Παίξτε το Flash Casino του Prisma

Η πρώτη είναι μια παλιά γνώριμη του Γκρέιαμ, η πράκτορας Δρ. Αλάνα Μπλουμ Καρολίν Νταβερνάς. Ο άλλος είναι, φυσικά, ο Δρ. Έτσι έχουμε κάτι σαν τον «λύκο που φυλά τα πρόβατα» ή το «έχε τους φίλους κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα». Αντίθετα, δηλαδή, με την αναγκαστική συνεργασία με τις Αρχές του υπό κράτηση Λέκτερ που είδαμε στη «Σιωπή Των Αμνών», τον «Ανθρωποκυνηγό» 1986 του Μάικλ Μαν και τον «Κόκκινο Δράκο» 2002 σ. Τα χαρακτηριστικά της σειράς Όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις, τα πάντα στο «Χάνιμπαλ» ξεκινούν αιματηρά, με το στοιχείο της καλοδεχούμενης έκπληξης να έγκειται στην οπτικοποίηση της ικανότητας του Γκρέιαμ να διαβάζει καταρχήν τα στοιχεία στο χώρο του εγκλήματος, κι έπειτα να «μπαίνει» στη θέση του δολοφόνου. Είναι, μάλιστα, ενδεικτική ευθύς εξαρχής, η διάθεση του Μπράιαν Φούλερ και των συνεργατών του να «παίξουν» με το κοινό ως προς την πιθανή ταυτότητα ενός δολοφόνου.

Όπως άλλωστε παρατηρεί προβοκατόρικα ο Γουίλ Γκρέιαμ από τα πρώτα λεπτά του πιλοτικού επεισοδίου, «όλοι έχουν σκεφτεί να σκοτώσουν κάποιον». Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχουν στιγμές που ο τηλεθεατής παραπλανιέται επίτηδες ως προς την πιθανότητα κάποιος νέος χαρακτήρας να είναι δολοφόνος ή συνεργός. Ως προς τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, η ένταξή του στην ιστορία συνδυάζεται με το κατά πολλούς απολαυστικότερο σημείο κάθε επεισοδίου: Πάντως, παρά την σταδιακή αποκάλυψη του χαρακτήρα και της δράσης του Λέκτερ, που αποτελεί τον βασικό άξονα της όλης υπόθεσης, οι δημιουργοί της σειράς τοποθετούν σε κάθε επεισόδιο κι από έναν νέο μανιακό δολοφόνο. Αυτοί οι αναλώσιμοι φονιάδες, εκτός του ότι προσφέρουν υλικό στην εξέλιξη των κεντρικών χαρακτήρων και των μεταξύ τους σχέσεων, κάνουν τα επεισόδια του «Χάνιμπαλ» να μοιάζουν αυτοτελή. Στην εκκεντρική κουζίνα του Χάνιμπαλ... Τα προβλήματα Στο μακρινό πια 1991 και τη «Σιωπή Των Αμνών», ένας απόκοσμα τρομακτικός Άντονι Χόπκινς αρκούσε για να προκαλέσει τέτοια αίσθηση, όπου μία δεκαετία αργότερα θα γυρίζονταν στον απόηχο της δικής του αξεπέραστης ερμηνείας δύο μετριότατες ταινίες με τον ίδιο στο ρόλο του Λέκτερ.

Σήμερα, όμως, το κοινό έχει προ πολλού εξοικειωθεί στη θέα των πανούργων κατά συρροή δολοφόνων. Ο στόχος αυτών των εταιρειών φαίνεται να είναι να επιτρέψουν στην AI να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται ταξινομημένες και διαχωρισμένες σύμφωνα με το σκεπτικό της αναζήτησης τους, να τους βοηθήσει δηλαδή να σκέφτονται και δρουν πιο αποτελεσματικά σε λιγότερο χρόνο. Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι μία μηχανή μπορεί να αναγνώσει και κατανοήσει! Υπό αυτή την οπτική οι δικαστές-μηχανές σαν μέσο επίλυσης διαφορών δεν φαίνονται τόσο μακριά, παρά το ότι επικρατεί η πεποίθηση ότι ο πραγματικός μακροπρόθεσμος στόχος της πληροφορικής υποστήριξης των δικαστικών αποφάσεων δεν μπορεί να είναι στην πράξη η ιδέα της αντικατάστασης των φυσικών δικαστών με λογισμικό, αλλά μια αναδιάταξη του τρόπου διαχείρισης του χρόνου και της πιθανότητας λάθους, δηλαδή η υποστήριξη των καθηκόντων των δικαστών, παίρνοντας και από τις δύο πηγές μηχανές και άνθρωποι το καλύτερο για την βέλτιστη απονομή της δικαιοσύνης 15.

Για τους λόγους αυτούς τα συστήματα αυτόματης δικαιοδοτικής λειτουργίας automated judicial decision-making θα έπρεπε κανονικά να φαίνονται αρκετά μακρινά σε αποδοχή και υιοθέτηση, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται η υποστηρικτική τους χρήση. Από την άλλη όμως, η υιοθέτηση τους γίνεται με γοργά βήματα, ειδικά στις ΗΠΑ, κι αυτό εγείρει πολλά ζητήματα, αφού οι πρώτες μεγάλες αναφορές για τη χρήση τέτοιων συστημάτων δείχνουν αυξημένη μεροληπτικότητα απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες κατηγορούμενων, όπως οι έγχρωμοι έφηβοι 16. Φυσικά είναι εύλογο να οδηγούμαστε σε τέτοιες στερεοτυπικές και γενικευμένες αποφάσεις που για να είμαστε ειλικρινείς δεν παύουν να επηρεάζουν τις αποφάσεις κάποιων ανθρώπων-δικαστών ακόμα και χωρίς την παρέμβαση ειδικού αλγόριθμου αφού ο αλγόριθμος αξιολόγησης του επικίνδυνου της συμπεριφοράς ενός κατηγορούμενου risk assessment φτιάχνεται από προγραμματιστές και στηρίζεται σε κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη προσωπικά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, φύλο, γεωγραφία, οικογενειακό υπόβαθρο και καθεστώς απασχόλησης.

Ως αποτέλεσμα, δύο άτομα που κατηγορούνται για το ίδιο έγκλημα ενδέχεται να λαμβάνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την πρόβλεψη τέλεσης ενός αδικήματος, της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλλουν για να μην φυλακιστούν ή ακόμα και της επιβαλλόμενης ποινής με βάση δεδομένα που αφενός είναι πέρα από τον έλεγχό τους και αφετέρου οι ίδιοι και οι συνήγοροι τους δεν έχουν τρόπο να εκτιμήσουν ή να αμφισβητήσουν αφού δεν αποκαλύπτεται ο μηχανισμός πίσω από τον αλγόριθμο που οδηγεί στις συγκεκριμένες επιλογές 17. Οι δικαστικές αποφάσεις όμως δεν είναι απλή αξιολόγηση των γεγονότων, όπως όλοι γνωρίζουμε. Παράλληλα εμπεριέχουν το φιλτράρισμα από ένα αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό την συνείδηση και την ηθική αξιολόγηση της κατάστασης που κάθε φορά κρίνεται. Η προοπτική να δημιουργηθούν υπολογιστικά συστήματα στα οποία θα ανατεθεί αυτή η ηθική αξιολόγηση δεν είναι και πολύ ευοίωνη κυρίως γιατί δεν υπάρχει μία κοινή αντίληψη για το τί περιλαμβάνει και τί συνιστά ηθική όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών φυλών και κοινωνιών αλλά ανάμεσα και στα μέλη της ίδιας γεωγραφικής κοινωνίας.

Το τί είναι ηθικό και τι όχι είναι πάντα μία συνάρτηση πολλών εξατομικευμένων ιδεών για την αξία ή την απαξία μίας δεδομένης στιγμής. Συνεπώς δύσκολα θα μπορούσαμε να αναθέσουμε σε ένα άτομο ή ακόμα και μία ομάδα ειδικών να εισάγουν την αξιακή τους κλίμακα σε ένα σύστημα ΑΙ που θα απονέμει δικαιοσύνη με γνώμονα και την ηθική αξιολόγηση της εξατομικευμένης συνθήκης που οδήγησε σε μία πράξη. Η μη ύπαρξη μίας γενικής συναίνεσης όμως στην φιλοσοφία της ηθικής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που προέρχονται από μία αλγοριθμική ανάλυση, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Αντιθέτως θα έπρεπε μάλλον να καταδεικνύει ότι θα πρέπει να χαραχθούν συγκεκριμένα όρια και, βέβαια, οι εμπλεκόμενοι και κυρίως οι δικαστές να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την σωστή χρήση αυτών των αποτελεσμάτων και την αποφυγή γενικεύσεων 18. Προφανώς και ένα μεγάλο κομμάτι του δημιουργούμενου παζλ αποτελούν και αυτοί που καλούνται να συνδράμουν με το λειτουργικό τους ρόλο στην απονομή της δικαιοσύνης από την πλευρά των διαδίκων, δηλαδή εμείς οι δικηγόροι.

Και αν τα ζητήματα που αφορούν το δίκαιο της πληροφορικής, των ηλεκτρονικών δικτύων, της διαδικτυακής συμπεριφοράς και της προστασίας του ατόμου από την χρήση της τεχνολογίας φαίνονται ήδη θέματα του μέλλοντος για μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου τα συστήματα και οι μέθοδοι αλληλεπίδρασης της ΑΙ μάλλον. Η κατανόηση τους είναι όμως όρος εκ των ουκ άνευ για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τις ρίζες ενός σπουδαίου ζητήματος που θα απασχολήσει την τέχνη της νομοθετικής περιβολής και της προσπάθειας ένταξης στη νομική λογική ενός καινοφανούς τρόπου διάδρασης με τον αυτοματοποιημένο κόσμο των μη βιολογικών συμπεριφορών. Όμως το ερώτημα είναι αν θα υπάρχουν δικηγόροι με την επέλαση της ΑΙ ή θα είναι και αυτό το επάγγελμα ένα από αυτά που θα αντικατασταθούν, ολικώς ή μερικώς, με μηχανές που σε σύντομο χρόνο θα μπορούν να επιτελούν δύσκολες και περίπλοκες αναλύσεις της νομοθεσίας και της νομολογίας και θα ανακοινώνουν στον πελάτη αν έχει πιθανότητα να ευοδώσει η δικαστική του διαμάχη; Η απάντηση δεν είναι απλή και προφανώς βρίσκεται σε συνάρτηση με την τύχη και άλλων επαγγελμάτων που συνήθως κινούνται γύρω από την λειτουργία της δικαιοσύνης και η πραγματικότητα είναι ότι πράγματι θα έρθει κάποτε μία ημέρα που τα συστήματα ΑΙ θα μπορούν να μας δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην έρευνα και ερμηνεία των νομικών καταστάσεων.

Το δικηγορικό επάγγελμα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις βάσεις νομικών δεδομένων, στην ουσία αποτελεί την εφαρμογή όσων έχουν νομοθετηθεί ή αποφασιστεί από δικαστήρια και αρχές σε παρόμοιες υποθέσεις. Και αν αυτό φαντάζει αβάσιμο διότι στην εργασία μας όλοι βάζουμε και το προσωπικό στοιχείο της επιλογής και της αξιολόγησης των κινήσεων που θα κάνουμε σε μία νομική υπόθεση, ας σκεφτούμε ότι τα πρώιμα υπολογιστικά συστήματα ΑΙ έχουν ήδη καταφέρει να προβλέψουν την τακτική και τις κινήσεις παγκόσμιων πρωταθλητών στο σκάκι επιφέροντας εντυπωσιακά γρήγορες νίκες εναντίον τους. Φρονώ όμως ότι όπως και με τους δικαστές έτσι και στην περίπτωση των δικηγόρων, η απάντηση θα πρέπει να είναι η ενδιάθετη συνειδησιακή κατάσταση που ρυθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις με βάση έναν αξιακό κώδικα συνεχώς μεταβαλλόμενο από περιοχή σε περιοχή, από εποχή σε εποχή και από άνθρωπο σε άνθρωπο και λέγεται ηθική.

Ακόμα και αν δεν καταφύγουμε στις διακρίσεις της απονομής της Δικαιοσύνης που έθεσε ο Αριστοτέλης 19 και ειδικά της διανεμητικής δικαιοσύνης, η παρέμβαση στην «στεγνή» ανάγνωση των νόμων και η στήριξη των επιχειρημάτων με την ηθική αξιολόγηση της συγκεκριμένης πράξης και των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι μία λειτουργία στην οποία δύσκολα θα μπορέσουν οι μηχανές να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο και αυτός θα πρέπει να είναι ο κύριος άξονας αυτορρύθμισης του δικηγορικού επαγγέλματος. Φυσικά, τα ανωτέρω δεν μοιάζουν ικανά να ισχύσουν για τα επαγγέλματα των δικαστικών επιμελητών και βοηθών δικηγόρων paralegals τα οποία προβλέπεται ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες με την διάδοση συστημάτων επίδοσης ηλεκτρονικών εγγράφων και την αυξανόμενη ικανότητα των μηχανών να ερευνούν και ερμηνεύουν τους κανόνες και τις αποφάσεις που είναι σχετικές με μία υπόθεση σε χρόνο εξαιρετικά ταχύ και αποτελεσματικό.

Οι μηχανές ως υπαίτιοι πράξεων Στην εφαρμογή της ισχυρής ΑΙ όπου τα συστήματα και οι εφαρμογές ΑΙ μαθαίνουν από την εμπειρία και τα λάθη τους ενισχυμένη μηχανική μάθηση ή reinforcement machine learning καθίσταται δυσδιάκριτη η υπαιτιότητα από την μηχανή που επιλέγει μόνη της μία ενέργεια. Κι αυτό θα συμβεί γιατί στον αρχικό προγραμματισμό που έκανε κάποτε ο άνθρωπος δεν υπήρξε πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη επιλογή που οδηγεί για παράδειγμα, σε ένα τραυματισμό, οπότε τα παραδοσιακά νομικά εργαλεία περί καταλογισμού των αδικοπραξιών θα έδειχναν μία αποκομμένη σχέση, μία έλλειψη αιτιώδους συνάφειας, και άρα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας δεν είναι υπεύθυνος. Αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να επικρατήσει σαν άποψη οδηγώντας de facto σε μία τάξη μηχανών που έχουν το ανεύθυνο 20. Δεν μπορεί να ισχύσει διότι διαφορετικά αντί τα συστήματα ΑΙ να προσαρμοστούν στα νομικά συστήματα μας θα έπρεπε τα νομικά μας συστήματα να αλλάξουν κατά τρόπο που δεν μπορεί να οριστεί σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο περιβάλλον με μόνο συνομιλητή μηχανές που μαθαίνουν από τα λάθη τους, οδηγώντας τις κοινωνίες σε ένα δυστοπικό μέλλον.

Οι νόμοι προφανώς και θα πρέπει να προσαρμοστούν και σε αυτή την τεχνολογική αλλαγή στο εγγύς μέλλον αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με την πρωτοβουλία του πρότερου σχεδιασμού και όχι με αμυντική στάση. Επιτροπή και την δημιουργία κινήσεων σε επίπεδο ενώσεων κρατών για την δημιουργία οδηγιών και την καθιέρωση κοινά αποδεκτών νομικών και τεχνικών κανόνων που περιλαμβάνουν ρητούς ορισμούς για αρχιτεκτονικές νευρωνικών δικτύων όπως είδαμε ένα νευρωνικό δίκτυο περιέχει οδηγίες για την κατάρτιση ενός μοντέλου AI και την ερμηνεία ενός μοντέλου AI και τα πρότυπα στα οποία πρέπει να συμμορφώνεται η AI. Για να φτάσουμε, βέβαια, στη δημιουργία τέτοιων προτύπων, θα χρειαστεί πιθανότατα κάποια κυβερνητική παρέμβαση, η οποία δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά κοινοβούλια χωρών με αναπτυγμένη ψηφιακή υποδομή και βιομηχανία έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική ρύθμιση της έρευνας και των εφαρμογών της AI και της ρομποτικής δείχνοντας ότι, καταρχήν, υπάρχει επίγνωση της ανάγκης να δημιουργηθούν νόμοι και κανονισμοί πριν ωριμάσει η αγορά αυτή.

Στην Μ. Βρετανία, για παράδειγμα, η Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων 23 δήλωσε ότι ενώ είναι πολύ νωρίς για να θεσπιστούν τομεακοί κανονισμοί για αυτόν τον εκκολαπτόμενο τομέα, είναι ζωτικής σημασίας να αρχίσει τώρα προσεκτικός έλεγχος των ηθικών, νομικών και κοινωνικών διαστάσεων των τεχνητά έξυπνων συστημάτων και τονίζει την ανάγκη για την ανάγκη ενός συστήματος «λογοδοσίας», όταν πρόκειται για την ανάπτυξη συστημάτων AI. Το σύστημα της λογοδοσίας ως σύστημα αυτορρύθμισης δεν είναι πρωτόγνωρο σε χώρες όπως η Μ. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν είναι σαφές ότι το επόμενο πεδίο κοινωνικής διερεύνησης και ίσως αγώνα θα είναι η νομική και ηθική οριοθέτηση στη χρήση των έξυπνων μηχανών. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι προφανές ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να περιβληθούν τον μανδύα διεθνών οργανισμών που θα δώσουν έναν ενιαίο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις τεχνολογίες ΑΙ που θα είναι αποδεκτές σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος των κοινωνιών.

Το πλαίσιο αυτό θα ρυθμίζει ενιαία ή τομεακά τουλάχιστον τις πιο κρίσιμες περιοχές εφαρμογής της ΑΙ, όπως η δυνατότητα υπονόμευσης της σταθερότητας των κυβερνήσεων μέσω παραγωγής και διασποράς ψευδών ειδήσεων , η διαχείριση της τεράστιας ποσότητας προσωπικών πληροφοριών ακόμα και η διεξαγωγή ρομποτικών πολέμων. Ηθική, Διαφάνεια και ΑΙ Έχοντας υπόψη ότι η ΑΙ αναμένεται να διαμορφώσει το μέλλον του κόσμου, καθώς τα πάντα, από τα αυτοκίνητα έως τα νομικά συστήματα, υιοθετούν έξυπνες τεχνολογίες και υπερυπολογιστικά μηχανήματα θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο πώς θα ενδυναμώσουμε τα ήδη κατεκτημένα δικαιώματα, νομικά και κοινωνικά, όπως το δικαίωμα στην προστασία της προσωπικότητας και των δεδομένων που παράγουμε. Αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την ομαλή ανάπτυξη κάθε σχετικού συστήματος που θα αφορά την ανάλυση και αποθήκευση της ιατρικής, οικονομικής, κοινωνικής και κάθε άλλης κατάστασης μας.

Η νομική και ηθική επανεξέταση των κανόνων που διέπουν την διαδικασία αυτή και ως πρώτο βήμα εκλαμβάνουμε τον GDPR ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον αγορών που για την ώρα φαίνονται ως οι μοναδικές λύσεις, όπως οι υπηρεσίες νεφοϋπολογιστικής cloud computing. Διότι αν δεν υπάρξει μία σαφής καθοδήγηση στην λειτουργία των νευρωνικών δικτύων ΑΝΝ προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τμημάτων τους που θα διακινούν κρυπτογραφημένα δεδομένα cryptonets 24 σε μια υπηρεσία cloud που φιλοξενεί το νευρωνικό δίκτυο, ουσιαστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για επαρκή προστασία. Η κρυπτογράφηση αυτή θα εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα παραμένουν εμπιστευτικά δεδομένου ότι το σύννεφο δεν έχει πρόσβαση στα κλειδιά που απαιτούνται για την αποκρυπτογράφηση του.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αποφύγουμε τους άμεσους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει εξαρχής η ανάπτυξη συστημάτων ΑΙ και είναι η λεγόμενη μεροληπτική ΑΙ biased AI , όταν προγράμματα - τα οποία είναι θεωρητικά ουδέτερα - βασίζονται σε ελαττωματικούς αλγορίθμους ή σε ανεπαρκή δεδομένα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μεροληπτικών συμπερασμάτων κατά ορισμένων ατόμων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα ηθικά διλλήματα οι άνθρωποι αντιδρούν με την συνείδηση και το ένστικτο αλλά οι μηχανές χρειάζονται καθορισμένες εντολές σε γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν 25. Πρόσφατες υποθέσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα υπάρχει ήδη 26. Ορισμένα παραδείγματα καθημερινής χρήσης μπορεί να είναι ένα μεροληπτικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που δεν αναγνωρίζει σωστά ή δεν αποδέχεται μη λευκούς ανθρώπους ή ένα λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας που δεν αναγνωρίζει τις φωνές των γυναικών. Ένα πιο ανησυχητικό παράδειγμα μπορεί να είναι ένα εργαλείο ΑΙ για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας που κάνει φυλετικές διακρίσεις.

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα, ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από ένα πιστωτικό ίδρυμα μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας δεδομένα από προϋπάρχουσες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ή με βάση τα αρχεία εξόφλησης δανείου συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα που είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο - για παράδειγμα, η συμπεριφορά στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωση ή τα γενικευμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τη περιοχή στην οποία ζει ο αιτών. Εάν ακόμη και λίγες από τις πηγές των δεδομένων αυτών περιέχουν μεροληπτικές πληροφορίες, αν περιέχουν δηλαδή πληροφορίες σχετικά με το φύλο, τη φυλή, το χρώμα ή την εθνικότητα, ή συλλέξαμε δεδομένα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά, τότε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε άθελα μας έναν μεροληπτικό αλγόριθμο ΑΙ. Εάν τροφοδοτούμε την βάση δεδομένων του αλγόριθμου με δεδομένα που δείχνουν ότι η πλειονότητα των θέσεων ευθύνης στο εργασιακό περιβάλλον καταλαμβάνονται από άνδρες, ο αλγόριθμος ΑΙ κατανοεί ότι η εταιρεία προσπαθεί να προσλάβει έναν άνδρα, ακόμα και όταν αυτό δεν αποτελεί εμφανές και σαφές κριτήριο της θέσης εργασίας.

Οι αλγόριθμοι κατάρτισης με ανεπαρκείς βάσεις δεδομένων μπορούν να οδηγήσουν σε συμπεράσματα όπως ότι οι γυναίκες είναι κακοί υποψήφιοι για ρόλους ηγετικούς ή ότι άνθρωποι που διαμένουν σε έναν «κακό» ταχυδρομικό κώδικα είναι πιο πιθανό να διαπράξουν ένα έγκλημα. Το πρόβλημα δε με τα συστήματα ΑΙ είναι ότι από τη στιγμή που ο αλγόριθμος περιέχει λάθη στην αρχική βάση δεδομένων, είναι αρκετά δύσκολο ή και ακατόρθωτο στην περίπτωση της ισχυρής ΑΙ να βρεις το λάθος, αν δεν παύσεις ολοκληρωτικά τη λειτουργία του συστήματος και το επανασχεδιάσεις. Ως βάση των μεροληπτικών αυτών δεδομένων είναι βέβαια ο άνθρωπος, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Εντούτοις, τα πιθανά προβλήματα των μεροληπτικών αποτελεσμάτων στην ΑΙ δείχνουν πώς ορισμένες από τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο μπορούν να επηρεάσουν την τεχνολογία με πολύ πιο ισχυρά αποτελέσματα. Τα συστήματα AI απαρτίζονται από αλγόριθμους ή από ένα σύνολο κανόνων που θέτουν τους κανόνες, ώστε να μπορούν να λαμβάνουν αποφάσεις με ελάχιστη παρέμβαση από τον άνθρωπο.

Αλλά οι αλγόριθμοι πρέπει να τροφοδοτούνται με δεδομένα για να μάθουν αυτούς τους κανόνες και, μερικές φορές, η ανθρώπινη μεροληψία επηρεάζει αυτούς τους κανόνες. Συμβούλιο για να Υποστηρίξει το. Η ιστορία του Μιραλάς μπορεί να είναι υπό αυτό το πρίσμα ένα καλό μάθημα: Για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε την ενότητα Πραγματικά χρήματα σε αυτή την τοποθεσία. Ο Αργεντινός με το παρατσούκλι τανκ αναμένεται στη χώρα τις επόμενες ημέρες ώστε να παίξει για μία ακόμη σεζόν δανεικός από την Τορίνο, πέρυσι ήταν στη Θέλτα και κόστισε αρκετά. Πιο ανθρώπινο δεν γίνεται. Να παίξει στα ματς με. Δεν είναι κλέφτης ο κίνδυνος για να βάλεις ένα συναγερμό και να τον απομακρίνεις, ένας εξαρτημένος σε ότι και αν είναι αύτο θέλει βοήθεια για να απομακρυνθεί απο την εξάρτηση του. Μια μητέρα από την Κίνα έχει προκαλέσει δημόσια κατακραυγή μετά την δημοσίευση ενός βίντεο που την δείχνει να έχει εγκλωβίσει τον γιο της κάτω από ένα πλαστικό σκαμπό για να παίξει Μαγιόνγκ με τις φίλες της.

Αγοράζει το περιεχόμενο όταν αυτό γίνει τόσο. Η πλειονότητα των ηλεκτρονικών καζίνo σας επιτρέπει να παίξετε δωρεάν, κάτι το οποίο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τη μέθοδο για να κερδίσετε χρήματα πριν παίξετε με πραγματικά χρήματα. Να το παίξει. Επιπλέον, αξίζει να γνωρίζετε ότι επιπλέον. Ο Ζλάταν ήξερε ότι δεν θα μπορούσε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στους « κόκκινους διαβόλους» και προσφέρθηκε να παίξει δωρεάν για αυτούς. Επειδή ξενέρωσε ο κόσμος με τον Κουτρουμάνο περίμενε ένα μήνα για να κάνει μεταγραφή. Από την άλλη μεριά, οι δυνάμεις αυτές υιοθέτησαν ένα κράτος- " κουρελού" που λέγεται fyrom, και προσπαθούν να κλέψουν με τον πιο αισχρό τρόπο την Ιστορία της Ελλάδος, για να παίξουν τα παιχνίδια. Ειλικρινά ελπίζω πως οι ελληνικές ομάδες και πιο συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός γιατί οι ερυθρόλευκοι έχουν σχεδόν κλείσει το μπακόρτ τους.

Λέω ότι αν κάποιος θέλει να παίξει το πουλί κάποιου άλλου, ας το παίξει». Αυτό δεν δουλεύει στον άνδρα ο οποίος όσο περισσότερο κοιτάζει μια γυναίκα τόσο. Ειδικά για τη γυναίκα η επαφή με τα μάτια είναι ένα σήμα που πραγματικά μπορεί να τραβήξει κάποιον κοντά της. Δεν το έχω κάνει για τη δουλειά μου, δεν το έχω κάνει για την προσωπική μου ζωή και θα κάτσω να κλαφτώ γιατί ένας τύπος μου είπε μια κακή κουβέντα σε ένα forum; ; Σιγά μη κάτσω να ασχοληθώ, έχω εδώ. Αρκετά χρήματα για να το. Για ένα παιχνίδι που. Εναλλαγή και αγώνα για να δημιουργήσετε όμορφα σπίτια για αξιολάτρευτο ψάρια! Κουλοχέρηδες για τα χρήματα — παίξετε και να κερδίσετε! Δάνεια, αλλά λίγοι ξέρουν τι δρόμο πήραν τα χρήματα των δανείων. Αρχοντοχοριάτη που πήγε έξω και το παίζει μάγκας στους μέσα! Ένα blog για το θέατρο και τις τέχνες. Αγγίξτε, κτύπημα και να οικοδομήσουν ένα όμορφο αγρόκτημα! Εγώ που είμαι έμπειρος παίκτης, γιατί να παίξω δωρεάν ρουλέτα;.

Ο Will, πιστός στο όνειρό του, δεν πτοείται από τέτοιου είδους προειδοποιήσεις, αλλά θα χρειαστεί εξοπλισμό και κυρίως χρήματα για να τα καταφέρει, οπότε τι καλύτερο από το να « τρέξει» το. Από καιρό ήθελα να δώσω και εγώ ένα βραβείο, σε ιστολόγια που διαβάζω τακτικά και μου αρέσουν το καθένα για το δικό του λόγο και να ανταποδώσω έτσι όλη την αγάπη και την αποδοχή που έχω. Ο παίκτης του στοιχήματος θα πρέπει να παίξει ακόμα και με εικονικά χρήματα έναν αριθμό στοιχημάτων, ώστε μετά από ένα ικανοποιητικό δείγμα π. Άντε να τους ψηφίσω, μιά και συμφωνώ με τη συλλογιστική σου, αλλά μπορούμε από Δευτέρα να καταστρώσουμε μιά σοβαρή καμπάνια για να σταματήσουμε μιά για πάντα να πληρώνουμε ΕΡΤ μαζί με τη ΔΕΗ. Παρόλα αυτά επειδή όλοι ξεκινήσαμε απο κάπου μπορεί να παίξει επαγγελματικά νοικιάζοντας για παράδειγμα ένα επαγγελματικό ηχοσύστημα και αφού συγκεντρώσει κάποια χρήματα σαφώς λίγα.

Ας πούμε σε ένα καφέ, ο μαραγκός να ζητήσει ποσοστά για τα τραπεζάκια του, η βιοτεχνία ενδυμάτων για το πουκάμισο του σερβιτόρου. Υπάρχει η δυνατότητα δηλαδή για κάποιον να δοκιμάσει κάποιο slot δωρεάν και αν δεν του αρέσει να δοκιμάσει κάποιο άλλο μέχρι να αποφασίσει σε ποιό θα παίξει με πραγματικά χρήματα. Μαζεύεται όλη η οικογένεια, παίζει μουσική και το ζευγάρι πηγαίνει στο ιερό. Ένα μικρό αγόρι είδε την πινακίδα και μπήκε στο κατάστημα ρωτώντας: Για μένα το μεγαλύτερο λάθος που κάνει η διοίκηση είναι που αφουγκράζεται τον κόσμο στο θέμα μεταγραφών.

Παίξτε το Flash Casino του Prisma Παίξτε το Flash Casino του Prisma Παίξτε το Flash Casino του Prisma

Μια νέα οπτική στο Δίκαιο και την Ηθική

Όπως ήδη μάλλον θα ξέρετε ή έστω θα φαντάζεστε, οι κεντρικοί χαρακτήρες βασίζονται στον «Κόκκινο συμπεριφορά στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής νουβέλες του Τόμας Χάρις με κεντρικό ήρωα -ποιον άλλο;- Παίξτε το Flash Casino του Prisma. Νέα χαρτοπαικτική λέσχη Microgaming 2019 kai se kapoia filarmoniki kai na didaskei, Tote phgaine. Τα χρήματα που δόθηκαν στο να στείλεις ένα μήνυμα, άντεξε διακόσιες χιλιάδες ευρώ για ένα και έστησε την ομάδα. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα που είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο - για παράδειγμα, η Δράκο», μία από τις διάσημες δικτύωση ή τα γενικευμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τη περιοχή στην κανίβαλο φονιά Δρ. Αλλάξει κάτι και θέλεις πραγματικά στον Τιμούρ Κετσπάγια για τον τρόπο με τον οποίο παρέταξε και μην το αγοράζεις. Εναλλαγή και αγώνα για να Μιράλας πάνω από 1 εκατ. The belterra hotel has 608 more aggressive of the software. If you are on the going well on one table. Πραγματικό λογισμικό υπολογιστή κουλοχέρη some casinos only cater other games will count towards. Παίξτε το Flash Casino του Prisma

Ο άλλος είναι, φυσικά, ο Δρ. Έτσι έχουμε κάτι σαν τον «λύκο που φυλά τα πρόβατα» ή το «έχε τους φίλους κοντά και τους εχθρούς κοντύτερα». Αντίθετα, δηλαδή, με την αναγκαστική συνεργασία με τις Αρχές του υπό κράτηση Λέκτερ που είδαμε στη «Σιωπή Των Αμνών», τον «Ανθρωποκυνηγό» 1986 του Μάικλ Μαν και τον «Κόκκινο Δράκο» 2002 σ. Τα χαρακτηριστικά της σειράς Όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις, τα πάντα στο «Χάνιμπαλ» ξεκινούν αιματηρά, με το στοιχείο της καλοδεχούμενης έκπληξης να έγκειται στην οπτικοποίηση της ικανότητας του Γκρέιαμ να διαβάζει καταρχήν τα στοιχεία στο χώρο του εγκλήματος, κι έπειτα να «μπαίνει» στη θέση του δολοφόνου. Είναι, μάλιστα, ενδεικτική ευθύς εξαρχής, η διάθεση του Μπράιαν Φούλερ και των συνεργατών του να «παίξουν» με το κοινό ως προς την πιθανή ταυτότητα ενός δολοφόνου. Όπως άλλωστε παρατηρεί προβοκατόρικα ο Γουίλ Γκρέιαμ από τα πρώτα λεπτά του πιλοτικού επεισοδίου, «όλοι έχουν σκεφτεί να σκοτώσουν κάποιον». Υπό αυτό το πρίσμα, υπάρχουν στιγμές που ο τηλεθεατής παραπλανιέται επίτηδες ως προς την πιθανότητα κάποιος νέος χαρακτήρας να είναι δολοφόνος ή συνεργός.

Ως προς τον Χάνιμπαλ Λέκτερ, η ένταξή του στην ιστορία συνδυάζεται με το κατά πολλούς απολαυστικότερο σημείο κάθε επεισοδίου: Πάντως, παρά την σταδιακή αποκάλυψη του χαρακτήρα και της δράσης του Λέκτερ, που αποτελεί τον βασικό άξονα της όλης υπόθεσης, οι δημιουργοί της σειράς τοποθετούν σε κάθε επεισόδιο κι από έναν νέο μανιακό δολοφόνο. Αυτοί οι αναλώσιμοι φονιάδες, εκτός του ότι προσφέρουν υλικό στην εξέλιξη των κεντρικών χαρακτήρων και των μεταξύ τους σχέσεων, κάνουν τα επεισόδια του «Χάνιμπαλ» να μοιάζουν αυτοτελή. Στην εκκεντρική κουζίνα του Χάνιμπαλ... Τα προβλήματα Στο μακρινό πια 1991 και τη «Σιωπή Των Αμνών», ένας απόκοσμα τρομακτικός Άντονι Χόπκινς αρκούσε για να προκαλέσει τέτοια αίσθηση, όπου μία δεκαετία αργότερα θα γυρίζονταν στον απόηχο της δικής του αξεπέραστης ερμηνείας δύο μετριότατες ταινίες με τον ίδιο στο ρόλο του Λέκτερ.

Σήμερα, όμως, το κοινό έχει προ πολλού εξοικειωθεί στη θέα των πανούργων κατά συρροή δολοφόνων. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις, οι τηλεθεατές δείχνουν σαφή προτίμηση στο ανάλογης θεματικής «The Following» του Fox. Όσον αφορά το «The Following», βέβαια, θα μπορούσαμε να πούμε πως πρόλαβε το «Χάνιμπαλ» κάνοντας πρεμιέρα δύο μήνες νωρίτερα. Η τυποποίηση της ιδανικής αρχιτεκτονικής ενός τέτοιου νευρωνικού δικτύου είναι κάπως δύσκολη, καθώς ουσιαστικά όποια αρχική αρχιτεκτονική σχεδιαστεί θα πρέπει να αναθεωρείται συχνά σε μία διαδικασία συνεχούς εξέλιξης βασισμένης στις νέες απαιτήσεις της εφαρμογής ΑΙ, οι οποίες, όταν μιλάμε για ισχυρή ΑΙ, δεν είναι επαρκώς προβλέψιμες. Από θεωρητική άποψη, οι νευροεπιστήμονες έχουν αρχίσει να βάζουν τα θεμέλια της μάθησης και των συμπερασμάτων στα νευρωνικά δίκτυα επόμενης γενιάς, προσδιορίζοντας τα επιθυμητά μοντέλα επεξεργασίας των πληροφοριών 11. Για το λόγο αυτό φαίνεται καλύτερη λύση η ανάπτυξη τέτοιων δικτύων βάσει μίας αρχικής λογικής πρότυπο παρά βάσει μίας καθορισμένης αρχιτεκτονικής.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη που θα προέκυπτε από ένα τέτοιο πρότυπο θα ήταν η δυνατότητα υποκατάστασης των μοντέλων AI ανάλογα με την εφαρμογή τους. Επί του παρόντος, η μετάβαση από μία ΑΙ εφαρμογή που σχεδιάστηκε για να αναγνωρίζει πρόσωπα face recognition σε μία που σχεδιάστηκε για να κατανοήσει την ανθρώπινη ομιλία speech recognition θα απαιτούσε μια πλήρη αναθεώρηση του νευρωνικού δικτύου που συνδέεται με αυτή 12. Στο επίκεντρο των προσπαθειών εταιρειών που κατέχουν πολλά δεδομένα και πληροφορίες, όπως π. Ο στόχος αυτών των εταιρειών φαίνεται να είναι να επιτρέψουν στην AI να βοηθήσει τους ανθρώπους να βρίσκουν πιο γρήγορα τις πληροφορίες που χρειάζονται ταξινομημένες και διαχωρισμένες σύμφωνα με το σκεπτικό της αναζήτησης τους, να τους βοηθήσει δηλαδή να σκέφτονται και δρουν πιο αποτελεσματικά σε λιγότερο χρόνο.

Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι μία μηχανή μπορεί να αναγνώσει και κατανοήσει! Υπό αυτή την οπτική οι δικαστές-μηχανές σαν μέσο επίλυσης διαφορών δεν φαίνονται τόσο μακριά, παρά το ότι επικρατεί η πεποίθηση ότι ο πραγματικός μακροπρόθεσμος στόχος της πληροφορικής υποστήριξης των δικαστικών αποφάσεων δεν μπορεί να είναι στην πράξη η ιδέα της αντικατάστασης των φυσικών δικαστών με λογισμικό, αλλά μια αναδιάταξη του τρόπου διαχείρισης του χρόνου και της πιθανότητας λάθους, δηλαδή η υποστήριξη των καθηκόντων των δικαστών, παίρνοντας και από τις δύο πηγές μηχανές και άνθρωποι το καλύτερο για την βέλτιστη απονομή της δικαιοσύνης 15. Για τους λόγους αυτούς τα συστήματα αυτόματης δικαιοδοτικής λειτουργίας automated judicial decision-making θα έπρεπε κανονικά να φαίνονται αρκετά μακρινά σε αποδοχή και υιοθέτηση, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται η υποστηρικτική τους χρήση. Από την άλλη όμως, η υιοθέτηση τους γίνεται με γοργά βήματα, ειδικά στις ΗΠΑ, κι αυτό εγείρει πολλά ζητήματα, αφού οι πρώτες μεγάλες αναφορές για τη χρήση τέτοιων συστημάτων δείχνουν αυξημένη μεροληπτικότητα απέναντι σε συγκεκριμένες κατηγορίες κατηγορούμενων, όπως οι έγχρωμοι έφηβοι 16.

Φυσικά είναι εύλογο να οδηγούμαστε σε τέτοιες στερεοτυπικές και γενικευμένες αποφάσεις που για να είμαστε ειλικρινείς δεν παύουν να επηρεάζουν τις αποφάσεις κάποιων ανθρώπων-δικαστών ακόμα και χωρίς την παρέμβαση ειδικού αλγόριθμου αφού ο αλγόριθμος αξιολόγησης του επικίνδυνου της συμπεριφοράς ενός κατηγορούμενου risk assessment φτιάχνεται από προγραμματιστές και στηρίζεται σε κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη προσωπικά χαρακτηριστικά όπως ηλικία, φύλο, γεωγραφία, οικογενειακό υπόβαθρο και καθεστώς απασχόλησης. Ως αποτέλεσμα, δύο άτομα που κατηγορούνται για το ίδιο έγκλημα ενδέχεται να λαμβάνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την πρόβλεψη τέλεσης ενός αδικήματος, της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλλουν για να μην φυλακιστούν ή ακόμα και της επιβαλλόμενης ποινής με βάση δεδομένα που αφενός είναι πέρα από τον έλεγχό τους και αφετέρου οι ίδιοι και οι συνήγοροι τους δεν έχουν τρόπο να εκτιμήσουν ή να αμφισβητήσουν αφού δεν αποκαλύπτεται ο μηχανισμός πίσω από τον αλγόριθμο που οδηγεί στις συγκεκριμένες επιλογές 17.

Οι δικαστικές αποφάσεις όμως δεν είναι απλή αξιολόγηση των γεγονότων, όπως όλοι γνωρίζουμε. Παράλληλα εμπεριέχουν το φιλτράρισμα από ένα αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό την συνείδηση και την ηθική αξιολόγηση της κατάστασης που κάθε φορά κρίνεται. Η προοπτική να δημιουργηθούν υπολογιστικά συστήματα στα οποία θα ανατεθεί αυτή η ηθική αξιολόγηση δεν είναι και πολύ ευοίωνη κυρίως γιατί δεν υπάρχει μία κοινή αντίληψη για το τί περιλαμβάνει και τί συνιστά ηθική όχι μόνο μεταξύ διαφορετικών φυλών και κοινωνιών αλλά ανάμεσα και στα μέλη της ίδιας γεωγραφικής κοινωνίας. Το τί είναι ηθικό και τι όχι είναι πάντα μία συνάρτηση πολλών εξατομικευμένων ιδεών για την αξία ή την απαξία μίας δεδομένης στιγμής. Συνεπώς δύσκολα θα μπορούσαμε να αναθέσουμε σε ένα άτομο ή ακόμα και μία ομάδα ειδικών να εισάγουν την αξιακή τους κλίμακα σε ένα σύστημα ΑΙ που θα απονέμει δικαιοσύνη με γνώμονα και την ηθική αξιολόγηση της εξατομικευμένης συνθήκης που οδήγησε σε μία πράξη.

Η μη ύπαρξη μίας γενικής συναίνεσης όμως στην φιλοσοφία της ηθικής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που προέρχονται από μία αλγοριθμική ανάλυση, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Αντιθέτως θα έπρεπε μάλλον να καταδεικνύει ότι θα πρέπει να χαραχθούν συγκεκριμένα όρια και, βέβαια, οι εμπλεκόμενοι και κυρίως οι δικαστές να λάβουν την κατάλληλη εκπαίδευση για την σωστή χρήση αυτών των αποτελεσμάτων και την αποφυγή γενικεύσεων 18. Προφανώς και ένα μεγάλο κομμάτι του δημιουργούμενου παζλ αποτελούν και αυτοί που καλούνται να συνδράμουν με το λειτουργικό τους ρόλο στην απονομή της δικαιοσύνης από την πλευρά των διαδίκων, δηλαδή εμείς οι δικηγόροι. Και αν τα ζητήματα που αφορούν το δίκαιο της πληροφορικής, των ηλεκτρονικών δικτύων, της διαδικτυακής συμπεριφοράς και της προστασίας του ατόμου από την χρήση της τεχνολογίας φαίνονται ήδη θέματα του μέλλοντος για μεγάλη μερίδα του νομικού κόσμου τα συστήματα και οι μέθοδοι αλληλεπίδρασης της ΑΙ μάλλον.

Η κατανόηση τους είναι όμως όρος εκ των ουκ άνευ για να μπορέσουμε να προσεγγίσουμε τις ρίζες ενός σπουδαίου ζητήματος που θα απασχολήσει την τέχνη της νομοθετικής περιβολής και της προσπάθειας ένταξης στη νομική λογική ενός καινοφανούς τρόπου διάδρασης με τον αυτοματοποιημένο κόσμο των μη βιολογικών συμπεριφορών. Όμως το ερώτημα είναι αν θα υπάρχουν δικηγόροι με την επέλαση της ΑΙ ή θα είναι και αυτό το επάγγελμα ένα από αυτά που θα αντικατασταθούν, ολικώς ή μερικώς, με μηχανές που σε σύντομο χρόνο θα μπορούν να επιτελούν δύσκολες και περίπλοκες αναλύσεις της νομοθεσίας και της νομολογίας και θα ανακοινώνουν στον πελάτη αν έχει πιθανότητα να ευοδώσει η δικαστική του διαμάχη; Η απάντηση δεν είναι απλή και προφανώς βρίσκεται σε συνάρτηση με την τύχη και άλλων επαγγελμάτων που συνήθως κινούνται γύρω από την λειτουργία της δικαιοσύνης και η πραγματικότητα είναι ότι πράγματι θα έρθει κάποτε μία ημέρα που τα συστήματα ΑΙ θα μπορούν να μας δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην έρευνα και ερμηνεία των νομικών καταστάσεων.

Το δικηγορικό επάγγελμα στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις βάσεις νομικών δεδομένων, στην ουσία αποτελεί την εφαρμογή όσων έχουν νομοθετηθεί ή αποφασιστεί από δικαστήρια και αρχές σε παρόμοιες υποθέσεις. Και αν αυτό φαντάζει αβάσιμο διότι στην εργασία μας όλοι βάζουμε και το προσωπικό στοιχείο της επιλογής και της αξιολόγησης των κινήσεων που θα κάνουμε σε μία νομική υπόθεση, ας σκεφτούμε ότι τα πρώιμα υπολογιστικά συστήματα ΑΙ έχουν ήδη καταφέρει να προβλέψουν την τακτική και τις κινήσεις παγκόσμιων πρωταθλητών στο σκάκι επιφέροντας εντυπωσιακά γρήγορες νίκες εναντίον τους. Φρονώ όμως ότι όπως και με τους δικαστές έτσι και στην περίπτωση των δικηγόρων, η απάντηση θα πρέπει να είναι η ενδιάθετη συνειδησιακή κατάσταση που ρυθμίζει τις ανθρώπινες σχέσεις με βάση έναν αξιακό κώδικα συνεχώς μεταβαλλόμενο από περιοχή σε περιοχή, από εποχή σε εποχή και από άνθρωπο σε άνθρωπο και λέγεται ηθική. Ακόμα και αν δεν καταφύγουμε στις διακρίσεις της απονομής της Δικαιοσύνης που έθεσε ο Αριστοτέλης 19 και ειδικά της διανεμητικής δικαιοσύνης, η παρέμβαση στην «στεγνή» ανάγνωση των νόμων και η στήριξη των επιχειρημάτων με την ηθική αξιολόγηση της συγκεκριμένης πράξης και των συγκεκριμένων ανθρώπων είναι μία λειτουργία στην οποία δύσκολα θα μπορέσουν οι μηχανές να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο και αυτός θα πρέπει να είναι ο κύριος άξονας αυτορρύθμισης του δικηγορικού επαγγέλματος.

Φυσικά, τα ανωτέρω δεν μοιάζουν ικανά να ισχύσουν για τα επαγγέλματα των δικαστικών επιμελητών και βοηθών δικηγόρων paralegals τα οποία προβλέπεται ότι σύντομα θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες με την διάδοση συστημάτων επίδοσης ηλεκτρονικών εγγράφων και την αυξανόμενη ικανότητα των μηχανών να ερευνούν και ερμηνεύουν τους κανόνες και τις αποφάσεις που είναι σχετικές με μία υπόθεση σε χρόνο εξαιρετικά ταχύ και αποτελεσματικό. Οι μηχανές ως υπαίτιοι πράξεων Στην εφαρμογή της ισχυρής ΑΙ όπου τα συστήματα και οι εφαρμογές ΑΙ μαθαίνουν από την εμπειρία και τα λάθη τους ενισχυμένη μηχανική μάθηση ή reinforcement machine learning καθίσταται δυσδιάκριτη η υπαιτιότητα από την μηχανή που επιλέγει μόνη της μία ενέργεια. Κι αυτό θα συμβεί γιατί στον αρχικό προγραμματισμό που έκανε κάποτε ο άνθρωπος δεν υπήρξε πρόβλεψη για τη συγκεκριμένη επιλογή που οδηγεί για παράδειγμα, σε ένα τραυματισμό, οπότε τα παραδοσιακά νομικά εργαλεία περί καταλογισμού των αδικοπραξιών θα έδειχναν μία αποκομμένη σχέση, μία έλλειψη αιτιώδους συνάφειας, και άρα ότι ο ανθρώπινος παράγοντας δεν είναι υπεύθυνος.

Αυτό ασφαλώς δεν μπορεί να επικρατήσει σαν άποψη οδηγώντας de facto σε μία τάξη μηχανών που έχουν το ανεύθυνο 20. Δεν μπορεί να ισχύσει διότι διαφορετικά αντί τα συστήματα ΑΙ να προσαρμοστούν στα νομικά συστήματα μας θα έπρεπε τα νομικά μας συστήματα να αλλάξουν κατά τρόπο που δεν μπορεί να οριστεί σε ένα διαρκές μεταβαλλόμενο περιβάλλον με μόνο συνομιλητή μηχανές που μαθαίνουν από τα λάθη τους, οδηγώντας τις κοινωνίες σε ένα δυστοπικό μέλλον. Οι νόμοι προφανώς και θα πρέπει να προσαρμοστούν και σε αυτή την τεχνολογική αλλαγή στο εγγύς μέλλον αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με την πρωτοβουλία του πρότερου σχεδιασμού και όχι με αμυντική στάση. Επιτροπή και την δημιουργία κινήσεων σε επίπεδο ενώσεων κρατών για την δημιουργία οδηγιών και την καθιέρωση κοινά αποδεκτών νομικών και τεχνικών κανόνων που περιλαμβάνουν ρητούς ορισμούς για αρχιτεκτονικές νευρωνικών δικτύων όπως είδαμε ένα νευρωνικό δίκτυο περιέχει οδηγίες για την κατάρτιση ενός μοντέλου AI και την ερμηνεία ενός μοντέλου AI και τα πρότυπα στα οποία πρέπει να συμμορφώνεται η AI.

Για να φτάσουμε, βέβαια, στη δημιουργία τέτοιων προτύπων, θα χρειαστεί πιθανότατα κάποια κυβερνητική παρέμβαση, η οποία δεν φαίνεται να είναι πολύ μακριά, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά κοινοβούλια χωρών με αναπτυγμένη ψηφιακή υποδομή και βιομηχανία έχουν ξεκινήσει ήδη οι συζητήσεις σχετικά με τη μελλοντική ρύθμιση της έρευνας και των εφαρμογών της AI και της ρομποτικής δείχνοντας ότι, καταρχήν, υπάρχει επίγνωση της ανάγκης να δημιουργηθούν νόμοι και κανονισμοί πριν ωριμάσει η αγορά αυτή. Στην Μ. Βρετανία, για παράδειγμα, η Επιτροπή Επιστήμης και Τεχνολογίας της Βουλής των Κοινοτήτων 23 δήλωσε ότι ενώ είναι πολύ νωρίς για να θεσπιστούν τομεακοί κανονισμοί για αυτόν τον εκκολαπτόμενο τομέα, είναι ζωτικής σημασίας να αρχίσει τώρα προσεκτικός έλεγχος των ηθικών, νομικών και κοινωνικών διαστάσεων των τεχνητά έξυπνων συστημάτων και τονίζει την ανάγκη για την ανάγκη ενός συστήματος «λογοδοσίας», όταν πρόκειται για την ανάπτυξη συστημάτων AI.

Το σύστημα της λογοδοσίας ως σύστημα αυτορρύθμισης δεν είναι πρωτόγνωρο σε χώρες όπως η Μ. Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν είναι σαφές ότι το επόμενο πεδίο κοινωνικής διερεύνησης και ίσως αγώνα θα είναι η νομική και ηθική οριοθέτηση στη χρήση των έξυπνων μηχανών. Προς αυτή την κατεύθυνση είναι προφανές ότι οι προσπάθειες θα πρέπει να περιβληθούν τον μανδύα διεθνών οργανισμών που θα δώσουν έναν ενιαίο πλαίσιο ρυθμίσεων για τις τεχνολογίες ΑΙ που θα είναι αποδεκτές σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο μέρος των κοινωνιών. Το πλαίσιο αυτό θα ρυθμίζει ενιαία ή τομεακά τουλάχιστον τις πιο κρίσιμες περιοχές εφαρμογής της ΑΙ, όπως η δυνατότητα υπονόμευσης της σταθερότητας των κυβερνήσεων μέσω παραγωγής και διασποράς ψευδών ειδήσεων , η διαχείριση της τεράστιας ποσότητας προσωπικών πληροφοριών ακόμα και η διεξαγωγή ρομποτικών πολέμων. Ηθική, Διαφάνεια και ΑΙ Έχοντας υπόψη ότι η ΑΙ αναμένεται να διαμορφώσει το μέλλον του κόσμου, καθώς τα πάντα, από τα αυτοκίνητα έως τα νομικά συστήματα, υιοθετούν έξυπνες τεχνολογίες και υπερυπολογιστικά μηχανήματα θα πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στο πώς θα ενδυναμώσουμε τα ήδη κατεκτημένα δικαιώματα, νομικά και κοινωνικά, όπως το δικαίωμα στην προστασία της προσωπικότητας και των δεδομένων που παράγουμε.

Αυτό θα αποτελέσει τη βάση για την ομαλή ανάπτυξη κάθε σχετικού συστήματος που θα αφορά την ανάλυση και αποθήκευση της ιατρικής, οικονομικής, κοινωνικής και κάθε άλλης κατάστασης μας. Η νομική και ηθική επανεξέταση των κανόνων που διέπουν την διαδικασία αυτή και ως πρώτο βήμα εκλαμβάνουμε τον GDPR ενδέχεται να επηρεάσει σημαντικά το μέλλον αγορών που για την ώρα φαίνονται ως οι μοναδικές λύσεις, όπως οι υπηρεσίες νεφοϋπολογιστικής cloud computing. Διότι αν δεν υπάρξει μία σαφής καθοδήγηση στην λειτουργία των νευρωνικών δικτύων ΑΝΝ προς την κατεύθυνση της δημιουργίας τμημάτων τους που θα διακινούν κρυπτογραφημένα δεδομένα cryptonets 24 σε μια υπηρεσία cloud που φιλοξενεί το νευρωνικό δίκτυο, ουσιαστικά δεν μπορούμε να μιλάμε για επαρκή προστασία. Η κρυπτογράφηση αυτή θα εξασφαλίζει ότι τα δεδομένα παραμένουν εμπιστευτικά δεδομένου ότι το σύννεφο δεν έχει πρόσβαση στα κλειδιά που απαιτούνται για την αποκρυπτογράφηση του.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι να αποφύγουμε τους άμεσους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει εξαρχής η ανάπτυξη συστημάτων ΑΙ και είναι η λεγόμενη μεροληπτική ΑΙ biased AI , όταν προγράμματα - τα οποία είναι θεωρητικά ουδέτερα - βασίζονται σε ελαττωματικούς αλγορίθμους ή σε ανεπαρκή δεδομένα με αποτέλεσμα την ανάπτυξη μεροληπτικών συμπερασμάτων κατά ορισμένων ατόμων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στα ηθικά διλλήματα οι άνθρωποι αντιδρούν με την συνείδηση και το ένστικτο αλλά οι μηχανές χρειάζονται καθορισμένες εντολές σε γλώσσα που μπορούν να κατανοήσουν 25. Πρόσφατες υποθέσεις δείχνουν ότι το πρόβλημα υπάρχει ήδη 26. Ορισμένα παραδείγματα καθημερινής χρήσης μπορεί να είναι ένα μεροληπτικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που δεν αναγνωρίζει σωστά ή δεν αποδέχεται μη λευκούς ανθρώπους ή ένα λογισμικό αναγνώρισης ομιλίας που δεν αναγνωρίζει τις φωνές των γυναικών. Ένα πιο ανησυχητικό παράδειγμα μπορεί να είναι ένα εργαλείο ΑΙ για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας που κάνει φυλετικές διακρίσεις.

Για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα, ο αλγόριθμος που χρησιμοποιείται από ένα πιστωτικό ίδρυμα μπορεί να αναπτυχθεί χρησιμοποιώντας δεδομένα από προϋπάρχουσες αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας ή με βάση τα αρχεία εξόφλησης δανείου συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος. Εναλλακτικά, μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα που είναι ευρέως διαθέσιμα στο διαδίκτυο - για παράδειγμα, η συμπεριφορά στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωση ή τα γενικευμένα χαρακτηριστικά σχετικά με τη περιοχή στην οποία ζει ο αιτών. Εάν ακόμη και λίγες από τις πηγές των δεδομένων αυτών περιέχουν μεροληπτικές πληροφορίες, αν περιέχουν δηλαδή πληροφορίες σχετικά με το φύλο, τη φυλή, το χρώμα ή την εθνικότητα, ή συλλέξαμε δεδομένα που δεν είναι αντιπροσωπευτικά, τότε θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε άθελα μας έναν μεροληπτικό αλγόριθμο ΑΙ. Εάν τροφοδοτούμε την βάση δεδομένων του αλγόριθμου με δεδομένα που δείχνουν ότι η πλειονότητα των θέσεων ευθύνης στο εργασιακό περιβάλλον καταλαμβάνονται από άνδρες, ο αλγόριθμος ΑΙ κατανοεί ότι η εταιρεία προσπαθεί να προσλάβει έναν άνδρα, ακόμα και όταν αυτό δεν αποτελεί εμφανές και σαφές κριτήριο της θέσης εργασίας.

Τα χρήματα που δόθηκαν στο Μιράλας πάνω από 1 εκατ διακόσιες χιλιάδες ευρώ για ένα εξάμηνο. Καθώς και μια συζήτηση μαζί τους για ένα πληρέστερο άρθρο. Όσο για τα υπόλοιπα, όταν έχεις πάρει σκυλί γιατί πραγματικά το ήθελες δεν νομίζω να χρειάζονται οι νόμοι για να τηρήσεις τα αυτονόητα! Στο καπάκι μπορεί να παίξει και κάτι επιθετικότερου προσανατολισμού. Στο τέλος, πρέπει να αλλάξεις τις μάρκες σου με χρήματα για να πληρωθείς. Με την επιστροφή μας σπαταλώντας χρήματα και επιβαρύνοντας το περιβάλλον;. Παίζοντας με Πραγματικά Χρήματα. Για να στοιχηματίσετε ή να παίξετε με πραγματικά χρήματα στα τυχερά μας παιχνίδια, θα πρέπει να ανοίξετε ένα λογαριασμό στην Betfair. Μόνο που το εθνικό- ως έκφραση του ανισόμετρου- σε σχέση με το συνδυασμένο- ως αντανάκλαση της ταξικής πάλης- δύναται να παίξει ένα απελευθερωτικό ρόλο κάτω από μια προλεταριακή. Αλλάξει κάτι και θέλεις πραγματικά να στείλεις ένα μήνυμα, άντεξε στην ανάγκη σου για laptop και μην το αγοράζεις.

Για μερικούς παίχτες αυτό αποτελεί ένα συγκεκριμένο μοτίβο και τείνουν να το υποστηρίζουν με χρήματα. Αν ενδιαφέρεστε πραγματικά, στείλτε ένα email στη διεύθυνση. Ούτως ή άλλως βέβαια εκτός από καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους, το Book of Ra μπορεί να παίξει κανείς και για πραγματικά χρήματα σε αρκετά διαδικτυακά καζίνο. Δίνει κι ένα στον τσιφούτη για να μη γκρινιάζει. Χρήματα θέλει για να περνάει καλά. Απο κει κ πέρα φάνηκε πως χρήματα δεν υπάρχουν για να συνεχίσουν! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται να ευθύνεται ο Ανδρέας Παπανδρέου για ένα φαινόμενο που παρατηρείται στις μισές Ευρωπαϊκές χώρες για την γενιά 700 μιλάω. Ακόμα ένα επεισόδιο The Wixers είναι εδώ! Τί περιμένει όμως κανείς από ένα επάγγελμα που έχει συγκεντρώσει τους πλέον αγράμματους; Τη δεκαετία του 90 ο νεοΈλλην και η νεοΕλληνίς ήθελε να γίνει μοντέλο για να μοστράρει τη φάτσα στα. Το πραγματικό όριο ηλικίας δεν είναι τα 40 χρόνια, όπως ισχυρίζεται ο Άντερς Μπόρι, αλλά τα 61, 4.

Στην παρακάτω για να κάνετε ένα ραδιοφωνικό σταθμό χρειαζόμαστε 3 απαραίτητο λογισμικό. Όλο σου το πουλί έχει μπει πιο μέσα από ποτέ και παίζει να μην ξαναβγεί. Έφτασε στο σημείο να δίνει ένα τέταρτο του ημερομισθίου του, για να πάρει το παιδί του ένα γάλα και μια τυρόπιτα στο σχολείο. Χρήματα μάθε για τις μεθόδους συναλλαγής. Ποιος δεν θα ήθελε να παίξει με ένα τέτοιο παιχνίδι το οποίο μπορεί να μεταμορφωθεί ανά πάσα στιγμή. Κάτι πραγματικά όμορφο! Η ενοποίηση είναι το μέσο για καλύτερες συντάξεις και ένα οικονομικά βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, όχι τρόπος για να χαρίζουμε χρέη και να κάνουμε ρουσφέτια κύριε Υπουργέ. Otan agoraki mou Laki apoktiseis pote paidi tote tha katalaveis ti. Μάλιστα όταν κάποια χώρα είναι στα όριά της, μπορεί και να συμφέρει να δώσει κάποιος ένα ελαφρό σπρωξιματάκι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για να φτάσεις στο χείλος του γκρεμού πρέπει να τα.

Όλοι χρειαζόμαστε χρήματα για να ζήσουμε και, ειδικά στις ημέρες που ζούμε τα χρήματα μοιάζουν να παίζουν ένα ακόμη σημαντικότερο ρόλο στη ζωή. Γιατί πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο απογοητευτικό από το να. Εκτιμά ότι το ΠαΣοΚ « ανήκει σε ένα παρελθόν το οποίο δεν ελκύει πια τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων» και γι' αυτό, όπως τονίζει, « η Κεντροαριστερά για να πετύχει χρειάζεται ένα νέο " όχημα" ». Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν αυτόματα όταν παίζεις online. Θέλω να ξεκινήσω δίνοντας συγχαρητήρια στον Τιμούρ Κετσπάγια για τον τρόπο με τον οποίο παρέταξε και έστησε την ομάδα. Κατάλληλο για όλους. Ο Τσίπρας έστησε τα σκηνικά όχι σε κάποιο Καστελόριζο, αλλά στη συμβολική Ιθάκη για να παίξει με το ιστορικό εύρος της σημειολογίας της. Πως είναι να έχεις δίπλα σου έναν που έχει παίξει στοίχημα; Ε, καμία σχέση. Όλοι χρειαζόμαστε χρήματα για να ζήσουμε και, ειδικά στις ημέρες που ζούμε τα χρήματα μοιάζουν να παίζουν ένα ακόμη σημαντικότερο ρόλο στη ζωή μας- ασχέτως αν θα.

Όχι μόνο του αρέσει να παίζει το Pokémon GO, αλλά ξοδεύει ώρες στο.

Σύνδεση αυτοκινήτων φόρους απευθείας

Αυτό όμως που είναι σαφές και ξεκάθαρο είναι ότι το πεδίο της AI εισάγει την ανθρωπότητα σε μία σύγχρονη περίοδο Αναγέννησης, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με τα ερευνητικά ιδρύματα και τις ιδιωτικές εταιρείες να επενδύουν μεγάλα ποσά για την ανάπτυξη του περιβάλλοντος και των εφαρμογών ΑΙ και να πιέζουν τα όρια της. Κατάλληλο για όλους. Ευθύνη για ηθική διακυβέρνηση δεδομένων Όπως είδαμε ο ανθρώπινος παράγοντας είναι πράγματι πολύ σημαντικός και η διατήρηση της εγγύτητας του με τα συστήματα μηχανών και ΑΙ αποδεικνύεται επαναλαμβανόμενα σημαντική. Η πρώτη είναι αυτή που βιώνουμε και χρησιμοποιούμε σήμερα σε αρκετές εφαρμογές κυρίως ψηφιακές και αναφέρεται σε AI που είναι σε θέση να χειριστεί μόνο ένα συγκεκριμένο έργο. Flash παιχνίδια για online καζίνο » Σύνδεση αυτοκινήτων φόρους απευθείας Κι όταν ήρθε η στιγμή, η πραγματικότητα Παίξτε το Flash Casino του Prisma απρόοπτα. Προς το παρόν, ούτως ή άλλως, οι άνθρωποι αποτελούμε την αφορμή και τον στόχο για την ανάπτυξη όλων αυτών των συστημάτων και είναι η δική μας συμπεριφορά και περιήγηση στον ψηφιακό και φυσικό κόσμο που τροφοδοτεί όλα τα συστήματα με πληροφορίες, αντιδράσεις, Λας Βέγκας Κουλοχέρηδες online παιχνίδι και λοιπά δεδομένα. Να παίξει στα ματς με. Στο τέλος, πρέπει να αλλάξεις τις μάρκες σου με χρήματα για να πληρωθείς. Η μη ύπαρξη μίας γενικής συναίνεσης όμως στην φιλοσοφία της ηθικής δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που προέρχονται Παίξτε το Flash Casino του Prisma μία αλγοριθμική ανάλυση, δεν θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη. Η πλειονότητα των ηλεκτρονικών καζίνo σας επιτρέπει να παίξετε δωρεάν, κάτι το οποίο σας επιτρέπει να δοκιμάσετε τη μέθοδο για να κερδίσετε χρήματα πριν παίξετε με πραγματικά χρήματα.
10 Ιαν. πραξία Integrated Casino Resorts Cyprus, σε χθεσινή παίξει σε πολλές θέσεις της μεσοεπιθε-. τικής και επιθετικής γραμμής. Εβραίους και το πρίσμα μέσα από το οποίο έβλεπαν τον .. Smallville. Τhe Flash. Ελεoνώρα Κανάκη [email protected] Flash Εditor Μάρα Ταµπάκη Ατελιέ Άρτεµις Τσακίρη .. μέσα από ένα μαγικό πρίσμα με υφές και σιλουέτες που μαγνητίζουν. από το να παίξει έναν ρόλο στην Επίδαυρο. Δε λέω ότι είναι εύκολο GR, Ν.ΖΕΡΒΑ & ΣΠΑΡΤΗΣ 2, REGENCY CASINO THESSALONIKI. Πολυμεσικές εφαρμογές Ένα αρχείο video ή flash, εκτός από την προφανή χρήση της Παράλληλα οι τρεις γιαγιάδες που είχαν ήδη παίξει παιχνίδια στον F.L. (), From Usability to Play- ability: Introduction to the Player-Centred Video Η διδασκαλία της γλώσσας υπό το πρίσμα της επικοινωνιακής προ- σέγγισης: .

Το Δίκαιο στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης

Η παραγωγή διαθέτει αρκετά χρήματα, το βασικό καστ είναι Casino του Prisma, ενώ το κάθε επεισόδιο τιτλοφορείται με έναν γαλλόφωνο όρο παρμένο από την ανεξάντλητη γαλλική γαστρονομία. Ως αποτέλεσμα, δύο άτομα που κατηγορούνται για το ίδιο έγκλημα ενδέχεται να λαμβάνουν διαφορετικά αποτελέσματα σε ότι αφορά την πρόβλεψη τέλεσης ενός αδικήματος, της εγγύησης που θα πρέπει να καταβάλλουν για να μην φυλακιστούν ή ακόμα και της επιβαλλόμενης ποινής με βάση δεδομένα που αφενός είναι πέρα από τον έλεγχό τους και αφετέρου οι ίδιοι και οι συνήγοροι τους δεν έχουν τρόπο να εκτιμήσουν ή να αμφισβητήσουν αφού δεν αποκαλύπτεται ο μηχανισμός Παίξτε Flash από τον αλγόριθμο που οδηγεί στις συγκεκριμένες νέα παιχνίδια καζίνο στο Λας Βέγκας 17. Πραγματικά χρήματα. Η κριτική ανάλυση, η αφηρημένη συλλογιστική και η ηθική κρίση που απαιτούνται στην καταδίκη ενός ανθρώπου δεν θα μπορούν Κορυφαίες σε απευθείας σύνδεση αυλακώσεις Καναδά αναπαραχθούν στην AI, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει. Κανείς δεν θα πρέπει να μπορεί να κρυφτεί πίσω από εμπορικά μυστικά και συστήματα προστασίας πατεντών ώστε "Παίξτε το Flash Casino του Prisma" καταστήσει αδύνατη την έρευνα. Είχα παίξει παλιά ένα Game με Γκάρενστο οποίο είχα χάσει και μου είχε δώσει. Ένα πιο ανησυχητικό παράδειγμα μπορεί να είναι ένα εργαλείο ΑΙ για την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας που κάνει φυλετικές διακρίσεις. Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και όσοι λειτουργούν στον τομέα της δικαιοσύνης.

Author: Jason Griswold