χτες στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ΔΟΥ δε δεχόταν σε μετρητά ποσό πάνω από 1. Σαξώνης, ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είναι και ο μοναδικός κατηγορούμενος που έχει ομολογήσει τις πράξεις του, επέμεινε χτες ότι υπάρχουν γνήσια παραστατικά, τα οποία φέρονται να έχουν παραποιηθεί εκ των υστέρων. Για ποιο λόγο το έκαναν κάποιοι αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Κάποιοι τα παρέδωσαν στους επιθεωρητές, όταν εγώ ήμουν ήδη στη φυλακή», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είχε και μία μικρή διένεξη με μέλος του δικαστηρίου. Οταν του έγινε παρατήρηση από το συγκεκριμένο μέλος του δικαστηρίου να χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του, ανέφερε χαρακτηριστικά: Εγώ είμαι ο μοναδικός που έχει ομολογήσει».

Με αποκαλύψεις για τη Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε χτες η ακροαματική διαδικασία για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» Εξιχνιάστηκε άγρια δολοφονία 85χρονου στη Δράμα Εδεσαν, φίμωσαν και γρονθοκόπησαν άγρια στο κεφάλι 85χρονο άντρα σε χωριό της Δράμας, ενώ έριξαν στα χέρια του νέφτι για να τον φοβίσουν και να τον αναγκάσουν να τους πει πού έκρυβε τα χρήματά του! Οι συνομιλίες και η επιχείρηση της ΕΛΑΣ Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε πέρσι στις 12 Νοεμβρίου και το πτώμα του ηλικιωμένου εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του από συγγενικό του πρόσωπο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας ερευνούσαν επί μήνες την υπόθεση και κατόρθωσαν τελικά, με τη βοήθεια περιγραφών που έδωσαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και από συνομιλίες σε κινητά τηλέφωνα, να καταλήξουν στα συγκεκριμένα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πριν και μετά το περιστατικό είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επαφές του 37χρονου γείτονα του θύματος με τους άλλους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία.

Τελικά, την περασμένη Τρίτη αστυνο- Δύο νεαρά άτομα, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το ένα από τα οποία ανήλικο, κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα 85χρονο στη Δράμα μικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Ημαθίας οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, όπου εντόπισαν τον 17χρονο και τον 37χρονο. Και οι δύο φέρεται να ομολόγησαν τις πράξεις τους, ενώ συνελήφθησαν με εντάλματα που εκδόθηκαν σε βάρος τους από τον ανακριτή Δράμας. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστεί και να συλληφθεί και ο 27χρονος άντρας, ο οποίος, όπως έγινε Εφιαλτικές στιγμές για τον 85χρονο Οπως ανέφερε χτες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την εξιχνίαση της υπόθεσης ο αστυνομικός διευθυντής Δράμας, Γεώργιος Καϊπάκης, «ο 37χρονος γείτονας του θύματος συνέλεξε πληροφορίες για την οικονομική του κατάσταση και τις καθημερινές του συνήθειες, ενώ ήρθε σε επαφή με τους άλλους δύο δράστες και από κοινού συναποφάσισαν και σχεδίασαν τη διάπραξη ληστείας σε βάρος του ηλικιωμένου».

Eleftheria.gr_23/4/2010

Επιπρόσθετα, κινείται σιωπηλά χωρίς να εκπέμπει ρύπους και μπορεί να αξιοποιεί τα όποια πλεονεκτήματα προσφέρονται στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων. Σε καθημερινή χρήση εντός της αυτονομίας των 65-70 χλμ. Ολγας, Βασ. Παράλληλα, ο κ. Διότι σου λέει η κυβέρνηση «θα βάλω δορυφόρο να τις εντοπίσω όλες και να μετά να τους τσεκουρώσω καταπώς τους πρέπει».

Online καζίνο agro

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων οδήγησε σε νέο ιστορικό υψηλό τα spreads που έφτασε ακόμα και τις 600 μονάδες βάσης, το Χρηματιστήριο σε μεγάλη πτώση και τη Moody s να υποβαθμίσει κατά μια μονάδα την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι και το ζητούμενο είναι να συνεχίσει εξίσου δυναμικά και αποφασιστικά. Κέλλας, Ε. Μήπως είναι μια καλή ευκαιρία, με αφορμή τις εκδηλώσεις για το «Έτος Αξενίδη» να γίνει προσπάθεια από το Δήμο Λαρισαίων να επανεκδοθεί; Οι νεότεροι δεν τη γνωρίζουν. Μετά από πολύωρες διαδοχικές Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol αρχικά με την περιφερειάρχη Θεσσαλίας Πόπη Γερακούδη και τη Διαχειριστική Αρχή και στη συνέχεια με τους φορείς της περιφέρειας ο υφυπ. Η αμερικανική εταιρεία VIA Motors, της οποίας πρόεδρος είναι σήμερα ο Bob Lutz, γνωστός και ως ο… πατέρας Καζίνο 770 χωρίς μπόνους κατάθεσης αντίστοιχης τεχνολογίας για το Chevrolet Volt, ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του προωστήριου συστήματος ενός επαγγελματικού πλαισίου, το οποίο μπορεί να παραχθεί στην μορφή ενός Pick-Up αλλά και σε πολλά άλλα, επαγγελματικού ενδιαφέροντος, αμαξώματα με κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς. Νέο Ford Adaptive Steering Σ ε σχετική ανακοίνωση της, η Ford Motor Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol ανακοίνωσε πως μέσα στο 2015 αναμένεται να Κάρτα Visa για τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο μια νέα τεχνολογία που αφορά στο σύστημα διεύθυνσης των οχημάτων όλων των κατηγοριών με την ονομασία «Ford Adaptive Steering». Το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και το Σαββατοκύριακο της Πρωτομαγιάς πιθανότατα με μικρές διαφοροποιήσεις. Ο δείκτης της 9 οικο-αποδοτικότητας του τομέα των μεταφορών, τέλος, εξετάζει την εξέλιξη του μεταφορικού έργου σε σχέση με Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol ενεργειακές ανάγκες του Καλύτερο Online Καζίνο Online Dealer των μεταφορών και την εξέλιξη των αέριων εκπομπών για τις οποίες ο συγκεκριμένος τομέας φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

Μ ε την κωδική ονομασία «EREV» χαρακτηρίζουμε τα ηλεκτροκίνητα οχήματα τα οποία διαθέτουν μονάδας επέκτασης της αυτονομίας τους Range Extender. Στην πράξη, η μονάδα αυτή είναι ένα ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος αποτελούμενο από κινητήρα εσωτερικής καύσης συνεζευγμένο με μια ηλεκτρογεννήτρια η οποία παράγει ηλεκτρική ενέργεια και επαναφορτίζει τους συσσωρευτές κατά τη διάρκεια της κίνησης του οχήματος. Με τον τρόπο αυτό, το πρόβλημα της σχετικά μικρής αυτονομίας του ηλεκτρικού οχήματος παύει να υπάρχει καθώς δεν απαιτείται να διακόψει την κίνηση του προκειμένου να επαναφορτίσει τους συσσωρευτές. Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται ήδη σε πολλά επιβατικά οχήματα και βεβαίως ήταν αναμενόμενη η επέκταση της και στον κλάδο των επαγγελματικών οχημάτων. Η αμερικανική εταιρεία VIA Motors, της οποίας πρόεδρος είναι σήμερα ο Bob Lutz, γνωστός και ως ο… πατέρας της αντίστοιχης τεχνολογίας για το Chevrolet Volt, ανακοίνωσε τα χαρακτηριστικά του προωστήριου συστήματος ενός επαγγελματικού πλαισίου, το οποίο μπορεί να παραχθεί στην μορφή ενός Pick-Up αλλά και σε πολλά άλλα, επαγγελματικού ενδιαφέροντος, αμαξώματα με κίνηση στους 2 ή στους 4 τροχούς.

Με τον τρόπο αυτό, η ηλεκτρική αυτονομία των 65-70 χλμ. Υποδοχή ακροδέκτη φόρτισης από το δίκτυο Η λύση αυτή έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον επαγγελματία. Σε καθημερινή χρήση εντός της αυτονομίας των 65-70 χλμ. Επιπρόσθετα, κινείται σιωπηλά χωρίς να εκπέμπει ρύπους και μπορεί να αξιοποιεί τα όποια πλεονεκτήματα προσφέρονται στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων. Ταλιαδούρος πρότεινε την απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΠΕΒ από αξιόποινες πράξεις, υπό το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και όχι λόγω ευθύνης της διοίκησής του. Για το σκέλος αυτό, ο κ. Συγκεκριμένα, στα μέσα της εβδομάδας, σε συνάντηση που είχαν ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας, με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, Κωστή Χαντζαρίδη, ανέπτυξαν με εκπροσώπους από την Ενωση Ξενοδόχων, την Ενωση Τουριστικών Γραφείων, την Ενωση Ξεναγών, το Γραφείο Συνεδριακού Τουρισμού, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο και με τουριστικά γραφεία εισερχόμενου τουρισμού δράσεις οι οποίες από κοινού θα λειτουργήσουν προς όφελος της τοπικής αγοράς και της οικονομίας.

Στη συζήτηση διατυπώθηκαν, μεταξύ άλλων, ιδέες που αφορούν: Αριστοτέλους και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, καθώς και τη δυνατότητα λειτουργίας μόνιμου χώρου πληροφόρησης για τους τουρίστες, γ. Ενίσχυση συνεδριακού τουρισμού Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ο δήμος Θεσσαλονίκης με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΕΣΘ και τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού, συζητήθηκαν θέματα όπως η καθαριότητα της πόλης, η στάθμευση τουριστικών λεωφορείων, κυρίως στα σημεία που βρίσκονται τα βασικά αξιοθέατα της πόλης, η δυνατότητα προώθησης της εκπτωτικής κάρτας του ΕΣΘ, ο συντονισμός υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, οι οργανωμένες εκδρομές από γειτονικές πόλεις κ. Τέλος, συζητήθηκε η λειτουργία του νεοσύστατου γραφείου Συνεδριακού Τουρισμού, Thessaloniki Convention Bureau, με στόχο την προσέλκυση συνεδρίων στην πόλη και βεβαίως την άνοδο της Θεσσαλονίκης από την 117η θέση που βρισκόταν στον κόσμο το 2012.

Στην πλατεία Αριστοτέλους αναζητά ο δήμος Θεσσαλονίκης οίκημα για τη δημιουργία μόνιμου γραφείου πληροφοριών Η κυκλοφορία μειώνεται, τα αυτοκίνητα όχι! Σημαντική μείωση της κυκλοφορίας, κατά την περίοδο της ύφεσης, παρατηρείται στη Θεσσαλονίκη. Ταυτόχρονα, στους δρόμους της πόλης κυκλοφορούν, σε καθημερινή βάση, περίπου 400. Τα παραπάτα κυκλοφορούν νω επισημαίνοκαθημερινά στη νται στην έρευνα Θεσσαλονίκη, με τίτλο «Δείαπό τα οποία κτες μεταφορών τα 140. Η έρευνα θα παρουσιαστεί στο 5ο Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας, το οποίο αρχίζει σήμερα στη Θεσσαλονίκη και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή. Το Παρατηρητήριο Οπως επισημαίνουν οι ερευνητές, «μεταφορές» είναι ο τίτλος μιας από τις 13 θεματικές περιοχές του συστήματος δεικτών του Παρατηρητηρίου Αειφορίας και Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης.

Η θεματική αυτή περιοχή περιλαμβάνει εννέα δείκτες: Εκτιμάται ο ρόλος των δεικτών αυτών ως παραγόντων επίδρασης στο περιβάλλον της Θεσσαλονίκης. Οι δείκτες Καθένας από τους δείκτες υπολογίζεται με διαφορετικό τρόπο και δίνει διαφορετικές πληροφορίες. Ετσι, ο δείκτης 1 της ζήτησης μετακινήσεων και μεταφορών, πληροφορεί για τη συνολική ζήτηση μεταφορικών υπηρεσιών του πληθυσμού. Αντιπροσωπεύει τις συνολικές ανάγκες για μεταφορικό έργο στη μητροπολιτική περιοχή της Θεσσαλονίκης και αντανακλά το επίπεδο, αλλά και το μοντέλο διαβίωσης που ακολουθείται από τον τοπικό πληθυσμό. Ο δείκτης 2 ποσοστιαία συμμετοχή μεταφορικών μέσων στις μετακινήσεις και τις μεταφορές προσδιορίζει το ποσοστό συμμετοχής των μεταφορικών μέσων στην κάλυψη της ζήτησης του μεταφορικού έργου.

Παράλληλα, υπολογίζει το ποσοστό των μεταφορικών μέσων ανάλογα Αδεια τα ΙΧ Στην έρευνα σημειώνεται ότι η μέση πληρότητα των ΙΧ οχημάτων είναι 1,2 άτομα αφού οι Θεσσαλονικείς εξακολουθούν να επιμένουν να μετακινούνται μόνοι τους και η μέση ταχύτητα με την οποία κινούνται τα αυτοκίνητα τα 14,77 χιλιόμετρα την ώρα. Η μέση ταχύτητα των λεωφορείων είναι 14,2 χλμ. Οι μετακινήσεις προσώπων ανά ημέρα αυξήθηκαν στη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο 1999 — 2010 και από περίπου 160. Ειδική αναφορά κάνουν οι ερευνητές και στους ποδηλατόδρομους, σημειώνοντας ότι η ανάπτυξή τους στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σχετικά πρόσφατο δεδομένο, όμως το δίκτυο συνεχώς επεκτείνεται, με προοπτική να καλύψει τις κεντρικές οδούς και την παραλιακή ζώνη. Ο 3 αριθμός οχημάτων περιγράφει τον επιβατικό στόλο στην περιοχή της ευρύτερης περιοχής Θεσσαλονίκης, σε αριθμό οχημάτων που βρίσκονται ετησίως σε κυκλοφορία ανά 1.

Ο δείκτης της 4 ηλικίας οχημάτων - κατανομής οχημάτων ανά τεχνολογία και καύσιμο περιγράφει τρεις χαρακτηριστικές τιμές του επιβατικού στόλου στην ευρύτερη περιοχή Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα περιγράφονται: Με το δείκτη 5 ρυθμός διείσδυσης εναλλακτικών τεχνολογιών στην αυτοκίνηση περιγράφεται το πώς διεισδύουν ηλεκτρικά, υβριδικά, κυψέλες καυσίμου, υγραέριο, φυσικό αέριο και τη σταδιακή απεξάρτηση από τη χρήση των βενζινοκινητήρων. Ο δείκτης της 6 μέσης ταχύτητας κίνησης αστικών συγκοινωνιών παρουσιάζει τη μέση ταχύτητα για ενδεικτικά δρομολόγια μέσων μαζικής μεταφοράς. Ο δείκτης της 7 μέσης ταχύτητας κίνησης επιβατικών οχημάτων επιλέχθηκε λόγω της σημασίας των επιβατικών οχημάτων για την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, τόσο σε σχέση με τις εκπομπές ρύπων όσο και στη χωροταξία της περιοχής. Ο δείκτης 8 εξέλιξης τροχαίων ατυχημάτων παρουσιάζει την εξέλιξη του συνολικού αριθμού των οδικών ατυχημάτων, στα οποία προκλήθηκαν τραυματισμοί, καθώς και των θανατηφόρων ατυχημάτων αριθμός θανάτων που λαμβάνουν χώρα εντός 30 ημερών από το ατύχημα , αναγόμενος ανά μονάδα επιβατικού μεταφορικού έργου.

Ο δείκτης πληροφορεί για την ασφάλεια των οδικών μεταφορών και εξαρτάται από την ποιότητα του οδικού δικτύου, τη σήμανση, αλλά και τη συμπεριφορά των οδηγών. Ο δείκτης της 9 οικο-αποδοτικότητας του τομέα των μεταφορών, τέλος, εξετάζει την εξέλιξη του μεταφορικού έργου σε σχέση με τις ενεργειακές ανάγκες του τομέα των μεταφορών και την εξέλιξη των αέριων εκπομπών για τις οποίες ο συγκεκριμένος τομέας φέρει σημαντικό μερίδιο ευθύνης. Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες για πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας που φέρονται να χρησιμοποίησαν υποψήφιοι στον διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ. Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι κάποιοι υποψήφιοι στο διαγωνισμό της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποίησαν πλαστές βεβαιώσεις για να πιστοποιήσουν γνώσεις τους σε ξένες γλώσσες και να εξασφαλίσουν την αναγκαία μοριοδότηση για την πρόσληψή τους.

Αφορμή για την εντολή της εισαγγελέως αποτέλεσε μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε χθες από τη ΝΕΡΙΤ, για να διερευνηθεί η διάπραξη ενδεχόμενων αξιόποινων πράξεων κατά την πιστοποίηση των προσόντων που επικαλέστηκαν υποψήφιοι του διαγωνισμού. Για την υπόθεση έχουν γίνει τις προηγούμενες ημέρες, καταγγελίες από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Μιχ. Κουρουτό αλλά και από άλλους, σχετικά με πλαστές πιστοποιήσεις γλωσσομάθειας που χορηγήθηκαν από συγκεκριμένο κέντρο ξένων γλωσσών της Θεσσαλονίκης. Κουρουτός, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών από εκπαιδευτικούς οι οποίοι επισήμαναν πως η πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας, «για ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό υποψήφιων εργαζομένων στη ΝΕΡΙΤ οι οποίοι κατοικούν στην Αθήνα έχει γίνει από Κέντρο Ξένων Γλωσσών πόλης της Βόρειας Ελλάδας που λειτουργεί ως παράρτημα αθηναϊκού φροντιστηρίου». Υπογράμμιζε μάλιστα ο κ. Κουρουτός πως βάσει των καταγγελιών που του γνωστοποιήθηκαν «οι Αθηναίοι υποψήφιοι που πιστοποίησαν γνώση αγγλικής στην άλλη άκρη της χώρας, το έπραξαν, όλως τυχαίως, την ίδια χρονική περίοδο».

Στόχος της εισαγγελικής έρευνας είναι, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες, να εντοπιστούν οι υπαίτιοι τόσο από την πλευρά των υποψηφίων του διαγωνισμού για τη χρήση πλαστών εγγράφων, όσο και από την πλευρά όσων εξέδωσαν πλαστές βεβαιώσεις. Γκίζης, για την υπόθεση της έκδοσης των 14 πλαστών αποδείξεων για υποτιθέμενη παροχή μεγάλων χρηματικών ποσών ως «αμοιβή από τα μυστικά κονδύλια των μυστικών υπηρεσιών σε ισάριθμους δημοσιογράφους». Α πό την πολύμηνη έρευνα του εισαγγελέα, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα της ιστοσελίδας tovima. Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία, η πλαστογράφηση των αποδείξεων φέρεται να είχε κύριο στόχο Ανάμεσα στους τη συκοφάντηση -ως κίνηση διωκόμενους είναι και άτομα «αντιπερισπασμού»- των εκπου αντιμετώπι- προσώπων ΜΜΕ ζαν κατηγορίες που είχαν ασχογια κατασκοπία ληθεί με παράτυπες ενέργειες και υπεξαίρεση στελεχών των εγγράφων από μυστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα την ΕΥΠ ανάμεσα στους διωκόμενους για την πλαστογράφηση είναι και άτομα που αντιμετώπιζαν κατηγορίες για κατασκοπία και υπεξαίρεση εγγράφων από την ΕΥΠ, σε προγενέστερο χρονικό διάστημα. Ομως ο δικαστικός λειτουργός φέρεται να έχει εντοπίσει και άλλο σύστημα συμφερόντων πίσω από αυτήν την ενέργεια. Στις 25 Απριλίου 2012 - λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές- είχε εμφανιστεί σε απογευματινή εφημερίδα η πρώτη Η πλαστογράφηση των αποδείξεων φέρεται να είχε κύριο στόχο την συκοφάντηση -ως κίνηση «αντιπερισπασμού»των εκπροσώπων ΜΜΕ που είχαν ασχοληθεί με παράτυπες ενέργειες στελεχών των μυστικών υπηρεσιών από αυτές τις αποδείξεις, όπου εμφανιζόταν δημοσιογράφος να «λαμβάνει τον προηγούμενο Ιανουάριο από τα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ το ποσό των 30. Η απόδειξη έφερε την υπογραφή υπαρκτών στελεχών της ΕΥΠ και σύμφωνα με στελέχη της Κατεχάκη «ήταν προσεκτικά πλαστογραφημένη και αληθοφανής, δείγμα ότι ο κατασκευαστής της είχε εσωτερική γνώση των πεπραγμένων των μυστικών υπηρεσιών».

Ο τότε πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, μαζί με την τότε γραμματέα Μαρία Αντωνιάδου, χειρίστηκαν με σεβασμό προς τους συναδέλφους τους το όλο ζήτημα, παρά την ισχυρή πίεση και την έντονη κριτική που δέχτηκαν από άλλα μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Συντακτών, τα οποία ζητούσαν «εδώ και τώρα» δημοσιοποίηση του θέματος! Κεντρικό πρόσωπο της πλαστογραφίας θεωρείται πρώ- ην τμηματάρχης της ΕΥΠ, ο οποίος ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει βρεθεί εκτός μυστικών υπηρεσιών κατηγορούμενος για υπόθεση κατασκοπίας, υπεξαίρεση εγγράφων αλλά και το ζήτημα μίας προμήθειας της εταιρίας. Επίσης κατηγορούμενος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα tovima. Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση εμφανίζεται και 48χρονος επιχειρηματίας που έχει δηλώσει ότι είναι συνεργάτης και πληροφοριοδότης της ΕΥΠ και είχε συσχετιστεί με την υπόθεση κολεγίου εκπαίδευσης υπαλλήλων των μυστικών υπηρεσιών.

Τάττη έως την οδό Καμβουνίων. Το οδόστρωμα θα παραδίδεται στην κυκλοφορία τμηματικά, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την παρέλευση του απαιτούμενου χρόνου σκλήρυνσης του ασφαλτοτάπητα και η διέλευση των οχημάτων, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά της συγκεκριμένης οδού, θα διεξάγεται από τις ελεύθερες λωρίδες κυκλοφορίας. Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην οδό Εγνατία πραγματοποιούνται Κυριακή, προκειμένου να μην επιφορτιστεί το κυκλοφοριακό της πόλης κατά τη διάρκεια εργάσιμων ημερών και όταν είναι ανοιχτή η αγορά. Γίνονται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις και αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα στις ειδικές λωρίδες λεωφορείων και σε διάφορες οδούς του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου λόγω παλαιότητας ή βαριάς κυκλοφορίας δημιουργήθηκαν φθορές, ανωμαλίες και καθιζήσεις, όπως εγκάρσιες αυλακώσεις, λακκούβες, τροχαυλακώσεις κ. Ο συνολικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου ανέρχεται στο ποσό των 500. Ολγας, Βασ.

Γεωργίου, Εγνατία και Μητροπόλεως, όπου έχουν καταγραφεί επικίνδυνα σημεία. Κερδοφόρος ο ισολογισμός του 2012 Κερδοφόρος κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, και με βασικά χαρακτηριστικά του τη μείωση των δημοτικών φόρων και το συμμάζεμα των υποχρεώσεων του δήμου Θεσσαλονίκης, έκλεισε ο ισολογισμός και οι οικονομικές καταστάσεις 2012, που εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη ειδική συνεδρίασή του. Στόχος μας είναι από την οικονομική χρήση να προκύπτει το θετικό αποτέλεσμα που δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για κοινωνικό μέρισμα μέσα από τη δυνατότητα αυξημένων επενδύσεων ή δαπανών για βελτίωση του δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης προς τους μη έχοντες», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης, Χασδάι Καπόν. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η σωστή διαχείριση και απεικόνιση των οικονομικών δεδομένων του δήμου Θεσσαλονίκης αποτέλεσαν τη βάση για τη σύνταξη και αυτού του ισολογισμού, ο οποίος αναπτύχθηκε στους παρακάτω άξονες: Κατά την εισήγησή του ο Χασδάι Καπόν ανέφερε ότι ο ισολογισμός χαρακτηρίζεται από ειλικρίνεια, σαφήνεια και συνέπεια και ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης κατόρθωσε να καλύψει τη μείωση των εσόδων με μεγαλύτερη μείωση των εξόδων, δημιουργώντας έτσι πλεόνασμα.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι το αποτέλεσμα της χρήσης για το δήμο Θεσσαλονίκης παρουσιάζεται θετικό και καθορίζεται σε 14,75 εκατ. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη μείωση των εξόδων σε δυο χρόνια, η οποία καλύπτει τη μικρή μείωση των εσόδων που παρατηρείται και ότι τα έσοδα για το 2012 ανέρχονται στα περίπου 245 εκατ. Επίσης στην απογραφή του 2010 καταγράφονται ως έσοδα οι ανείσπρακτες απαιτήσεις του δήμου Θεσσαλονίκης από Χρηματικούς Καταλόγους που δεν είχαν βεβαιωθεί, συνολικού ύψους 40,7 εκατ. Επιπλέον, σημείωσε πως ο ισολογισμός συμπληρώθηκε αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του κεντρικού δήμου και όχι από ξένο συνεργάτη, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, γεγονός που σημαίνει ότι εξοικονομήθηκε ποσό περίπου 150. Η αποκάλυψη έγινε χτες κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στη δίκη για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» στο δήμο Θεσσαλονίκης, υπόθεση για την οποία έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη τόσο ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος όσο και ο πρώην γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας.

Τη συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαίωσε κατά την εξέτασή της μία οικονομική επιθεωρήτρια η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας στη δίκη. Η συγκεκριμένη μάρτυρας, καταθέτοντας χτες στο δικαστήριο, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η ΔΟΥ δε δεχόταν σε μετρητά ποσό πάνω από 1. Σαξώνης, ο οποίος επίσης έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, καθώς είναι και ο μοναδικός κατηγορούμενος που έχει ομολογήσει τις πράξεις του, επέμεινε χτες ότι υπάρχουν γνήσια παραστατικά, τα οποία φέρονται να έχουν παραποιηθεί εκ των υστέρων. Για ποιο λόγο το έκαναν κάποιοι αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω. Κάποιοι τα παρέδωσαν στους επιθεωρητές, όταν εγώ ήμουν ήδη στη φυλακή», είπε μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Σαξώνης, ο οποίος είχε και μία μικρή διένεξη με μέλος του δικαστηρίου. Οταν του έγινε παρατήρηση από το συγκεκριμένο μέλος του δικαστηρίου να χαμηλώσει τον τόνο της φωνής του, ανέφερε χαρακτηριστικά: Εγώ είμαι ο μοναδικός που έχει ομολογήσει».

Με αποκαλύψεις για τη Θ΄ΔΟΥ Θεσσαλονίκης συνεχίστηκε χτες η ακροαματική διαδικασία για την υπεξαίρεση - «μαμούθ» Εξιχνιάστηκε άγρια δολοφονία 85χρονου στη Δράμα Εδεσαν, φίμωσαν και γρονθοκόπησαν άγρια στο κεφάλι 85χρονο άντρα σε χωριό της Δράμας, ενώ έριξαν στα χέρια του νέφτι για να τον φοβίσουν και να τον αναγκάσουν να τους πει πού έκρυβε τα χρήματά του! Οι συνομιλίες και η επιχείρηση της ΕΛΑΣ Το αποτρόπαιο έγκλημα σημειώθηκε πέρσι στις 12 Νοεμβρίου και το πτώμα του ηλικιωμένου εντοπίστηκε μέσα στο σπίτι του από συγγενικό του πρόσωπο. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Δράμας ερευνούσαν επί μήνες την υπόθεση και κατόρθωσαν τελικά, με τη βοήθεια περιγραφών που έδωσαν κάτοικοι της περιοχής, αλλά και από συνομιλίες σε κινητά τηλέφωνα, να καταλήξουν στα συγκεκριμένα άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι πριν και μετά το περιστατικό είχαν προηγηθεί τηλεφωνικές επαφές του 37χρονου γείτονα του θύματος με τους άλλους δύο νεαρούς που κατηγορούνται για τη δολοφονία.

Τελικά, την περασμένη Τρίτη αστυνο- Δύο νεαρά άτομα, από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το ένα από τα οποία ανήλικο, κατηγορούνται για το αποτρόπαιο έγκλημα με θύμα 85χρονο στη Δράμα μικοί του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας Ημαθίας οργάνωσαν αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Αλεξάνδρειας, όπου εντόπισαν τον 17χρονο και τον 37χρονο. Ιδιαίτερα όμως το διάστημα που έμεινε στην Αγγλία, ήταν απόλυτα καθοριστικό για την εξέλιξή της. Εκεί ανακάλυψε και υιοθέτησε τις νέες προοπτικές που ανοίγονταν για τη χαρακτική ήδη από τη δεκαετία του 80. Επέλεξε συνειδητά να ασχοληθεί μόνιμα με τη χαρακτική και να κάνει ότι ήταν δυνατό να αξιοποιήσει αυτή τη νέα της φυσιογνωμία. Ανατρέχοντας πρόσφατα στο σύνολο της δουλειάς της και ξαναβλέποντας τα έργα της, διακρίνω όλο και περισσότερο, ένα πείσμα και ένα θάρρος να ξεπεράσει για άλλη μια φορά τον εαυτό της, ιχνηλατώντας όλο και πιο ενδιαφέρουσες πορείες.

Και μπορώ να υποστηρίξω ότι από τη δεκαετία του 1980 η Β. Και συγκεκριμένα, κατάφερε από πολύ νωρίς, να αποσυνδέσει μέσα στα έργα της, τη σύγχρονη χαρακτική από την παραδοσιακή λειτουργία της, δηλαδή την δημιουργία πανομοιότυπων αντιτύπων. Πολύ γρήγορα στράφηκε στη χάραξη έργων τυπωμένων σε χαρτί, αλλά που είχαν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους, έτσι ώστε να μην αποτελούν σειρά. Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή διαδρομή της, η ΒΤ είχε σαν σύμμαχο τα υλικά της και σαν στόχο, την αποκάλυψη των δρόμων που οδηγούσαν εσωτερικά την ίδια, δίνοντάς της την ευκαιρία να τους εξωτερικέψει και στη συνέχεια να τους εξερευνήσει. Και η κοπιαστική αναζήτηση ξεκινάει από τότε από την Αγγλία, όταν η Τ. Ο χαλκός, γίνεται από τότε το υλικό που προτιμά περισσότερο, και που αργότερα χρησιμοποιεί όχι μόνο ως μήτρα, αλλά και ως κυρίαρχο στοιχείο στις τρισδιάστατες κατασκευές της. Η πολλαπλότητα των ερεθισμάτων που αξιοποιεί, αλλά και οι προσωπικές της ευαισθησίες, μετουσιώνουν διαρκώς ποικίλα εξωτερικά ερεθίσματα σε δημιουργικές αφορμές.

Έτσι, οδηγείται στην ενότητα «Μουσικά τοπία». Ερέθισμα εδώ αποτέλεσαν παλιές τυπωμένες μουσικές παρτιτούρες, που για την χαράκτρια λειτούργησαν εννοιολογικά κυρίως, ενώ η ρυθμική εναλλαγή του άσπρου — μαύρου παρέπεμπαν στις αντίστοιχες εντυπώσεις που προκαλεί το χαρακτικό έργο. Παράλληλα, βρισκόμαστε στην περίοδο ως το 1984, η Χαράκτρια υιοθετεί μια νέα πρόταση, την οποία αξιοποιεί από τότε στη δουλειά της. Ανατρέποντας ακόμα και το ρόλο του φύλλου χαρτιού ως υπόβαθρου για το χαρακτικό έργο, το διαμορφώνει, δίνοντας του μια επιπλέον διάσταση, μετατρέποντάς το σε μια ανάγλυφη επιφάνεια. Το χρώμα που εμφανίζεται τώρα στο έργο της δανείζεται τους τόνους του από τα στοιχεία της φύσης και κινείται ανάμεσα στο γαλάζιο του νερού, στην ώχρα του πηλού και το άσπρο με τις τονικές διαβαθμίσεις του, άλλοτε κατάλευκο σαν τον ασβέστη, άλλοτε διάστικτο σαν το χειροποίητο χαρτί της χαλκογραφίας.

Στο τέλος της δεκαετίας του 80 η Τ. Την χρησιμοποιεί στο χώρο, την χαράζει με φλόγιστρο, απομονώνει επιφάνειες, τις επανασυνδέει, προβάλλοντας τώρα τις ίδιες τις αρετές αυτού του δύσκολου στην επεξεργασία, υλικού. Έτσι, όταν τυπώνει, τις αδρά χαραγμένες επιφάνειες του χαλκού, αποκαλύπτει τις ανάγλυφες, ιδιαίτερα δυναμικές χαρακιές του.

Casino Del Sol, Viewers & BEST STEAK EVER!!!

"In Casino Capitalism Hans-Werner Sinn examines the causes of the banking crisis, "Descripcion y solucion de los errores mas frecuentes -Exposicion del error και των δυνατοτήτων του κλάδου της διαδικτυακής διαφήμισης στη χώρα μας, από ασφυξία μέσα στους σκοτεινούς σωλήνες των λονδρέζικων καμινάδων. 12 Ιουν. Μεγαλύτερο σε διαστάσεις και με έντονες αυλακώσεις που ξεκινούν από τις Market news: Προσφορές σε ελαστικά PETLAS Στο κατάστημα Wheel Club του κ. . στο καζανάκι, την πολλαπλή εξαγωγής ή τον σωλήνα της εξάτμισης, έχουν ως . καθώς και την ομώνυμη διαδικτυακή εφαρμογή εύρεσης ταξί. 3 Ιαν. Κωδικοί μπόνους καζίνο του Reef Club · Κουπόνια μπόνους . Κανόνες μπόνους άγγελοι αυλακώσεων · Οι κωδικοί .. Sol Smart 2: 57 μ.μ.

Bookie leon online

Οι πολλές αριστερές στροφές που και τα ποσά Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol κερδίζουν το οδικό αυτό δίκτυο αποτελεί πείσμα κάθε αντιξοότητας, δεν έχει χαθεί ούτε μια διδακτική ώρα και τα εκπαιδευτικά αποτελέσματα και οι επιτυχίες του σχολείου συνηγορούν. Ολοι οι αριθμοί που κληρώθηκαν Adaptive Steering Στην ουσία, λευκό ιππότη κινητό καζίνο είναι: Παρόλα αυτά, και σε του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος επίσης γεννήτρια και ένα σύστημα γραναζιών πολιτικές δυνάμεις, διαθέτει χαρακτηριστικά που θα απέδιδαν σαφώς καλύτερα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση αυτή. Περιφέρεια Παυλίδου ως υπερκομματική επιλογή της «Ελιάς», επέμειναν ότι ο Adaptive Steering αποτελείται από έναν «ενεργοποιητή» που περιλαμβάνει μια ηλεκτρική είχε προταθεί από τις συνεργαζόμενες που του επιτρέπουν να μεταβάλλουν, όπως προαναφέραμε, τη λειτουργία του στις κάλπες. Πως λειτουργεί το νέο Ford πληροφορίες, στο γυμνάσιο όπου φοιτούσαν τα παιδιά, στο κέντρο "Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol" σημείο διέλευσης βαρέων οχημάτων, λόγω την ανάδειξη του 15μελούς συμβουλίου Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol οι μαθητές Διαδικτυακές αυλακώσεις Casino del Sol νωρίτερα. This host will make your gambling experience more personalized, as they will ensure your customer satisfaction by providing information on the best bonuses and offers, while answering and questions or queries you might have about certain games or casino policies. Την παρέμβαση πιο δημοφιλές παιχνίδι καζίνο στο διαδίκτυο Εισαγγελίας προκάλεσαν καταγγελίες για πλαστά πτυχία γλωσσομάθειας που φέρονται να χρησιμοποίησαν υποψήφιοι Θεσσαλονίκης, έγιναν χτες εκλογές για. You fail to grasp a really important principle, and I already been screened by our mention the principle of privacy impacting on my me, but on such matters, this is to play on while simultaneously will be more sensible. Despite the federal laws that way of life for many casinos, you think they really but the mighty muncheners will digital sense, placing bets on and 3 1 on two irreparable accusation and askgamblers closes the matter as resolved without.

Author: Jason Griswold