Δεν υπάρχουν χαρτοπαικτικές λέσχες μπόνους κατάθεσης που γίνονται δεκτά στις ΗΠΑ

Καρτάλη 1 ΤΗΛ. Αντίθετα, η άγνοια και η αμάθεια είναι το σκοτάδι». Πλούταρχος Η σημερινή μας ταινία ανήκει εκατό τοις εκατό στον νέο Μάρλον Μπράντο τον καλό ηθοποιό του κινηματογράφου, τον Φασμπέντερ εξ ού και στην ταινία φέρει το όνομα Μπράντο χωρίς τον Μάρλον. Σκηνοθέτης ο Στιβ Μακ Κουίν που είναι απλή συνωνυμία με τον διάσημο ηθοποιό του Χόλιγουντ που ξέρουμε όλοι. Ο πρωταγωνιστής μας, ο Μάικλ Φασμπέντερ χωρίς ντροπή αρχίζει την ταινία διασχίζοντας το πλάνο σαν επιβήτορας και περιφέρεται περήφανα με τον ανδρισμό του ανάμεσα στους τέσσερις τοίχους τον φινετσάτατου μητροπολιτικού διαμερίσματος. Στην υπόλοιπη ταινία ο ηθοποιός είναι ολοκληρωτικά μαγνητικός έτσι όπως μεταμορφώνεται σε έναν απονεκρωμένο συναισθηματικά και καθηλωμένο στο σεξ, μοντέρνο Δον Ζουάν της Νέας Υόρκης χαράσσοντας την πορεία του ανάμεσα σε τσαλακωμένα σεντόνια και πάρα πολλά κρεβάτια. Η Προυσία λοιπόν του Φασμπέντερ στον ρόλο του ηδονοθήρα πρωταγωνιστή είναι τόσο έντονη και τόσο ηλεκτρισμένη που αναρωτιέσαι, υπάρχουν ακόμα Δον Ζουάν στην εποχή μας.

Όμως έρχεται η ώρα όπως στον καθένα μας κι αποφασίζει να δεσμευτεί συναισθηματικά και να ακολουθήσει τον κανονικό δρόμο και έτσι έρχεται η ώρα να πληρώσει τον λογαριασμό του λέμε, όταν με την κοπέλα του που διάλεξε για γυναίκα του ταπεινώνεται στο κρεβάτι. Όμως δεν απογοητεύεται, το ρίχνει στον λεκτικό ερεθισμό ψιθυρίζοντας σε μια άγνωστή του κοπέλα ερωτικές φαντασιώσεις ξεκινώντας από τα απλά του τύπου «Αχ να φιλούσα τα χειλάκια, τα πορφυρά σου χείλη τόσο, που με τα φιλιά να τα ματώσω». Εχουμε λοιπόν μια ταινία που ασχολείται με διάφορες σεξουαλικές παραλλαγές. Ο πρωταγωνιστής μας τα κάνει όλα όμως τίποτα δεν του προκαλεί την ελάχιστη ηδονή. Φυσικά έχουμε ένα ρεσιτάλ ερμηνείας από τον Φασμπέντερ που έκανε αρκετές επιτυχημένες ταινίες και μάλιστα πήρε και πρώτο βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ κινηματογράφου της Βενετίας. Παρά τον ιδιαίτερο και πλέον απαιτητικό χαρακτήρα του έργου, τα μέλη της ξεπερνούν τις αντιξοότητες με τη σημαντική και αξιόλογη συμβολή του σκηνοθέτη τους Δημήτρη Βούζα.

Οι πρόβες χαρακτηρίζονται από τη σοβαρότητα και τη συνέπεια των ερασιτεχνών ηθοποιών. Το έργο του Robert Harling ξεχωρίζει για τις κωμικές καταστάσεις που μπλέκονται με δραματικές εξάρσεις. Η τρυφερότητα αγκαλιάζει τη δυστυχία και στο τέλος του έργου όλες οι γυναίκες, παρά τις προσωπικές τους απώλειες, βγαίνουν κερδισμένες, αφού έχουν κερδίσει τη φιλία και τη συμπαράσταση των άλλων. Όλοι οι ρόλοι στο έργο είναι πρωταγωνιστικοί και κινούνται μέσα σε χρόνο οικειότητας και κλίμα καθημερινότητας, έτσι που το κομμωτήριο γίνεται μια μικρή και κλειστή κοινωνία. Τους ρόλους του θεατρικού έργου ενσαρκώνουν οι εξής: Η σκηνή είναι ανοιχτή κάθε Τρίτη- Πέμπτη —Κυριακή στις 8 μ. Για περαιτέρω πληροφορίες στο τηλ. Πρόκειται για ένα φιλόδοξο γεγονός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας που θα συμβάλει τα μέγιστα στην προβολή της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης μας.

Γνωρίζοντας τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και στην περιοχή μας, οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα έχουν ελεύθερη είσοδο στο κοινό. Για το λόγο αυτό, η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ απευθύνθηκε σε καταξιωμένους καλλιτέχνες της πόλης μας αλλά και άλλων πόλεων οι οποίοι με την πάγια ευαισθησία που τους διακρίνει δέχτηκαν να μετέχουν αφιλοκερδώς, ενώ με τον ίδιο τρόπο θα δράσουν για να συνδράμουν το καλλιτεχνικό αλλά και το διαδικαστικό μέρος των εκδηλώσεων και όλοι οι συντελεστές του Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η συμμετοχή της χορωδίας Sameba η οποία θα εκπροσωπήσει την επισκοπή Kutaisi της Γεωργίας, λαμβάνοντας μέρος στο φεστιβάλ. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής: Συναυλία Φωνητικής Μουσικής εποχής Αναγέννησης. Συναυλία Οργανικής Μουσικής εποχής Μπαρόκ. Συμμετέχουν το Σύνολο Μπαρόκ Αιολίς, το οποίο αποτελείται απο τους: Με ιδιαίτερη έμφαση στα Πρελούδια και Φούγκες του Γ. Μπαχ καθώς και σε σονάτες του Αλ.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού της Γαλλοφωνίας 2012 με θέμα τον « Οδυσσέα», και έχει τρεις θεματικές: Ο Γάλλος εικονογράφος Yvan Pommaux γράφει και εικονογραφεί κόμικς και άλμπουμ για παιδιά από το 1972. Εδώ και πολλά χρόνια, ερμηνεύει ξανά την ελληνική μυθολογία. Μετά τον Θησέα, τον Ορφέα και τον Οιδίποδα, ιδού ο Οδυσσέας με τα χίλια τεχνάσματα. Μαζί του τα κόμικς προχωρούν πέρα από το παραδοσιακό τους πλαίσιο. Χάρη στη μαγική γραφή του κομίστα Yvan Pommaux, οι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας ξεκινούν μία νέα ζωή. Η έκθεση απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού — γυμνασίου και θα είναι επισκέψιμη για τα σχολεία μέχρι και 30 Νοεμβρίου. Στη διάρκεια της επίσκεψης θα γίνεται εκπαιδευτική προσέγγιση των θεμάτων. Για πληροφορίες και κρατήσεις, τηλέφωνο επικοινωνίας 2410287. Η Βασιλική Ανδρίτσου και ο Αλέξανδρος Ρήγας οι πρωταγωνιστές του έργου, παρουσίασαν ένα ανθρώπινο ψυχογράφημα ιδωμένο μέσα από την ιδιαίτερα κωμική ματιά των συγγραφέων του.

Ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων με έντονα τα στοιχεία της σάτιρας και αρκετές δραματουργικές δόσεις από stand up comedi. Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου λέει χαμογελαστά ψυχραιμία. Η σημερινή παράσταση θα δοθεί στις 9. Το έργο σημειώνει , πάντα όταν παίζεται, μεγάλη επιτυχία και από το κοινό και τους θεατρικούς κριτικούς θεωρείται το καλύτερο έργο του κορυφαίου Δημ. Θέμα του είναι η υποκρισία εκείνων που προσπαθούν να καλύψουν ένα σωρό «ανομήματα»- απιστίες καταχρήσεις, κλεψιές, λοβιτούρες, κ. Ο Ψαθάς στους «Μικρούς Φαρισαίους» ξεπερνά τον εαυτό του σε κωμικά ευρήματα, και σε σπαρταριστές ανατροπές. Ο Άγγελος Τερζάκης αναφέρει στην κριτική του για το έργο: Ο Ψαθάς είναι απόλυτος κάτοχος της τεχνικής και άριστος δεξιοτέχνης. Ο οίστρος του είναι δροσερός και πηγαίος. Το χιούμορ του είναι ακατάβλητο». Η σκηνοθεσία του έργου θα είναι του Κώστα Τσιάνου που, εδώ και δύο χρόνια επεξεργάζεται, με μεγάλη προσοχή το κείμενο, για να πάρει μια σύγχρονη φρεσκάδα, απαραίτητη για τη σημερινή μας εποχή.

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» είναι η δεύτερη φορά που ανεβάζει έργο του σπουδαίου κωμωδιογράφου. Αλησμόνητη είναι η παράσταση του «Φόν Δημητράκη» το 1981, που σκηνοθέτησε και τότε ο Κώστας Τσιάνος, αλλά και ερμήνευσε με συναρπαστικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό ρόλο αποσπώντας τους ύμνους της κριτικής. Στους «Μικρούς Φαρισαίους» τους κύριους ρόλους του έργου θα ερμηνεύσουν, ο εξαίρετος Περικλής Καρακωνσταντόγλου και ο Σταύρος Νικολαΐδης που θριάμβευσε το περασμένο καλοκαίρι στην κωμωδία του Μολιέρου «Γιατρός με το στανιό». Σε θαυμάσιους ρόλους θα εμφανιστούν οι ηθοποιοί: Κάτι κακό πρέπει πάντα να συμβαίνει, λες και δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αγωνία και κακές ειδήσεις. Τέτοιος εθισμός πια. Το Μνημόνιο 3 ψηφίστηκε, ο προϋπολογισμός ομοίως και το ερώτημα πλέον είναι απλό: Αν και αυτό το Μνημόνιο αποτύχει όπερ και το πιθανότερο υπάρχει άραγε οιοσδήποτε Έλληνας πολιτικός που θα τολμήσει να εμφανιστεί ενώπιον του λαού και να ζητήσει και. Μνημόνιο 4; Επειδή αυτά δεν γίνονται ούτε και από τους φανατικότερους Μνημονιακούς, είναι σαφές ότι η κήρυξη στάσης πληρωμών έναντι των δανειστών μας θα γίνει το επόμενο παλλαϊκό αίτημα.

Και «γαία πυρί μειχθήτω». Οι μισθοί βέβαια θα καταβληθούν κανονικά και εκείνη που θα έχει χρεοκοπήσει είναι για μια ακόμη φορά η αξιοπιστία του πρωθυπουργικού λόγου. Ναι, είναι ο ίδιος ο αυτός πρωθυπουργικός λόγος που μας έχει πει ότι αυτά τα μέτρα θα είναι τα τελευταία. Σχόλια; Δεν χρειάζονται. Ότι υπάρχουν ακόμη αρκετές σπατάλες όρα μισθοί βουλευτών και υπαλλήλων της Βουλής ούτε λόγος. Εάν έτσι είχαμε συμπεριφερθεί εγκαίρως, τώρα θα μιλούσαμε για. Όλοι τους αγορητές του προϋπολογισμού. Γενική εικόνα; Όσο πάει και φτωχαίνει ο πολιτικός λόγος. Με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, όλοι επαναλαμβάνουν τα ίδια κλισέ, δείγμα εγκλωβισμένου πολιτικού λόγου. Για την «εθνική προσπάθεια» οι μνημονιακοί, για την «καταστροφή» στην οποία οδηγηγείται η χώρα οι άλλοι.

Η τηλεθέαση φυσικά ελάχιστη. Τουλάχιστον παρακολουθώντας καμιά καλή ταινία χαλαρώνεις, πας ευχάριστα για ύπνο, δεν ψυχοπλακώνεσαι. Καλά Χριστούγεννα! Μετά το χωριό του Αϊ Βασίλη στη Νεάπολη ο δήμαρχος κ. Τζανακούλης, για να καταπραΰνει την οργή τους, ανακοίνωσε Πάρκο Δεινοσαύρων στον «Μύλο του Παππά» και παγοδρόμιο για τον λαό στην Πλατεία Λαού. Η περιφερειάρχης Ρένα Καραλαριώτου, προς. Μια ιδέα θα ήταν η δημιουργία Πάρκου Βροντόσαυρων στην Πλατεία Ταχυδρομείου, και τεχνητή πίστα σκι στον Λόφο του Φρουρίου. Απορώ γιατί η κ. Γερακούδη καθυστερεί παροιμιωδώς και δεν ανακοινώνει τουλάχιστον ένα Πάρκο Τυραννόσαυρων στην Πλατεία Νέας Σμύρνης και πίστα συγκρουόμενων στο «Αλκαζάρ». Αλλά πάντα η κρατική εξουσία κώφευε μπροστά στις ανάγκες του λαού. Έτσι, η ΠΑΣΚ τα πήγε σχετικά καλά στις πρόσφατες εκλογές των καθηγητών της Λάρισας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει πάντα δυνάμεις. Είναι κάτι σαν ΜΚΟ που περιφέρονται. Και μάλιστα χωρίς. Το σημειώνω αυτό γιατί κακώς νομίζουν ορισμένοι ότι στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές «καθάρισαν» με τους πράσινους υποψηφίους.

Επί παραδείγματι, φημολογούμενες υποψηφιότητες σαν του κ. Έκτορα Νασιώκα, ο οποίος χτες πάντρεψε τον γιο του μέσα σε. Το «χρίσμα» θα το δώσουν οι τοπικές δυνάμεις του πρώην ισχυρού κόμματος. Και είναι αρκετές για να βγάλουν μέχρι και δήμαρχο. Δυστυχώς, αυτά πρέπει να λέει ένας υπουργός Οικονομικών. Και να κρύβει τον κρύο ιδρώτα που τον κόβει. Λοιπόν κ. Τόμσεν γράφε: Γεώργιος Παπανδρέου, Γεώργιος Παπακωνσταντίνου, σχεδόν όλη η προηγούμενη Κυβέρνηση κρατικοδίαιτοι στην πλειοψηφία τους. Τόσο κόσμο διώξαμε ήδη. Προφανώς πρόκειται για ανίκανο. Μα είναι δυνατόν να είσαι επικεφαλής της CIA, να παρακολουθείς όλα τα e-mail σε όλες τις γωνιές του πλανήτη και να μην μπορείς να προστατέψεις το. Κώστα Σημίτη, διά του οποίου οι ευθύνες για τον «εκτροχιασμό» της χώρας αποδίδονται στους διαδόχους του, και κυρίως στον ΓΑΠ, τον οποίο αποκαλεί άσχετο περί τα οικονομικά, «αδαή και κατώτερο των περιστάσεων». Και εδώ, να εδώ στα χείλη, σου έρχεται το ερώτημα: Σημίτη, εσύ δεν τον επέλεξες για διάδοχό σου; Δεν ήξερες ότι το μυαλό ήταν.

Μαρινάκης πρόεδρος ΟΣΦΠ: Το ζεύγος Μιχαλολιάκου μασαμπουκώνει από τη Βουλή 16. Σας το είπα: Καλά περνάμε! Το πανελλήνιο γλωσσολογικό αυτό συνέδριο εμπνεύστηκε και καθιέρωσε ο πρώην νομάρχης κ. Λουκάς Κατσαρός όπως και τα «Καραγάτσεια». Ας ελπίσουμε ότι τα οικονομικά θα επιτρέψουν να διεξαχθούν και τα τελευταία στη Ραψάνη. Μα δεν πήγα. Έτσι κι αλλιώς μένω σχετικά κοντά, οπότε από την ταράτσα του σπιτιού μου θα απολάμβανα περισσότερο θέαμα. Με τα αεροσκάφη, σαν κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, είχα πάντοτε μια παράξενη σχέση. Τα φοβόμουνα αλλά και τα λάτρευα. Τα παιδιά της Λάρισας, από μωρά στην κούνια, ξυπνούσαν πάντοτε και έμπηγαν τα κλάματα από το θόρυβο των πολεμικών αεροπλάνων της 110 Πτέρυγας Μάχης. Μετά, απλώς συνήθιζαν και δεν έδιναν σημασία στο θόρυβο που μερικές φορές γινόταν εκκωφαντικός και έκανε τα τζάμια να τρίζουν. Κάτι περισσότερο: Μικρός πίστευα ότι ήταν μικρά μαύρα μεταλλικά πουλιά στον ουρανό.

Ώσπου μια μέρα μας πήγαν με το σχολείο στο αεροδρόμιο και αντίκρισα τις πραγματικές τους διαστάσεις. Δεν χόρταινα να τα κοιτάζω με δέος και αστείρευτη περιέργεια. Δεν μπορούσα να εξηγήσω μέσα μου ότι αυτά τα μεγάλα «πουλιά» γινόντουσαν κουκίδες, σαν τελείες στο τέλος μιας πρότασης, όταν απογειώνονταν και χάνονταν στον ουρανό. Ήταν και η εποχή «εθνικοπατριωτική» και κάτι. Με τον καιρό, η αγάπη αυτή έγινε χόμπι. Η παιδική μου βιβλιοθήκη γέμισε από μοντέλα αεροσκαφών που έσπευδα να αγοράσω από τα βιβλιοπωλεία, με τις οικονομίες που έκανα από το πενιχρό χαρτζιλίκι και από τίποτε έκτακτα «φιλοδωρήματα» που μου έδιναν οι θείοι μου. Τα συναρμολογούσα και τα έβαφα με επιμέλεια. Άλλα γκρίζα μολυβί, άλλα φαιοπράσινα, και κολλούσα στα φτερά τους σήματα, σε μια διαδικασία που θύμιζε ιεροτελεστία. Έπειτα καθόμουνα και τα χάζευα.

Τα έπιανα στα χέρια μου με. Το συσσωρευμένο αυτό πάθος μετουσιώθηκε στην εφηβεία μου σε επιθυμία. Ήταν ένα όνειρο που είχαν πολλά παιδιά κάποτε. Τα στρατιωτικά επαγγέλματα, και δη του αεροπόρου, ήταν για την ελληνική κοινωνία των περασμένων δεκαετιών τίτλος τιμής και περηφάνιας, ήταν επιλογή και όχι. Όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει στη ζωή. Το μικροαστικό οικογενειακό περιβάλλον, ακούγοντας τις φιλοδοξίες μου ως μελλοντικού πιλότου αντέδρασε με την κλασική αντίδραση μιας κοινωνίας που είχε ήδη αρχίσει να βολεύεται και να αποκτά δημοσιοϋπαλληλικά χαρακτηριστικά: Έτσι, κατέληξα στη. Άλλοθι ήταν βέβαια. Τον πραγματικό λόγο τον ξέρω μόνον εγώ και δυσκολεύθηκα πολύ να τον αποδεχθώ μέσα μου: Δεν βρήκα ποτέ το κουράγιο να φύγω, να πετάξω.

Έμεινα στη γη, με παρηγοριά τους υπέροχους στίχους του αγαπημένου Νίκου Καββαδία: Ακούω τον τρομακτικά ηδονικό θόρυβο της απογείωσης. Σε λίγο, ένα μαχητικό F-16 ανυψώνεται σαν σφαίρα στον ουρανό της Λάρισας με ορμή. Φτάνει ψηλά, κάνει αναστροφή, αφήνει φωτοβολίδες και στη συνέχεια αρχίζει και βυθίζεται με ταχύτητα, στροβιλιζόμενο λες και πέφτει. Και μετά, ξανά αναστροφή και νέα άνοδος. Με την ίδια απίστευτη ορμή. Όλα στο όριο. Η ανάσα όσων το παρακολουθούσαμε έχει κοπεί. Ο ήλιος που αντανακλάται στα φτερά του μας τυφλώνει. Νιώθω θαυμασμό για το αεροπλάνο που παρατηρώ ως τεχνολογικό επίτευγμα. Νιώθω δέος για τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Αλλά έχω πια δεχτεί ότι ο καθένας έχει τα όριά του. Πως θα είμαι για πάντα απλός θεατής αυτών των μαγικών που συμβαίνουν στον ουρανό μας. Μερικά απογεύματα βγαίνω στο μπαλκόνι και χαζεύω τα επιβατικά αεροπλάνα της γραμμής που έχουν πυκνώσει τελευταία.

Μάλλον η Λάρισα έχει επιλεγεί ως αεροδιάδρομος. Πετούν κάθε δειλινό, την ίδια πάντα ώρα, όταν ο ήλιος δύει, αυλακώνοντας τον ουρανό με τις λευκές άσπρες γραμμές των καυσαερίων τους. Στην αρχή οι γραμμές είναι ευθείες. Μετά εκφυλλίζονται, γίνονται τεθλασμένες και σε λίγο διαλύονται, χάνονται, αφήνοντας τους συνωμοσιολόγους να λένε ότι. Και τι δεν ακούς πια. Στην τηλεόραση ξεχειλίζει η τρομοκρατία του «Μνημονίου 3». Ο Στουρνάρας μας κουνά το χέρι και μας προειδοποιεί, ο Σόιμπλε μας απειλεί, ο Τσίπρας προαναγγέλλει «Ειδικά Δικαστήρια» και ο Άδωνις βρίζεται με τους «Χρυσαυγίτες». Μελαγχολία και θλίψη. Αφού λέω μέσα μου καμιά φορά, αχ και να γινόταν. Μα δεν σταματούν. Περνούν και φεύγουν. Χάνονται στον ορίζοντα αφήνοντας πίσω τους λευκές ευθείες και τεθλασμένες γραμμές.

Μεγαδούκα Μορφή χιονοστιβάδας είναι πιθανόν να λάβουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά τα όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο, καθώς μάλιστα την ίδια στιγμή χιλιάδες λαού διαδήλωνε κατά της νέας λιτότητας και ζητούσε εκλογές, με το πρόσθετο σύνθημα «ήλθε η ώρα της Αριστεράς», εικόνες, όμως, που απέφυγαν να δείξουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Άλλωστε, η αντίδραση της κοινωνίας, έστω και αν οι κινητοποιήσεις της δεν έχουν τον όγκο και τον παλμό που θα «έπρεπε» και αυτό το «έπρεπε» προσδιορίζεται από το μέγεθος της καταστροφής, η οποία έχει συντελεστεί και συντελείται σε βάρος των πολιτών έχει ανησυχήσει σφόδρα τόσο την ελλαδική όσο και τμήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, τα οποία επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια και τρόπους για την εφαρμογή των πολιτικών του νέου Μνημονίου. Οι μεν Γερμανοί, ως τα «αφεντικά» της Ευρώπης, φαίνεται ότι αναζητούν διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε κυβερνώντες, σε κατάσταση μη αποκρυπτόμενου πανικού, επιμένουν να προσπαθούν να «τσουβαλιάζουν» μαζί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής».

Βεβαίως, η κατάσταση ούτε εύκολη, ούτε κυρίως ανέφελη είναι, αν σκεφθεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν αποκτήσει σημαντική δυναμική στην κοινωνία, αλλά αυτή η δυναμική του, όπως καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης, δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε η ηγεσία του και αυτό έχει την εξήγησή του, αν λάβει κανείς υπόψη του και τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Ας δούμε, όμως, πώς φτάσαμε ως εδώ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν διαρροές από κυβερνητικής πλευράς, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεταξύ των σχεδιασμών του και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ως διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή του, αυτό δε το σενάριο, αν και αδύναμο, προβλήθηκε από μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ως μια λύση μαζί με το σενάριο περί ανασχηματισμού για να πεισθούν οι εταίροι της μνημονιακής συγκυβερνήσεως να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αίφνης, όμως, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» και «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο», προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματος, αφού η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή Τσίπρα, ο οποίος τόνιζε πως η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας θα πέσει και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε να διευκρινίσει ότι απομονώθηκε μία φράση από την όλη τοποθέτησή του και υπογράμμισε: Θέλουμε πολλή προετοιμασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε. Αυτό ήταν το πνεύμα όσων είπα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και ο κόσμος το ξέρει αυτό». Από τη μια, λοιπόν, η οργή της κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της νέας λιτότητας, από την άλλη η εκπορευθείσα από την κυβέρνηση «απειλή» περί εκλογών δηλαδή, εκλογές με κυβερνητική πρωτοβουλία και επιπρόσθετα η αμφιλεγόμενη δήλωση Λαφαζάνη, φαίνεται πως υποχρέωσαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τον πήχυ της ρητορικής της, προκειμένου να μην φανεί ότι σύρεται από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να μην απογοητεύσει τους πολίτες, δείχνοντας ατολμία και έλλειψη προετοιμασίας για να αναλάβει την εξουσία κι έτσι φτάσαμε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί εκλογών.

Όμως, στη μεγάλη και υπό συνεχή βροχή λαϊκή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης, οι πολίτες που είχαν περικυκλώσει τη Βουλή και απαιτούσαν να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο, φώναζαν «εκλογές» και «ήλθε η ώρα της Αριστεράς». Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία με αφορμή τη δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών αστυνομικών, σε ιστοσελίδα του χώρου της Αριστεράς σ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ισχυρισμό, η ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πιθανολογούσαν ότι ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε την ενημέρωση και για την περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία δεν αντέξει στις ψηφοφορίες και στηθούν κάλπες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γερμανικός παράγων φέρεται ενοχλημένος με τον Α.

Σαμαρά, γιατί είχε διαβεβαιώσει πως «είχε στο τσεπάκι του» τις δύο ψηφοφορίες. Οι ανωτέρω καταγραφές των γεγονότων δείχνουν ότι οι εξελίξεις μπορεί να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς άλλωστε ακόμη και τα κυρίαρχα ΜΜΕ προεξοφλούν ότι μετά τις ψηφοφορίες «τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην Ελλάδα», από πάσης απόψεως και άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή και η κοινωνία δεν περιμένουν. Δεν περιμένουν κανέναν. Εκείνους που δήλωναν έτοιμοι, αλλά επί 38 χρόνια αποδείχθηκαν ανέτοιμοι και ανίκανοι, στους δε «ανέτοιμους» δεν θα πει «θα έλθω να σε ρωτήσω κάποιαν άλλη στιγμή, όταν θα είσαι έτοιμος. Κι όπως έγραφε ο ποιητής Νίκος Καρούζος, «η Ιστορία φυσικά δε μας περιμένει στη στάση του τρόλεϊ». Ε πιφυλλίδα Η Ιστορία δεν περιμένει. Πλήθος κόσμου πήγε, με τα αυτοκίνητά του και δημιουργήθηκε συνωστισμός, μποτιλιάρισμα, πρόβλημα parking. Εμείς, αναφέρουν, οι ποδηλατικές δράσεις, επιλέξαμε να πάμε με τα ποδήλατά μας. Γυρίσαμε όλοι ευχαριστημένοι.

ΠΗΡΑΝ τα οικογενειακά κειμήλια και πάνε. Διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια Απανωτές κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα: Κλοπές έγιναν και στα Τρίκαλα. Έκλεψε μοτοσικλέτα Για κλοπή μοτοσικλέτας συνελήφθη 21χρονος Λαρισαίος. Το δίκυκλο, ιδιοκτησίας 43χρονου καταστηματάρχη , εκλάπη από τον νεαρό, την ώρα που απουσίαζε ο οδηγός του. Ακολούθησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας και τη σύλληψη του 21χρονου. Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 24 ετών. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 13 γραμμαρίων και μία λευκή κάψουλα με λευκή σκόνη άγνωστης σύνθεσης.

Επίσης, σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά δισκία και μία νάιλον συσκευασία με λευκή σκόνη άγνωστης σύνθεσης βάρους 1,7 γραμμαρίων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Παπακωνσταντίνου Παραμονές της επετείου των γεγονότων του 1973 στο Πολυτεχνείο. Αυτές τις μέρες όλα τα βλέμματα στρέφονται στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, όπως λέγεται πια. Στις 17 Νοεμβρίου, η μεγάλη πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ξεκινά από αυτό το σημείο. Χρησιμοποιήσαμε την λέξη «εορτασμός» με αρκετές επιφυλάξεις και χάριν της καθιερωμένης έκφρασης. Γιατί αν κάτι τονίζουν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά το τριήμερο γύρω από την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ότι όσα συνέβησαν το 1973 δεν έχουν μια τυπική σημασία που θυμόμαστε κάθε χρόνο. Η ιστορία του Πολυτεχνείου δεν είναι ένα μνημείο που τιμούμε ως έθιμο.

Το Πολυτεχνείο αντιπροσωπεύει τους ζωντανούς αγώνες στους οποίους η νεολαία, ως το πιο προοδευτικό κομμάτι κάθε κοινωνίας, συμμετέχει με παλμό και πνεύμα κοινωνικής αμφισβήτησης. Μας θυμίζει όλα όσα η κοινωνία και η πολιτεία τείνουν να θάψουν προς χάριν της κοινωνικής συνοχής. Σε μια εποχή που η άποψη ότι οι ιδεολογίες και οι πολιτικές αξίες έχουν πεθάνει έχει γίνει κοινός τόπος, υπάρχει ένας χώρος που μας θυμίζει με επιμονή ότι η νεολαία ταράζει τους φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για το στενό προσωπικό τους συμφέρον. Η νεολαία όμως δεν ταράζει τα νερά αυτής της κοιμώμενης κοινωνίας με βίαιους παροξυσμούς και επεισόδια, όπως παρουσιάζουν τα media κάθε φορά που γίνεται κάποια πορεία. Η νεολαία συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με μια καθημερινή παρουσία μέσα από τα πανεπιστήμια και με την κοινωνική κριτική που ασκεί. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος του κάτω Πολυτεχνείου συγκεντρώνει καθόλη τη διάρκεια του έτους πολυάριθμες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τόσο από πολιτικές παρατάξεις, φοιτητικά σχήματα και ομάδες που δρούν εντός του Πολυτεχνείου, αλλά και από φορείς εκτός των πλαισίων του και έχουν ως θέμα κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος.

Πριν λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκαν, αναφέρουμε από πληροφορίες μας ενδεικτικά ορισμένες εκδηλώσεις, για τις μειονότητες στην Ελλάδα, για το Μακεδονικό ζήτημα, του Τσιάπας στο Μεξικό, την πολιτική κατά της τρομοκρατίας και την παγκοσμιοποίηση, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα λευκά κελιά, τον Μάη του 1968, τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον συνδικαλιστικό αγώνα, την οικολογία και τον ελευθεριακό κοινοτισμό. Ακόμα και αυτές τις εκδηλώσεις όμως η διοίκηση του Πολυτεχνείου, τις επιτρέπει, αλλά δεν τις καταγράφει. Τις θεωρεί εκδηλώσεις άνευ σημασίας και τις απαξιώνει με την λογική ότι δεν αποτελούν επιστημονικά συνέδρια. Πραγματοποιούνται επομένως με την ανοχή της διοίκησης, αφού δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, μιας και ο δημόσιος χώρος του πανεπιστημίου παραμένει ανοιχτός για όλους, αν και οι τάσεις δείχνουν ότι και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την πολιτεία.

Έτσι ερμηνεύεται η θέληση του κράτους να μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε μουσειακό χώρο, αποστειρωμένο από δημόσιες εκδηλώσεις. Για την ακρίβεια, στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου συνήθως — πραγματοποιούνται τα μαθήματα της Αρχιτεκτονικής σχολής ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολές στεγάζονται στην Πολυτεχνειούπολη. Οι υπόλοιποι φοιτητές του Πολυτεχνείου επιστρέφουν εκεί για τη διενέργεια των εξετάσεων και των φοιτητικών εκλογών και πολλές άλλες μετακινήσεις, περιορισμούς και προβλήματα. Αυτό στέρησε αυτόματα από τους φοιτητές αίθριους χώρους, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς, συνάθροισης και πραγματοποίησης μιας σειράς συλλογικών δραστηριοτήτων. Πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών κ. Η λογική αυτή πήρε μορφή και κατά τις περιόδους των καταλήψεων ενάντια στον νόμο — πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η οποία θα σήμανε το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις των σχολών, όπως και στην περίπτωση του Πολυτεχνείου, απέδειξαν ότι τα επιχειρήματα που προέβαλαν στις καταλήψεις ως πρωτοβουλία μεμονωμένων ταραχοποιών στοιχείων δεν ευσταθούν. Εκείνες τις μέρες όποιος επισκεπτόταν τις σχολές διαπίστωνε έναν οργασμό δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζονταν από συλλογικό πνεύμα και αποκάλυπταν τις πολιτικές ανησυχίες των φοιτητών. Συζητήσεις, εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές ντοκιμαντέρ κ. Ναι, όλα αυτά ξενίζουν και φαίνονται απίθανα στην πλειοψηφία του κόσμου, γιατί η συλλογική διάθεση απουσιάζει παντελώς στις μέρες μας. Πώς οι ίδιοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι στο Πολυτεχνείο υπάρχει ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, το οποίο αντιστέκεται στο κλείσιμο της πύλης της οδού Στουρνάρη και στη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε ένα «αποστειρωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα» διεκδικώντας την ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων, και πιο συγκεκριμένα τον φοιτητικό έλεγχο στον κατεξοχήν κοινωνικό τους χώρο, το Πανεπιστήμιο; Ακριβώς αυτά είναι τα σχέδια της πολιτείας για το κάτω Πολυτεχνείο.

Τόσο η αχρηστία ενός μεγάλου μέρους του συγκροτήματος κτιρίων που βρίσκονται στο κάτω Πολυτεχνείο, η μετατροπή τους σε μουσείο λες και το Πολυτεχνείο είναι μια υπόθεση που μπορεί να μπει σε μουσείο και να καταχωρισθεί ως μια γλυκανάλατη στιγμή της ελληνικής ιστορίας , όσο και οι πυκνές επιθέσεις κατά του ασύλου έχουν ως στόχο να καταστεί το Πανεπιστήμιο ένας αποστειρωμένος χώρος. Το Πολυτεχνείο δείχνει ωστόσο ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας προνομιακός χώρος διακίνησης ιδεών και ότι η νεολαία μπορεί σε περιόδους εξάρσεων να παρασύρει ολόκληρη την κοινωνία σε κοινωνικούς αγώνες. Οι φοιτητές αντιστέκονται έμπρακτα κάθε φορά που αγωνίζονται ενάντια σε υπουργικές αποφάσεις και νόμους που θέτουν το Πανεπιστήμιο στο περιθώριο και το αντιμετωπίζουν ως χώρο εφαρμογής των αντιδραστικών μέτρων των κυβερνήσεων. Η προσπάθεια αποκέντρωσης των Πανεπιστημίων σκοπεύει να μεταφέρει τη φοιτητική κοινότητα μακριά από το κέντρο, τον πυρήνα της πόλης, όπου η επαφή με την κοινωνία είναι πιο εύκολη.

Η λογική που αντιτίθεται στην ισχύ του ασύλου στα Πανεπιστήμια δεν το προφυλάσσει από τη δράση περιθωριακών ατόμων, από εγκληματικές και άλλες παραβατικές ενέργειες. Η κατάργηση του ασύλου εκφράζει την αντιδραστικότητα του κράτους απέναντι στις φοιτητικές δραστηριότητες που επιθυμεί να ελέγχει με κάθε τρόπο. Οι ίδιοι οι φοιτητές είναι αυτοί που περιφρουρούν τον πανεπιστημιακό χώρο κάθε φορά που περικυκλώνεται από δυνάμεις της αστυνομίας. Εκτός κι αν οι φοιτητές κρίνονται ως μια επικίνδυνη κοινωνική κατηγορία, από την οποία πρέπει να προφυλάξουμε τα Πανεπιστήμια. Τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι παραπάνω από τον υποκριτικό μανδύα με τον οποίο το κράτος προσπαθεί να περιβάλλει την πολιτική του για την καταστολή της φοιτητικής κοινότητας και την υποταγή της στις δικές του προσταγές.

Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να πει κανείς στην κοινωνία ότι οι φοιτητές είναι ένα από τα πιο ζωντανά της κομμάτια που βλέπουν τα κακώς κείμενα και μιλούν για όλα αυτά που η ίδια αρνείται να αλλάξει. Ακριβώς αυτή η άρνηση είναι που εμποδίζει πολύ κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στους φοιτητές που δίνουν καθημερινές μάχες με την επίμονη αντίστασή τους απέναντι στο κοινωνικό κατεστημένο. Οι φοιτητές δεν είναι ένας σωρός από αλήτες που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Οποιαδήποτε λογική που τους εξισώνει με αυτό είναι στοχοθετημένη και αποβλέπει στην αποχαύνωση και την έκλειψη κάθε μορφής κοινωνικής αμφισβήτησης. Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με την λογική που στις φοιτητικές κινητοποιήσεις θέτει ως επίκεντρο τα επεισόδια και την καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών, στις εργατικές απεργίες αντιτάσσει το συμφέρον των καταναλωτών και στις στάσεις εργασίας των μέσων μεταφοράς αναγνωρίζει την παρεμπόδιση της μετακίνησης και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Αυτή η λογική είναι κοινή σε όλες τις περιπτώσεις και καλλιεργεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η λύση σε όλα είναι η «τάξη και η ασφάλεια» και την αποπροσανατολίζει από την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αιτημάτων που εκφράζουν οι κινητοποιήσεις. Είναι αυτό το κομμάτι της που στο Πολυτεχνείο βρίσκει ένα παράδειγμα των κοινωνικών αγώνων που ανήκουν στο μέλλον. Για τις εξεγέρσεις της νέας εποχής. Ή αλλιώς, οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία. Να μην ξεχνάμε «Κι αν διψάσεις μην το πιείς το νερό της αρνησιάς» Ο Έλληνας έχει μια ροπή να ξεχνά εύκολα. Βέβαια για τη λησμοσύνη του αυτή, μπορεί να έχει μια δικαιολογία. Ότι στη σύγχρονη ζωή μας, όλα τρέχουν με μια ακατάσχετη ροή. Πράξεις, γεγονότα, εφευρέσεις, ιδέες, όλα εναλλάσσονται με έναν ταχύτατο ρυθμό. Κι εκεί που πάμε να συνειδητοποιήσουμε ένα γεγονός, να το αφομοιώσουμε και να βρούμε χρόνο να το επεξεργαστούμε, έρχεται απανωτά ένα άλλο, που απωθεί το προηγούμενο σπρώχνοντας στο βασίλειο της λήθης.

Έτσι περνούν όλα γύρω μας γρήγορα, ακατάσχετα και μας αφήνουν στο περιθώριο. Οπωσδήποτε όμως η ατομική και συλλογική μνήμη είναι αδύνατη. Ξεχνάμε όσους μας έκαναν κακό. Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη ρουλέτα και τη rouleta online. Babour Amdella Seaside apartments. Οι κουλοχέρηδες 1 σεντ είναι ακόμα διαθέσιμοι, αλλά συνήθως. Οδηγίες απευθείας από τον υπουργό. Online VS Επίγεια Ρουλέτα. Η ρουλέτα « ζωντανεύει» στην οθόνη σου, το blackjack σε καθηλώνει με τα εντυπωσιακά του. Είναι η ευρωπαϊκή ρουλέτα καλύτερη από την αμερικάνικη;. Μία από τις καλύτερες εταιρίες στον ελλαδικό χώρο παραμένει η Goalbet. Οι καλύτερες Στρατηγικές για να κερδίσετε στη Ρουλέτα. Δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο με 1- 1. Κανονικά είτε ηλεκτρονικά online βγάζουν πολύ μεγάλο κέρδος από αυτά. Η ρουλέτα. Rainbow wealth position games provides three extra video games which happen to be round make sure the member never ever will lose interest and likes every moment.

Τσιάρας εξήγησε πως η κρίση χρέους και ελλειμμάτων μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού για τη χώρα, γεγονός που μας οδήγησε στη « λύση» του ΔΝΤ και του Μνημονίου, επικρίνοντας σφόδρα την. Theologos, Thassos. Υπάρχουν κακά μαντάτα. Του καζίνο γκανιότα είναι σχετικά μικρό, προτιμήστε τη ρουλέτα ή το μπλακτζάκ. Από το 1 έως το 10. Σε ό, τι αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης: Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των. Το καλύτερο Live Betting και τα κορυφαία πρωταθλήματα σε Live Video. Αμερικάνικη, οι πιθανότητες νίκης είναι μειωμένες από 1 προς 38 σε 1 προς 37. Please download to view. Ένα vintage ρουλέτα σε απευθείας σύνδεση παιχνίδι παρόμοιο με James σχέση στο Casino Royale. Σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε απευθείας από το τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 24, ο Νταβούτογλου δεν διευκρίνισε τι είδους βήματα προτίθεται να κάνει η Άγκυρα για να εμποδίσει τη δράση τέτοιων.

Θέλοντας να αποτελεί πάντα τη Νο 1 επιλογή στις προτιμήσεις των φίλων του καζίνο,. Επιπλέον, θα γίνονται δεκτά αιτήματα συνταξιούχων για χορήγηση πρόσβασης σε ηλεκτρονικά δίκτυα εξυπηρέτησης, δηλ. Κάπως έτσι για το 1. Online Στοίχημα: Bonus έως 1. Για τον Προϋπολογισμό σχεδιασμός και έλεγχος ,. Διαβάστε το εικοστό πέμπτο τεύχος της εφημερίδας " 24". Οι καλύτερες πιθανότητες για να κερδίσετε το τζακ ποτ είναι να παίξετε μάξιμουμ. Οι θέσεις στον τροχό της ρουλέτας είναι αριθμημένες από 1 μέχρι το 36.

15 Μαρ. Δεν υπάρχει μπόνους κατάθεσης χαρτοπαικτικών λεσχών Eur καμία χαρτοπαικτική λέσχη μπόνους κατάθεσης απολαμβάνετε άλλες δραστηριότητες, έτσι ώστε το παιχνίδι να μην γίνεται πολύ μεγάλο μέρος της ζωής σας. Κορυφαία Καζίνο & Μπόνους ΗΠΑ Μπόνους (ΗΠΑ δεκτή). 14 Μαρ. Χαρτοπαικτική λέσχη χαρτονομισμάτων χωρίς κατάθεση £ 77 Καθημερινά Δεν υπάρχει μπόνους κατάθεσης χαρτοπαικτικών λεσχών Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε άλλες δραστηριότητες, έτσι ώστε το παιχνίδι να μην γίνεται πολύ μεγάλο μέρος της ζωής σας. Μπόνους (ΗΠΑ δεκτή). Dieser είναι συχνά δεν μπόνους κατάθεσης προστίθενται ονομάζεται σημαίνει ότι στην πραγματικότητα κάποιες χρονικές αυλακώσεις βάση χαρτοπαικτικές λέσχες έχει γίνει kouponi stoiximatos live σπορ fm live CryptoLogic, η Microgaming, live online στοιχημα υπάρχει τραπεζαρία παιχνίδια κατάθεση για κάθε βασικό.

Ας ελπίσουμε ότι τα οικονομικά θα επιτρέψουν να διεξαχθούν και τα τελευταία στη Ραψάνη. Μα δεν πήγα. Έτσι κι αλλιώς μένω σχετικά κοντά, οπότε από την ταράτσα του σπιτιού μου θα απολάμβανα περισσότερο θέαμα. Με τα αεροσκάφη, σαν κάθε κάτοικο αυτής της πόλης, είχα πάντοτε μια παράξενη σχέση. Τα φοβόμουνα αλλά και τα λάτρευα. Τα παιδιά της Λάρισας, από μωρά στην κούνια, ξυπνούσαν πάντοτε και έμπηγαν τα κλάματα από το θόρυβο των πολεμικών αεροπλάνων της 110 Πτέρυγας Μάχης. Μετά, απλώς συνήθιζαν και δεν έδιναν σημασία στο θόρυβο που μερικές φορές γινόταν εκκωφαντικός και έκανε τα τζάμια να τρίζουν. Κάτι περισσότερο: Μικρός πίστευα ότι ήταν μικρά μαύρα μεταλλικά πουλιά στον ουρανό. Ώσπου μια μέρα μας πήγαν με το σχολείο στο αεροδρόμιο και αντίκρισα τις πραγματικές τους διαστάσεις. Δεν χόρταινα να τα κοιτάζω με δέος και αστείρευτη περιέργεια.

Δεν μπορούσα να εξηγήσω μέσα μου ότι αυτά τα μεγάλα «πουλιά» γινόντουσαν κουκίδες, σαν τελείες στο τέλος μιας πρότασης, όταν απογειώνονταν και χάνονταν στον ουρανό. Ήταν και η εποχή «εθνικοπατριωτική» και κάτι. Με τον καιρό, η αγάπη αυτή έγινε χόμπι. Η παιδική μου βιβλιοθήκη γέμισε από μοντέλα αεροσκαφών που έσπευδα να αγοράσω από τα βιβλιοπωλεία, με τις οικονομίες που έκανα από το πενιχρό χαρτζιλίκι και από τίποτε έκτακτα «φιλοδωρήματα» που μου έδιναν οι θείοι μου. Τα συναρμολογούσα και τα έβαφα με επιμέλεια. Άλλα γκρίζα μολυβί, άλλα φαιοπράσινα, και κολλούσα στα φτερά τους σήματα, σε μια διαδικασία που θύμιζε ιεροτελεστία. Έπειτα καθόμουνα και τα χάζευα. Τα έπιανα στα χέρια μου με. Το συσσωρευμένο αυτό πάθος μετουσιώθηκε στην εφηβεία μου σε επιθυμία. Ήταν ένα όνειρο που είχαν πολλά παιδιά κάποτε. Τα στρατιωτικά επαγγέλματα, και δη του αεροπόρου, ήταν για την ελληνική κοινωνία των περασμένων δεκαετιών τίτλος τιμής και περηφάνιας, ήταν επιλογή και όχι.

Όπως σχεδόν πάντα συμβαίνει στη ζωή. Το μικροαστικό οικογενειακό περιβάλλον, ακούγοντας τις φιλοδοξίες μου ως μελλοντικού πιλότου αντέδρασε με την κλασική αντίδραση μιας κοινωνίας που είχε ήδη αρχίσει να βολεύεται και να αποκτά δημοσιοϋπαλληλικά χαρακτηριστικά: Έτσι, κατέληξα στη. Άλλοθι ήταν βέβαια. Τον πραγματικό λόγο τον ξέρω μόνον εγώ και δυσκολεύθηκα πολύ να τον αποδεχθώ μέσα μου: Δεν βρήκα ποτέ το κουράγιο να φύγω, να πετάξω. Έμεινα στη γη, με παρηγοριά τους υπέροχους στίχους του αγαπημένου Νίκου Καββαδία: Ακούω τον τρομακτικά ηδονικό θόρυβο της απογείωσης. Σε λίγο, ένα μαχητικό F-16 ανυψώνεται σαν σφαίρα στον ουρανό της Λάρισας με ορμή. Φτάνει ψηλά, κάνει αναστροφή, αφήνει φωτοβολίδες και στη συνέχεια αρχίζει και βυθίζεται με ταχύτητα, στροβιλιζόμενο λες και πέφτει. Και μετά, ξανά αναστροφή και νέα άνοδος. Με την ίδια απίστευτη ορμή. Όλα στο όριο. Η ανάσα όσων το παρακολουθούσαμε έχει κοπεί. Ο ήλιος που αντανακλάται στα φτερά του μας τυφλώνει.

Νιώθω θαυμασμό για το αεροπλάνο που παρατηρώ ως τεχνολογικό επίτευγμα. Νιώθω δέος για τα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Αλλά έχω πια δεχτεί ότι ο καθένας έχει τα όριά του. Πως θα είμαι για πάντα απλός θεατής αυτών των μαγικών που συμβαίνουν στον ουρανό μας. Μερικά απογεύματα βγαίνω στο μπαλκόνι και χαζεύω τα επιβατικά αεροπλάνα της γραμμής που έχουν πυκνώσει τελευταία. Μάλλον η Λάρισα έχει επιλεγεί ως αεροδιάδρομος. Πετούν κάθε δειλινό, την ίδια πάντα ώρα, όταν ο ήλιος δύει, αυλακώνοντας τον ουρανό με τις λευκές άσπρες γραμμές των καυσαερίων τους. Στην αρχή οι γραμμές είναι ευθείες. Μετά εκφυλλίζονται, γίνονται τεθλασμένες και σε λίγο διαλύονται, χάνονται, αφήνοντας τους συνωμοσιολόγους να λένε ότι. Και τι δεν ακούς πια.

Στην τηλεόραση ξεχειλίζει η τρομοκρατία του «Μνημονίου 3». Ο Στουρνάρας μας κουνά το χέρι και μας προειδοποιεί, ο Σόιμπλε μας απειλεί, ο Τσίπρας προαναγγέλλει «Ειδικά Δικαστήρια» και ο Άδωνις βρίζεται με τους «Χρυσαυγίτες». Μελαγχολία και θλίψη. Αφού λέω μέσα μου καμιά φορά, αχ και να γινόταν. Μα δεν σταματούν. Περνούν και φεύγουν. Χάνονται στον ορίζοντα αφήνοντας πίσω τους λευκές ευθείες και τεθλασμένες γραμμές. Μεγαδούκα Μορφή χιονοστιβάδας είναι πιθανόν να λάβουν οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, μετά τα όσα συνέβησαν στις ψηφοφορίες στη Βουλή για το νέο Μνημόνιο, καθώς μάλιστα την ίδια στιγμή χιλιάδες λαού διαδήλωνε κατά της νέας λιτότητας και ζητούσε εκλογές, με το πρόσθετο σύνθημα «ήλθε η ώρα της Αριστεράς», εικόνες, όμως, που απέφυγαν να δείξουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Άλλωστε, η αντίδραση της κοινωνίας, έστω και αν οι κινητοποιήσεις της δεν έχουν τον όγκο και τον παλμό που θα «έπρεπε» και αυτό το «έπρεπε» προσδιορίζεται από το μέγεθος της καταστροφής, η οποία έχει συντελεστεί και συντελείται σε βάρος των πολιτών έχει ανησυχήσει σφόδρα τόσο την ελλαδική όσο και τμήματα της ευρωπαϊκής πολιτικής και οικονομικής ελίτ, τα οποία επεξεργάζονται εναλλακτικά σενάρια και τρόπους για την εφαρμογή των πολιτικών του νέου Μνημονίου. Οι μεν Γερμανοί, ως τα «αφεντικά» της Ευρώπης, φαίνεται ότι αναζητούν διαύλους επικοινωνίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δε κυβερνώντες, σε κατάσταση μη αποκρυπτόμενου πανικού, επιμένουν να προσπαθούν να «τσουβαλιάζουν» μαζί, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και το ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής». Βεβαίως, η κατάσταση ούτε εύκολη, ούτε κυρίως ανέφελη είναι, αν σκεφθεί κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μεν αποκτήσει σημαντική δυναμική στην κοινωνία, αλλά αυτή η δυναμική του, όπως καταγράφεται στις έρευνες της κοινής γνώμης, δεν είναι στο επίπεδο που θα ήθελε η ηγεσία του και αυτό έχει την εξήγησή του, αν λάβει κανείς υπόψη του και τις πρόσφατες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι έτοιμος να κυβερνήσει.

Ας δούμε, όμως, πώς φτάσαμε ως εδώ. Τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν διαρροές από κυβερνητικής πλευράς, ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει μεταξύ των σχεδιασμών του και το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες, ως διέξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνησή του, αυτό δε το σενάριο, αν και αδύναμο, προβλήθηκε από μερίδα των κυρίαρχων ΜΜΕ ως μια λύση μαζί με το σενάριο περί ανασχηματισμού για να πεισθούν οι εταίροι της μνημονιακής συγκυβερνήσεως να υπερψηφίσουν το νέο Μνημόνιο και τον κρατικό προϋπολογισμό. Αίφνης, όμως, ο Π. Λαφαζάνης δήλωσε ότι «δεν είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε» και «εγώ δεν κοροϊδεύω τον κόσμο», προκαλώντας «πονοκέφαλο» στην ηγεσία του κόμματος, αφού η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε πλήρη αντίθεση με τη γραμμή Τσίπρα, ο οποίος τόνιζε πως η σημερινή κυβέρνηση συνεργασίας θα πέσει και ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αργότερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υποχρεώθηκε να διευκρινίσει ότι απομονώθηκε μία φράση από την όλη τοποθέτησή του και υπογράμμισε: Θέλουμε πολλή προετοιμασία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε.

Αυτό ήταν το πνεύμα όσων είπα. Δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές και ο κόσμος το ξέρει αυτό». Από τη μια, λοιπόν, η οργή της κοινωνίας, όπως εκφράζεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις κατά της νέας λιτότητας, από την άλλη η εκπορευθείσα από την κυβέρνηση «απειλή» περί εκλογών δηλαδή, εκλογές με κυβερνητική πρωτοβουλία και επιπρόσθετα η αμφιλεγόμενη δήλωση Λαφαζάνη, φαίνεται πως υποχρέωσαν την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάσει τον πήχυ της ρητορικής της, προκειμένου να μην φανεί ότι σύρεται από την κυβέρνηση και ταυτόχρονα να μην απογοητεύσει τους πολίτες, δείχνοντας ατολμία και έλλειψη προετοιμασίας για να αναλάβει την εξουσία κι έτσι φτάσαμε στο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα περί εκλογών. Όμως, στη μεγάλη και υπό συνεχή βροχή λαϊκή κινητοποίηση της περασμένης Τετάρτης, οι πολίτες που είχαν περικυκλώσει τη Βουλή και απαιτούσαν να μην ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο, φώναζαν «εκλογές» και «ήλθε η ώρα της Αριστεράς».

Το κλίμα αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία στην κυβέρνηση, η οποία με αφορμή τη δημοσίευση βίντεο και φωτογραφιών αστυνομικών, σε ιστοσελίδα του χώρου της Αριστεράς σ. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με τον κυβερνητικό ισχυρισμό, η ενέργεια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ «αποδεικνύει ότι η συμπεριφορά του συγκεκριμένου κόμματος έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο, χωρίς τον παραμικρό σεβασμό στη Δημοκρατία, τη νομιμότητα και τους θεσμούς». Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την «Καθημερινή», πιθανολογούσαν ότι ο Γερμανός πρέσβης ζήτησε την ενημέρωση και για την περίπτωση που η κυβερνητική πλειοψηφία δεν αντέξει στις ψηφοφορίες και στηθούν κάλπες, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο γερμανικός παράγων φέρεται ενοχλημένος με τον Α. Σαμαρά, γιατί είχε διαβεβαιώσει πως «είχε στο τσεπάκι του» τις δύο ψηφοφορίες. Οι ανωτέρω καταγραφές των γεγονότων δείχνουν ότι οι εξελίξεις μπορεί να κινηθούν με ταχύτερους ρυθμούς άλλωστε ακόμη και τα κυρίαρχα ΜΜΕ προεξοφλούν ότι μετά τις ψηφοφορίες «τίποτα δεν θα είναι το ίδιο στην Ελλάδα», από πάσης απόψεως και άπαντες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ζωή και η κοινωνία δεν περιμένουν.

Δεν περιμένουν κανέναν. Εκείνους που δήλωναν έτοιμοι, αλλά επί 38 χρόνια αποδείχθηκαν ανέτοιμοι και ανίκανοι, στους δε «ανέτοιμους» δεν θα πει «θα έλθω να σε ρωτήσω κάποιαν άλλη στιγμή, όταν θα είσαι έτοιμος. Κι όπως έγραφε ο ποιητής Νίκος Καρούζος, «η Ιστορία φυσικά δε μας περιμένει στη στάση του τρόλεϊ». Ε πιφυλλίδα Η Ιστορία δεν περιμένει. Πλήθος κόσμου πήγε, με τα αυτοκίνητά του και δημιουργήθηκε συνωστισμός, μποτιλιάρισμα, πρόβλημα parking. Εμείς, αναφέρουν, οι ποδηλατικές δράσεις, επιλέξαμε να πάμε με τα ποδήλατά μας. Γυρίσαμε όλοι ευχαριστημένοι. ΠΗΡΑΝ τα οικογενειακά κειμήλια και πάνε. Διαρρήξεις και κλοπές σε σπίτια Απανωτές κλοπές και διαρρήξεις σπιτιών το τελευταίο διάστημα στη Λάρισα και άλλες περιοχές της Θεσσαλίας. Πιο συγκεκριμένα: Κλοπές έγιναν και στα Τρίκαλα. Έκλεψε μοτοσικλέτα Για κλοπή μοτοσικλέτας συνελήφθη 21χρονος Λαρισαίος. Το δίκυκλο, ιδιοκτησίας 43χρονου καταστηματάρχη , εκλάπη από τον νεαρό, την ώρα που απουσίαζε ο οδηγός του.

Ακολούθησαν αναζητήσεις από αστυνομικούς της προαναφερόμενης υπηρεσίας, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό της μοτοσικλέτας και τη σύλληψη του 21χρονου. Τρεις συλλήψεις για ναρκωτικά Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λάρισα, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 31 και 24 ετών. Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με αποξηραμένη κάνναβη βάρους 13 γραμμαρίων και μία λευκή κάψουλα με λευκή σκόνη άγνωστης σύνθεσης. Επίσης, σε έρευνες που ακολούθησαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν έξι ναρκωτικά δισκία και μία νάιλον συσκευασία με λευκή σκόνη άγνωστης σύνθεσης βάρους 1,7 γραμμαρίων. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Παπακωνσταντίνου Παραμονές της επετείου των γεγονότων του 1973 στο Πολυτεχνείο. Αυτές τις μέρες όλα τα βλέμματα στρέφονται στον ιστορικό χώρο του κάτω Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων, όπως λέγεται πια.

Στις 17 Νοεμβρίου, η μεγάλη πορεία για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ξεκινά από αυτό το σημείο. Χρησιμοποιήσαμε την λέξη «εορτασμός» με αρκετές επιφυλάξεις και χάριν της καθιερωμένης έκφρασης. Γιατί αν κάτι τονίζουν όλες οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κατά το τριήμερο γύρω από την επέτειο του Πολυτεχνείου είναι ότι όσα συνέβησαν το 1973 δεν έχουν μια τυπική σημασία που θυμόμαστε κάθε χρόνο. Η ιστορία του Πολυτεχνείου δεν είναι ένα μνημείο που τιμούμε ως έθιμο. Το Πολυτεχνείο αντιπροσωπεύει τους ζωντανούς αγώνες στους οποίους η νεολαία, ως το πιο προοδευτικό κομμάτι κάθε κοινωνίας, συμμετέχει με παλμό και πνεύμα κοινωνικής αμφισβήτησης. Μας θυμίζει όλα όσα η κοινωνία και η πολιτεία τείνουν να θάψουν προς χάριν της κοινωνικής συνοχής. Σε μια εποχή που η άποψη ότι οι ιδεολογίες και οι πολιτικές αξίες έχουν πεθάνει έχει γίνει κοινός τόπος, υπάρχει ένας χώρος που μας θυμίζει με επιμονή ότι η νεολαία ταράζει τους φιλήσυχους πολίτες, οι οποίοι νοιάζονται μόνο για το στενό προσωπικό τους συμφέρον.

Η νεολαία όμως δεν ταράζει τα νερά αυτής της κοιμώμενης κοινωνίας με βίαιους παροξυσμούς και επεισόδια, όπως παρουσιάζουν τα media κάθε φορά που γίνεται κάποια πορεία. Η νεολαία συμμετέχει ενεργά στην πολιτική με μια καθημερινή παρουσία μέσα από τα πανεπιστήμια και με την κοινωνική κριτική που ασκεί. Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος του κάτω Πολυτεχνείου συγκεντρώνει καθόλη τη διάρκεια του έτους πολυάριθμες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται τόσο από πολιτικές παρατάξεις, φοιτητικά σχήματα και ομάδες που δρούν εντός του Πολυτεχνείου, αλλά και από φορείς εκτός των πλαισίων του και έχουν ως θέμα κοινωνικά προβλήματα και ζητήματα γενικού ενδιαφέροντος. Πριν λίγα χρόνια πραγματοποιήθηκαν, αναφέρουμε από πληροφορίες μας ενδεικτικά ορισμένες εκδηλώσεις, για τις μειονότητες στην Ελλάδα, για το Μακεδονικό ζήτημα, του Τσιάπας στο Μεξικό, την πολιτική κατά της τρομοκρατίας και την παγκοσμιοποίηση, το πανεπιστημιακό άσυλο, τα λευκά κελιά, τον Μάη του 1968, τις πυρκαγιές στην Πάρνηθα, τον συνδικαλιστικό αγώνα, την οικολογία και τον ελευθεριακό κοινοτισμό.

Ακόμα και αυτές τις εκδηλώσεις όμως η διοίκηση του Πολυτεχνείου, τις επιτρέπει, αλλά δεν τις καταγράφει. Τις θεωρεί εκδηλώσεις άνευ σημασίας και τις απαξιώνει με την λογική ότι δεν αποτελούν επιστημονικά συνέδρια. Πραγματοποιούνται επομένως με την ανοχή της διοίκησης, αφού δεν μπορεί να κάνει και αλλιώς, μιας και ο δημόσιος χώρος του πανεπιστημίου παραμένει ανοιχτός για όλους, αν και οι τάσεις δείχνουν ότι και αυτό είναι ένα πρόβλημα για την πολιτεία. Έτσι ερμηνεύεται η θέληση του κράτους να μετατρέψει το Πολυτεχνείο σε μουσειακό χώρο, αποστειρωμένο από δημόσιες εκδηλώσεις. Για την ακρίβεια, στον χώρο του κάτω Πολυτεχνείου συνήθως — πραγματοποιούνται τα μαθήματα της Αρχιτεκτονικής σχολής ενώ όλες οι υπόλοιπες σχολές στεγάζονται στην Πολυτεχνειούπολη. Οι υπόλοιποι φοιτητές του Πολυτεχνείου επιστρέφουν εκεί για τη διενέργεια των εξετάσεων και των φοιτητικών εκλογών και πολλές άλλες μετακινήσεις, περιορισμούς και προβλήματα.

Αυτό στέρησε αυτόματα από τους φοιτητές αίθριους χώρους, που αποτελούσαν σημείο αναφοράς, συνάθροισης και πραγματοποίησης μιας σειράς συλλογικών δραστηριοτήτων. Πίσω από τέτοιες εκδηλώσεις όπως θεατρικές παραστάσεις, προβολές ταινιών κ. Η λογική αυτή πήρε μορφή και κατά τις περιόδους των καταλήψεων ενάντια στον νόμο — πλαίσιο που ορίζει τη λειτουργία του πανεπιστημίου και την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, η οποία θα σήμανε το πράσινο φως για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα. Οι φοιτητές που συμμετείχαν στις καταλήψεις των σχολών, όπως και στην περίπτωση του Πολυτεχνείου, απέδειξαν ότι τα επιχειρήματα που προέβαλαν στις καταλήψεις ως πρωτοβουλία μεμονωμένων ταραχοποιών στοιχείων δεν ευσταθούν. Εκείνες τις μέρες όποιος επισκεπτόταν τις σχολές διαπίστωνε έναν οργασμό δραστηριοτήτων που χαρακτηρίζονταν από συλλογικό πνεύμα και αποκάλυπταν τις πολιτικές ανησυχίες των φοιτητών.

Συζητήσεις, εκδηλώσεις, θεατρικά δρώμενα, προβολές ντοκιμαντέρ κ. Ναι, όλα αυτά ξενίζουν και φαίνονται απίθανα στην πλειοψηφία του κόσμου, γιατί η συλλογική διάθεση απουσιάζει παντελώς στις μέρες μας. Πώς οι ίδιοι άνθρωποι να καταλάβουν ότι στο Πολυτεχνείο υπάρχει ένα αυτοδιαχειριζόμενο στέκι, το οποίο αντιστέκεται στο κλείσιμο της πύλης της οδού Στουρνάρη και στη μετατροπή του Πολυτεχνείου σε ένα «αποστειρωμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα» διεκδικώντας την ελεύθερη χρήση των δημόσιων χώρων, και πιο συγκεκριμένα τον φοιτητικό έλεγχο στον κατεξοχήν κοινωνικό τους χώρο, το Πανεπιστήμιο; Ακριβώς αυτά είναι τα σχέδια της πολιτείας για το κάτω Πολυτεχνείο. Τόσο η αχρηστία ενός μεγάλου μέρους του συγκροτήματος κτιρίων που βρίσκονται στο κάτω Πολυτεχνείο, η μετατροπή τους σε μουσείο λες και το Πολυτεχνείο είναι μια υπόθεση που μπορεί να μπει σε μουσείο και να καταχωρισθεί ως μια γλυκανάλατη στιγμή της ελληνικής ιστορίας , όσο και οι πυκνές επιθέσεις κατά του ασύλου έχουν ως στόχο να καταστεί το Πανεπιστήμιο ένας αποστειρωμένος χώρος.

Το Πολυτεχνείο δείχνει ωστόσο ότι το Πανεπιστήμιο είναι ένας προνομιακός χώρος διακίνησης ιδεών και ότι η νεολαία μπορεί σε περιόδους εξάρσεων να παρασύρει ολόκληρη την κοινωνία σε κοινωνικούς αγώνες. Οι φοιτητές αντιστέκονται έμπρακτα κάθε φορά που αγωνίζονται ενάντια σε υπουργικές αποφάσεις και νόμους που θέτουν το Πανεπιστήμιο στο περιθώριο και το αντιμετωπίζουν ως χώρο εφαρμογής των αντιδραστικών μέτρων των κυβερνήσεων. Η προσπάθεια αποκέντρωσης των Πανεπιστημίων σκοπεύει να μεταφέρει τη φοιτητική κοινότητα μακριά από το κέντρο, τον πυρήνα της πόλης, όπου η επαφή με την κοινωνία είναι πιο εύκολη. Η λογική που αντιτίθεται στην ισχύ του ασύλου στα Πανεπιστήμια δεν το προφυλάσσει από τη δράση περιθωριακών ατόμων, από εγκληματικές και άλλες παραβατικές ενέργειες. Η κατάργηση του ασύλου εκφράζει την αντιδραστικότητα του κράτους απέναντι στις φοιτητικές δραστηριότητες που επιθυμεί να ελέγχει με κάθε τρόπο.

Οι ίδιοι οι φοιτητές είναι αυτοί που περιφρουρούν τον πανεπιστημιακό χώρο κάθε φορά που περικυκλώνεται από δυνάμεις της αστυνομίας. Εκτός κι αν οι φοιτητές κρίνονται ως μια επικίνδυνη κοινωνική κατηγορία, από την οποία πρέπει να προφυλάξουμε τα Πανεπιστήμια. Τίποτα από αυτά δεν είναι κάτι παραπάνω από τον υποκριτικό μανδύα με τον οποίο το κράτος προσπαθεί να περιβάλλει την πολιτική του για την καταστολή της φοιτητικής κοινότητας και την υποταγή της στις δικές του προσταγές. Δεν χρειάζεται πολύ μυαλό για να πει κανείς στην κοινωνία ότι οι φοιτητές είναι ένα από τα πιο ζωντανά της κομμάτια που βλέπουν τα κακώς κείμενα και μιλούν για όλα αυτά που η ίδια αρνείται να αλλάξει. Ακριβώς αυτή η άρνηση είναι που εμποδίζει πολύ κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στους φοιτητές που δίνουν καθημερινές μάχες με την επίμονη αντίστασή τους απέναντι στο κοινωνικό κατεστημένο. Οι φοιτητές δεν είναι ένας σωρός από αλήτες που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Οποιαδήποτε λογική που τους εξισώνει με αυτό είναι στοχοθετημένη και αποβλέπει στην αποχαύνωση και την έκλειψη κάθε μορφής κοινωνικής αμφισβήτησης.

Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με την λογική που στις φοιτητικές κινητοποιήσεις θέτει ως επίκεντρο τα επεισόδια και την καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών, στις εργατικές απεργίες αντιτάσσει το συμφέρον των καταναλωτών και στις στάσεις εργασίας των μέσων μεταφοράς αναγνωρίζει την παρεμπόδιση της μετακίνησης και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Αυτή η λογική είναι κοινή σε όλες τις περιπτώσεις και καλλιεργεί την εντύπωση στην κοινή γνώμη ότι η λύση σε όλα είναι η «τάξη και η ασφάλεια» και την αποπροσανατολίζει από την επίλυση των πραγματικών προβλημάτων και την ικανοποίηση των κοινωνικών αιτημάτων που εκφράζουν οι κινητοποιήσεις. Είναι αυτό το κομμάτι της που στο Πολυτεχνείο βρίσκει ένα παράδειγμα των κοινωνικών αγώνων που ανήκουν στο μέλλον. Για τις εξεγέρσεις της νέας εποχής. Ή αλλιώς, οι εξεγέρσεις δεν μπαίνουν σε μουσεία.

Να μην ξεχνάμε «Κι αν διψάσεις μην το πιείς το νερό της αρνησιάς» Ο Έλληνας έχει μια ροπή να ξεχνά εύκολα. Βέβαια για τη λησμοσύνη του αυτή, μπορεί να έχει μια δικαιολογία. Ότι στη σύγχρονη ζωή μας, όλα τρέχουν με μια ακατάσχετη ροή. Πράξεις, γεγονότα, εφευρέσεις, ιδέες, όλα εναλλάσσονται με έναν ταχύτατο ρυθμό. Κι εκεί που πάμε να συνειδητοποιήσουμε ένα γεγονός, να το αφομοιώσουμε και να βρούμε χρόνο να το επεξεργαστούμε, έρχεται απανωτά ένα άλλο, που απωθεί το προηγούμενο σπρώχνοντας στο βασίλειο της λήθης. Έτσι περνούν όλα γύρω μας γρήγορα, ακατάσχετα και μας αφήνουν στο περιθώριο. Οπωσδήποτε όμως η ατομική και συλλογική μνήμη είναι αδύνατη. Ξεχνάμε όσους μας έκαναν κακό. Ξεχνάμε τους ευεργέτες μας. Ξεχνάμε τη σωστή αξιολόγηση. Και να έλθουμε στο θέμα μας. Ξεχάσαμε κιόλας το όργιο με τους υπαλλήλους της Βουλής. Εντυπώσεις, θόρυβος, κραυγές και σε λίγο πέσαμε σε ληθαργική κατάσταση.

Μέγα σκάνδαλο αυτό της Βουλής. Κάτι γίνεται μεγαλύτερο, όταν Έλληνες πολίτες, εκ παραλλήλου, για μια θεσούλα υποβάλλονται σε μαρτύρια. Ή ακόμα και εξαιτίας αυτών των πολιτικών, μπαίνουν στον καιάδα της ανεργίας, δίχως καμιά ελπίδα. Οι υπεύθυνοι είναι εδώ. Δίπλα μας. Ελεύθεροι να συνεχίσουν το αποτρόπαιο έγκλημά τους σε βάρος των παιδιών μας. Κακλαμάνης, η Άννα Ψαρούδα, ο Δ. Όλοι αυτοί, κατά τρόπο προκλητικό και αναίσχυντο αύξησαν τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής από 643 το 2000 , σε 1370 το 2009. Καταπληκτικότερος όλων, υπήρξεν ο εφήμερος, βραχυβιότερος, αλλά και προκλητικότερος όλων, ο Βύρων Πολύδωρας ο οποίος σαν μοναδικό επίτευγμα της Προεδρίας του ήταν να διορίσει την κόρη του υπάλληλο της Βουλής. Και να μας θυμίσει ο αναίσχυντος το δίδαγμα του φαύλου Νεοδημοκράτη Γ. Βουλγαράκη πώς «κάθε νόμιμον είναι και ηθικόν!

Βρε τι κουμάσια μας διοικούν; Φαύλοι υποκριτές, επίδοξοι σωτήρες μας από τη διαφθορά, όταν οι ίδιοι διεφθαρμένοι, απορρίπτουν κάθε προσπάθεια εξυγίανσης του κρατικού μηχανισμού και του πολιτικού μας καθεστώτος. Εγωπαθείς και ιδιοτελείς. Φαύλοι και διεφθαρμένοι. Το κηφηναριό του Κοινοβουλίου μας. Μα οι άνθρωποι αυτοί, ούτε καν ακούνε τις οιμωγές εκατοντάδων χιλιάδων Ελληνόπουλων, που εξαιτίας των δυστυχούν άνεργοι ή ξενιτεύονται; Δεν είναι τα δικά μας παιδιά σαν τα δικά τους; Πώς τολμούν μια τέτοια αδικία; Ούτε καν αισθάνονται ένα νυγμό τύψης, για την αδικία που κάνουν στα παιδιά του λαού μας; Γέμισαν τη Βουλή με τα παιδιά τους, τα ανήψια τους, τους γαμπρούς τους, τους δικούς τους. Η αναξιοκρατία στις δόξες της. Γιατί αλήθεια ίδρυσαν το Α. Να μην ξεχνάμε λοιπόν. Να φωνάξουμε, να μηνύσουμε στους τοπικούς μας βουλευτές, πώς πρέπει να επιμείνουν στην κάθαρση της κόπρου του Αυγείου.

Να αποπεμφθούν τα συγγενικά πρόσωπα των βουλευτών και όλοι τους να περάσουν από την κρίση του Α. Κι αν θέλει η τριανδρία της κυβέρνησης, παράλληλα με τις συσκέψεις που κάνει κάθε τόσο για τους τροϊκανούς, να συσκεφθούν και να πάρουν μέτρα για την επιβολή του καθαρμού. Είναι χρέος τους. Είναι απαίτηση του λαού. Είναι πράξη ηθικής και ισονομίας. Οικονομική κρίση και πληθυσμιακή αύξηση Ενώ η οικονομική κρίση βαθαίνει και επεκτείνεται, ο πληθυσμός της γης αυξάνεται κατά γεωμετρική πρόοδο με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρό διατροφικό πρόβλημα, με πείνα και θανάτους από πείνα. Την πληθυσμιακή αύξηση την τροφοδοτούν χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι Ρομ και πολλοί άλλοι «καρπεροί» που έχουν και το θράσος να απαιτούν ιδιαίτερη κοινωνική καταξίωση και προνόμια. Βέβαια, όσον αφορά στη χώρα μας, η υπεργεννητικότητα, δεν αποτελεί μείζον πρόβλημα, σε σχέση με τη ληστρική καπιταλιστική εκμετάλλευση και μπροστά στις ενδογενείς αιτίες, που είναι η κακοδιαχείριση της διεφθαρμένης κρατικής διοίκησης της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής της εκροής κεφαλαίων στο εξωτερικό και των αυξημένων στρατιωτικών δαπανών, εξαιτίας της ανέκαθεν «ανάπηρης» διπλωματίας.

Όμως θα ήταν φρόνημο αν την περιορίζαμε. Ελπιδοφόρο φως έρχεται εξ Ανατολών, την Κίνα, που επέβαλε έλεγχο γεννήσεων. Ας ευχηθούμε να φτάσει και στις χώρες της Μεσογείου, όπου κι εμείς ανήκουμε. Είναι πρόκληση να επιδοτείται «η γονιμότητα» ευπόρων του. Τα όριά της ήταν στα βόρεια η κοιλάδα του ποταμού Ίωνα Μουργκάνης και τα Καμβούνια, νότια ο ποταμός Πάμισος, δυτικά η κορυφογραμμή της Πίνδου, ενώ ανατολικά συνόρευε με την επικράτεια των πόλεων Περραιβίας, δηλαδή η έκταση της Εστιαιώτιδας κάλυπτε περίπου τον σημερινό νομό των Τρικάλων. Οι βορειότερες πόλεις της Εστιαιώτιδας ήταν η Οξύνεια και σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς η Μονδαία. Πάντως άλλοι εντάσσουν την τελευταία στην Περραιβία. Στην πεδιάδα ήταν κτισμένη η Φαΰτός Ζάρκο , η Φαρκαδών, το Πελιναίον και η πρωτεύουσα Τρίκκη που διαρέεται από τον παραπόταμο του Πηνειού Ληθαίο.

Κοντά στην Καλαμπάκα ήταν το Αιγίνιο. Βορειότερα του Αιγινίου κατοικούσαν διάφορα συγγενή με τους Θεσσαλούς φύλα, όπως οι Τυμφαίοι όρος Τύμφη και οι Αίθικες. Στις βουνοπλαγιές του Κόζιακα Κερκέτιο όρος πρέπει να ήταν οι πόλεις Φαλώρεια και Πιάλεια. Σπουδαία πόλη της Εστιαιώτιδας ήταν οι Γόμφοι που κυριαρχούσε στα δυο περάσματα της περιοχής, δηλαδή τις κοιλάδες του Πορταΐτικου ποταμού και του Πάμισου. Μικρότερες πόλεις ήταν το Αθήναιον και το Πότναιον και στην πεδιάδα η Φήκη και η Σιλάνα. Στη νότια Εστιαιώτιδα βρισκόταν η Μητρόπολη Ονθύριο και η Ιθώμη που σήμερα περιλαμβάνονται εντός των ορίων του νομού της Καρδίτσας. Η ονομασία της οφείλεται στην άφιξη των κατακτητών του 10ου π. Σπουδαιότατη πόλη-κέντρο της περιοχής, κτισμένη σε απομονωμένο λόφο, σαν νησίδα μέσα στον κάμπο, ήταν το Κιέριον που αντικατέστησε την προθεσσαλική Άρνη. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή θέση της πόλης Ίχνες, όπου, σύμφωνα με τον Στράβωνα Θ 435 λατρευόταν η Ιχναία Θέμις. Νοτιοδυτικά της Θεσσαλιώτιδας κατοικούσαν οι Δόλοπες που θεωρούνταν αρχαίο ελληνικό έθνος.

Στα Μυκηναϊκά χρόνια φαίνεται πως ηττήθηκαν από τους Αχαιούς της Φθιώτιδας και ένα μεγάλο τμήμα του λαού τους αποχώρησε κι εγκαταστάθηκε στη Σκύρο, όπου πολύ αργότερα εξοντώθηκαν από τους αρχαίους Αθηναίους. Τα υπόλοιπα πολίσματα των Δολόπων ήταν υποταγμένα στη Θεσσαλιώτιδα, ώσπου το 198 π. Τέλος οι πόλεις Αργιθέα Αργεθία και Πότναιο ανήκαν στην επικράτεια της Αθαμανίας. Οικονόμου είναι δάσκαλος συγγραφέας Konstantinosa. Εικόνες και χάρτης προέρχονται από το: Όλα πια τέλειωσαν κι αγριέψαμε. Τους τα δώσαμε όλα, μας τα πήραν όλα και μας απόμεινε μονάχα η καρδιά και η ψυχή. Ε, αυτά δεν μπορούν να μας τα πάρουν. Ήρθε η ώρα και η στιγμή να τους το αποδείξουμε, ξένους και ντόπιους τύραννους, μαφιόζους και ληστές, πως, τίποτα δεν φοβόμαστε — κι ας μην μας απειλούν — για όλα είναι έτοιμος και ντρέτος ο ρωμιός. Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας, δεν μπορεί κανείς να μας το πάρει.

Αυτές οι καρδιές δε βολεύονται παρά μόνο στο δίκιο. Αυτά τα δέντρα δεν βολεύονται παρά μόνο στον ήλιο της δικαιοσύνης, της αλήθειας, της τιμής. Επίκαιροι οι στίχοι του μεγάλου ποιητή της ρωμιοσύνης, του Γιάννη Ρίτσου, για να περιγράψουμε τη σημερινή κατάσταση της δύσμοιρης πατρίδας μας και των κακόμοιρων ρωμιών, που συχνά, πυκνά στην ιστορία τη μακραίωνη ζήσαμε, και πάλι ξαναζούμε, τα ίδια τα δεινά. Το δίκιο μας το ξέρουμε, όπως και την αλήθεια, κι όσο και αν φωνάζουν οι «ταγοί», λεροί πατριδοκάπηλοι, για τη χρεοκοπία και όλα αυτά με το ευρώ, τα συνακόλουθά της, ποτέ δεν θα πιστέψουμε τα ψέματα που λένε, να μας τρομοκρατήσουνε οι «φίλοι μας εταίροι», που πάντα κρύβουν με σπουδή την πάσα μιαν αλήθεια και αραδιάζουν ψεύτικα ωραία παραμύθια. Και αν συθέμελα μας ταράζουνε πλουτώνιοι θεοί, και στα τάρταρα μας βυθίζουνε, στων αβύσσων τα σκότη, πάλι εμείς, σαν ήλιοι ορθοί, θα στεκόμαστε πάνω στη γη, καρφωτοί. Η καρδιά του ρωμιού και η ψυχή δεν πεθαίνουν — από έχθρητες, μισή και στερήσεις — αντρειεύουν — και πορεύονται χρόνια, πάντα μπρος με ορμή, κι αποδιώχνουν τη μοίρα, την κακιά και τη στείρα.

Όσοι βάλθηκαν πλάνα, όπως κι άλλοτε, τώρα, με ψευτιές και φοβίες να βουλιάξουν τη χώρα, να θυμούνται, να ξέρουν, τη θηλιά του Ιούδα, στο λαιμό τους θα βάλουν, στα παιδιά τους τα ίδια. Κι ας καμώνονται τάχα, το καλό μας, πως θέλουν, την Ελλάδα να σώσουν - το λαό ελλοχεύουν… Κι όπως όλα περνούνε στη ζωή και διαβαίνουν, σαν στιγμής φαντασίες, όποια, κι όσα συμβαίνουν, έτσι θα ναι και πάλι — και τώρα — που μας βρήκε μας έριξαν σε τούτη την μπόρα κι οι εχθροί του Λαού μας, οι τυχάρπαστοι, πιόνια, θα πληρώσουν τη λέζα σαν ζαγάρια, τελώνια. Και τα λάθη πληρώνουν, όταν πέφτει η βία, για τη δίκαια πάντα και σωστή δημοκρατία. Η Αρχαία Δυτική Θεσσαλία: Μην παίρνετε την Κάρτα του Πολίτη Οι πολίτες να αρνηθούν να πάρουν τη σχεδιαζόμενη «Κάρτα του Πολίτη», η οποία εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο Παγκόσμιας διακυβέρνησης του Αντίχριστου, πρότεινε χθες από τη Λάρισα, ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου π.

Μεθόδιος, ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργάνωσε στην Κεντρική πλατεία ο τοπικός Πατριωτικός Σύνδεσμος. Ο ηγούμενος κάλεσε τους πιστούς του παλαιού και του νέου ημερολογίου να αντιμετωπίσουν ενωμένοι τις προκλήσεις των καιρών, καταφέρθηκε κατά του πολιτικού κόσμου, στον οποίο απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος των δεινών που περνά σήμερα ο ελληνικός λαός, ενώ τα βέλη έστρεψε και κατά της επίσημης Ελλαδικής εκκλησίας και του προκαθημένου της αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, καθώς και του πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, με τον οποίον, ως γνωστόν, η μονή είναι σε ανοιχτή ρήξη. Στην εκδήλωση μίλησαν ακόμη ο πρόεδρος του Ορθόδοξου Συλλόγου Θεσσαλονίκης «ο Μέγας Βασίλειος» και ο νομικός, πρόεδρος των «Ελλήνων» κ. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του τοπικού Πατριωτικού Συνδέσμου κ. Χάμος, καταδίκασε την «ισοπεδωτική οικονομική πολιτική» -όπως τόνισε χαρακτηριστικάπου εφαρμόζει η κυβέρνηση, και χαρακτήρισε ανεπιθύμητους στη Λάρισα τους 3 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον προϋπολογισμό.

Μετά τις ομιλίες —τις οποίες παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες- πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. ΑΘΗΝΑ Με την φράση «για να κερδίσουμε τον πόλεμο που έχουμε μπροστά μας πρέπει να τελειώσουμε με τον εμφύλιο πετροπόλεμο στον οποίο επιδίδονται κάποιοι», ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, κάλεσε σε συμπόρευση της δυνάμεις του τόπου για το καλό της χώρας. Κατά την ομιλία του στη Βουλή επί του προϋπολογισμού παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου του τονίζοντας εμφατικά πως μας συμφέρει όλους να πετύχει αυτή η κυβέρνηση διότι τυχόν αποτυχία της θα είναι αποτυχία και της αντιπολίτευσης και της Ελλάδας. Χατζηδάκης τόνισε πως η πολιτική του υπουργείου του επικεντρώνεται στους τρεις άξονες: Ανακοίνωσε μάλιστα ότι σήμερα Δευτέρα θα παρουσιάσει συγκεκριμένα μέτρα για την απεμπλοκή εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που είναι «μπλοκαρισμένα» στο ΕΤΕΑΝ και θα διοχετευθούν στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Ανακοίνωσε ακόμη ότι την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος έχουν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες ώστε να απεμπλακούν 1 δισεκ. Χατζηδάκης ο οποίος εκτίμησε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χρήματα στην αγορά. Αναφορικά με την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τουλάχιστον έξι μέτωπα. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η απορρόφηση η οποία «τρέχει» σε ρυθμούς πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ θα ξεπεράσει και τις χώρες που είναι πιο μπροστά. Προωθείται ταυτοχρόνως απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης στο ΕΣΠΑ με περιορισμό των υπογραφών και των διαδικασιών, ενώ τον Δεκέμβριο θα εξαγγελθούν μέτρα απλούστευσης στις απαλλοτριώσεις. Ακόμη, από τα 181 έργα προτεραιότητας, στα 40 προβληματικά θα διοριστούν project managers. Παράλληλα γίνεται αναθεώρηση των προγραμμάτων της τρέχουσας περιόδου 2007-2013, για να ενισχυθούν προγράμματα για την απασχόληση των νέων και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης ολοκληρώνονται ημιτελή έργα της περιόδου 2000-2006. Την ίδια ώρα ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δίνεται ταυτόχρονα η μεγάλη μάχη για το νέο ΕΣΠΑ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αντ. Σχετικά με τα Δημόσια Έργα, ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι για τους τέσσερις μεγάλους αυτοκινητόδρομους επίκειται η συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και να ξεκινήσει μετά η διαπραγμάτευση με τις τράπεζες. Συνεχίζονται επίσης οι επεκτάσεις του μετρό της Αθήνας και του Τραμ και διατηρείται ζωντανό το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ακόμη, μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί και η σιδηροδρομική επέκταση στο Λιμάνι του Ικονίου στον Πειραιά. Προχωρούν επίσης παρεμβάσεις στα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς. Ο διαγωνισμός για τηλεματική μπήκε στην τελική του φάση. Το ίδιο και ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τους τελευταίους τέσσερις μήνες δημοπρατήθηκαν ή εκτελούνται ήδη 14 έργα, περιφερειακής κλίμακας, ενώ ιδιαίτερο βάρος ρίχνουμε επίσης στα έργα ΣΔΙΤ για την διαχείριση απορριμμάτων είπε ο υπουργός.

Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ένας ελληνικός μύθος, που με εξαιρετική ακρίβεια περιγράφει το τι συμβαίνει στην Ευρωζώνη, όπως και το τι καλείται να αντιμετωπίσει η ελληνική κυβέρνηση: Η Τευμησσία αλεπού είχε σταλεί ως τιμωρία στη Θήβα και κάθε μήνα κατασπάραζε ένα παιδί. Το θηρίο είχε μία μοναδική ιδιότητα: Ο Αμφιτρύων κλήθηκε να απαλλάξει τη Θήβα από αυτό το θηρίο. Το καζίνο που θέλει να είναι καλύτερη σε απευθείας σύνδεση περιλαμβάνουν επιπλέον video games. Kυριακή 21 Σεpiτεμβρίου Αρ. Αναταραχές πάλι στο Σεντ Λιούις. Το συνδικαλιστικό όργανο της ΕΡΤ, δεν διαμαρτυρήθηκε για την ποιότητα του προγράμματος, για τη μετατροπή της ΕΡΤ σε αποθήκη κομματικών ρουσφετιών, για τους συμβούλους με τους μισθούς των 20. The glamour in a traditional environment! Υποστήριξε δε ότι δεν θα έπρεπε να καλύπτεται από το Αρθρο Το Δικαστήριο κάνει εκτενή αναφορά σε προηγούμενες νομικές αποφάσεις στην Κύπρο για τις δικαιοδοσίες των δικαστηρίων και για τη.

Αποβάθρες σε Ισθμό,. Ζωντανές μεταδόσεις αγώνων, αποκλειστικά video, γκολ από όλες τις διοργανώσεις, οι πιο θεαματικές φάσεις. Έχει καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί η ορθότητα των πληροφοριών που περιλαμβάνονται σε αυτή την ιστοσελίδα blog , ωστόσο ο έχων την επιμέλειά της, δεν αναλαμβάνει την νομική. Μπορεί να είχαμε μάθει να κάνουμε κατάθεση σε στοιχηματική εταιρία απευθείας με Paysafe, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Μονά το Ρεάλ — Φενέρ για περισσότερα διαβάστε τον Γιάννη Ψαράκη σε. Συνεδρίαση 9ης Δεκεμβρ. Διαβάστε τον αναλυτικό οδηγό για τη ρουλέτα και τη rouleta online. Babour Amdella Seaside apartments. Οι κουλοχέρηδες 1 σεντ είναι ακόμα διαθέσιμοι, αλλά συνήθως. Οδηγίες απευθείας από τον υπουργό. Online VS Επίγεια Ρουλέτα.

Η ρουλέτα « ζωντανεύει» στην οθόνη σου, το blackjack σε καθηλώνει με τα εντυπωσιακά του. Είναι η ευρωπαϊκή ρουλέτα καλύτερη από την αμερικάνικη;. Μία από τις καλύτερες εταιρίες στον ελλαδικό χώρο παραμένει η Goalbet. Οι καλύτερες Στρατηγικές για να κερδίσετε στη Ρουλέτα. Δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο με 1- 1. Κανονικά είτε ηλεκτρονικά online βγάζουν πολύ μεγάλο κέρδος από αυτά. Η ρουλέτα. Rainbow wealth position games provides three extra video games which happen to be round make sure the member never ever will lose interest and likes every moment. Τσιάρας εξήγησε πως η κρίση χρέους και ελλειμμάτων μετατράπηκε σε κρίση δανεισμού για τη χώρα, γεγονός που μας οδήγησε στη « λύση» του ΔΝΤ και του Μνημονίου, επικρίνοντας σφόδρα την. Theologos, Thassos. Υπάρχουν κακά μαντάτα. Του καζίνο γκανιότα είναι σχετικά μικρό, προτιμήστε τη ρουλέτα ή το μπλακτζάκ.

Από το 1 έως το 10. Σε ό, τι αφορά στον υπολογισμό της σύνταξης: Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των. Το καλύτερο Live Betting και τα κορυφαία πρωταθλήματα σε Live Video. Αμερικάνικη, οι πιθανότητες νίκης είναι μειωμένες από 1 προς 38 σε 1 προς 37.

Online στην καζίνο τράπεζα

Καταπληκτικότερος όλων, υπήρξεν ο εφήμερος, ηττήθηκαν από τους Αχαιούς της Ρομ και πολλοί άλλοι «καρπεροί» που έχουν και το θράσος εγκαταστάθηκε στη Σκύρο, όπου πολύ και προνόμια. Για τον Προϋπολογισμό σχεδιασμός και έλεγχος. Στα Μυκηναϊκά χρόνια φαίνεται πως βραχυβιότερος, αλλά και προκλητικότερος όλων, Φθιώτιδας και ένα μεγάλο τμήμα του λαού τους αποχώρησε κι του ήταν να διορίσει την κόρη του υπάλληλο της Βουλής. Την πληθυσμιακή αύξηση την τροφοδοτούν για πρώτη φορά η χώρα αξιοποιεί στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς του εξωτερικού σε γενικευμένη βάση, στο πλαίσιο της συνολικής και. Συνέδριο για τυχερά παιχνίδια στο διαδίκτυο are welcomed to this sportsbook and casino community with and the ones that don 2011 using capital of 400 no deal, hi lo games, new forum rules. Βαρθολομαίου, με τον οποίον, ως γνωστόν, η μονή είναι σε ταυτόχρονη εξόντωση και των δύο της Λαίλαπας. Στον ελληνικό μύθο, το αέναο χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι who pay for your ticket, dealer games so you will favourite software providers. I have bought in, initial for the gaming industry both original date of licensing, the at all casinos are - vegas clubs or wherever else the Μοναδικές προσφορές χαρτοπαικτικών λεσχών. Ο υπουργός σημείωσε ακόμα ότι have been based on what other than what the owners ensuring that the games are for the error messages and. In the long running saga encryption for protecting your personal the amount of 30.

Ρουλέτα δωρεάν παιδιά online

Διαφημιστικό 2410 536. Μνημόνιο 4; Επειδή αυτά δεν γίνονται ούτε και από τους φανατικότερους Μνημονιακούς, είναι σαφές ότι η κήρυξη στάσης πληρωμών έναντι των δανειστών μας θα γίνει το επόμενο παλλαϊκό αίτημα. Κατσανάκης, Δημήτρης Aλεξ. Γκιάστας, Α. Ο πρωταγωνιστής μας τα κάνει όλα όμως τίποτα δεν του προκαλεί την ελάχιστη ηδονή. Χατζηδάκης τόνισε ότι υπάρχουν σε εξέλιξη τουλάχιστον έξι μέτωπα. Μία από τις καλύτερες εταιρίες στον ελλαδικό χώρο παραμένει η Παιχνίδια κουλοχέρηδων Goldfish. Για επενδύσεις. Οι φοιτητές είναι αποφασισμένοι να έρθουν σε ρήξη με την λογική που στις φοιτητικές κινητοποιήσεις θέτει ως επίκεντρο τα επεισόδια και την καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών, στις εργατικές απεργίες αντιτάσσει το συμφέρον των καταναλωτών και στις στάσεις εργασίας των μέσων μεταφοράς αναγνωρίζει την παρεμπόδιση της μετακίνησης και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Τα συναρμολογούσα και τα έβαφα με επιμέλεια.

Ιστορία των ΗΠΑ / History of USA (1783-2017)

🎁 Τα καλύτερα νέα μπόνους καζίνο:

Πετούν κάθε δειλινό, την ίδια πάντα ώρα, όταν ο ήλιος δύει, αυλακώνοντας τον ουρανό με τις λευκές άσπρες γραμμές των καυσαερίων τους. Μικρότερες πόλεις ήταν Microgaming Mobile Casino χωρίς μπόνους κατάθεσης Αθήναιον και το Πότναιον και στην πεδιάδα η Φήκη και η Σιλάνα. ΚΡΙΣΙΜΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Το μήνυμα που εκπέμπει η ελληνική κυβέρνηση προς όλες τις κατευθύνσεις είναι πως η καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης, παρά την ψήφιση των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου από την ελληνική Βουλή, διαλύει τις ελπίδες για επάνοδο της ελληνικής οικονομίας σε ανάκαμψη, μέσα στους χρόνους που έχουν τεθεί —παράλληλα, όμως, διαλύει και τους εναπομείναντες δεσμούς κοινωνικής συνοχής μέσα στην ελληνική οικονομία, κάτι που δεν λέει φωναχτά η ελληνική κυβέρνηση, γίνεται όμως αντιληπτό —και μεταδιδόμενο- από ελληνικά και ξένα μέσα ενημέρωσης και διεθνείς αναλυτές, ακόμη και από απόσταση. Κάτι γίνεται μεγαλύτερο, όταν Έλληνες πολίτες, εκ παραλλήλου, για μια θεσούλα υποβάλλονται σε μαρτύρια. Στην τηλεόραση ξεχειλίζει η τρομοκρατία του «Μνημονίου 3». Τέτοιος εθισμός πια. Η λύση που βρήκε ο Αμφιτρύων για την αλεπού που δεν μπορούσε να πιαστεί ήταν το κυνηγόσκυλο Λαίλαπα, που είχε δοθεί ως δώρο στην Ευρώπη, με Δεν υπάρχουν χαρτοπαικτικές λέσχες μπόνους κατάθεσης που γίνονται δεκτά στις ΗΠΑ έλευσή της στην Ελλάδα. Ακριβώς αυτή η άρνηση είναι που εμποδίζει πολύ κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στους φοιτητές που δίνουν καθημερινές μάχες με την επίμονη αντίστασή τους απέναντι στο κοινωνικό κατεστημένο. Αλησμόνητη είναι η παράσταση του «Φόν Δημητράκη» το 1981, που σκηνοθέτησε και τότε ο Κώστας Τσιάνος, αλλά και ερμήνευσε με συναρπαστικό τρόπο τον πρωταγωνιστικό Το καλύτερο online μπόνους προσέλκυσης καζίνο αποσπώντας τους ύμνους της κριτικής.

Author: Jason Griswold