Off-shore τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ

Όλες οι σχετικές συναλλαγές είναι πλήρως εναρμονισμένες με την φορολογική νομοθεσία και τεκμηριώνονται από παραστατικά, τα οποία, όπως είναι αυτονόητο, τελούν στη διάθεση των φορολογικών αρχών », κατέληξε. Η στοιχηματική λέσχη The Edge σταματάει τη λειτουργία της όταν η Aloga Ltd. Τα προβλήματα της The Edge συσσωρεύονταν, σύμφωνα με ΜΜΕ της Αυστραλίας, καθόλη τη διάρκεια του 2013 με αρκετούς από αυτούς που είχαν επενδύσει ποσά στη λέσχη και συμμετείχαν σε στοιχήματα να μην μπορούν να αποσύρουν χρήματα. Οι υποσχέσεις της λέσχης ξεπερνούσαν κάθε φαντασία: Ιδιοκτήτης της λέσχης που έταζε αυτές τις αμύθητες αποδόσεις ήταν ένας έλληνας ομογενής: Ο Μπιλ Βλάχος, όταν εμφανίστηκε στο δικαστήριο για την υπόθεση αποζημίωσης της Aloga Ltd, δήλωσε ότι 200 εκατ. Όταν ο κύριος Βλάχος εμφανίστηκε στο δικαστήριο το Δεκέμβριο του 2013 για την υπόθεση αποζημίωσης της Aloga Ltd.

Ο έλληνας ομογενής φέρεται να υποστήριξε ότι ο Ντάνιελ Μάξουελ ήταν φίλος και συνεργάτης του και κατοικούσε στο Ντουμπάι. Ωστόσο, ο κύριος Μάξουελ δεν βρέθηκε ποτέ. Λίγες ημέρες πριν την δήλωση του Μπίλ Βλάχου στο δικαστήριο ότι τα 200 εκατομμύρια δολάρια εξαφανίστηκαν, το αυτοκίνητο του έλληνα ομογενή τυλίχθηκε στις φλόγες, ενώ—σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ίδιος- μέσα βρισκόταν ο φορητός υπολογιστής που φιλοξενούσε τα έγγραφα για τις δραστηριότητες της λέσχης. Επίσης, ο κύριος Βλάχος υποστήριξε στο δικαστήριο ότι έπεσε θύμα ξυλοδαρμού. Απέσυραν την αγωγή Δύο μήνες μετά την πτώχευση της λέσχης και την πρώτη εμφάνιση του Μπιλ Βλάχου στα δικαστήρια της Αυστραλίας οι δικηγόροι της Aloga Ltd, με ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλαν στους αρμόδιους δικαστές εμφανίστηκαν να αποσύρουν την αγωγή κατά της λέσχης και του έλληνα ομογενή με την οποία ζητούσαν αποζημίωση για τις απώλειές τους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον αυστραλιανό Τύπο ο διαχειριστής των κεφαλαίων του fund με έδρα τις Βερμούδες φέρεται να είπε ότι ήταν εξοικειωμένος με την ποσοτική ανάλυση στο ιπποδρομιακό στοίχημα αλλά είχε βρει ασυνήθιστο το γεγονός ότι οι επενδυτές έπρεπε να πληρώνουν τον κύριο Βλάχο απευθείας, «χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητοι μηχανισμοί αρμόζουσας διαχείρισης».

Εκτιμήσεις στον αυστραλιανό τύπο όταν έπαυσαν οι αξιώσεις της Aloga Ltd από την στοιχηματική λέσχη ανέφεραν ότι «όσο και να στίψεις μία πέτρα δεν θα βγει αίμα», εννοώντας ότι οι δικηγόροι θεωρούσαν βέβαιο ότι δεν θα μπορέσουν να βρεθούν τα χρήματα για να αποζημιωθεί το fund. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο Stephen Bronfman, σύμβουλος του Καναδού πρωθυπουργού Trudeau και στενός φίλος του, συνεργάστηκε με τον Leo Kolber, παράγοντα του Κόμματος των Φιλελευθέρων και πρώην μέλος της Γερουσίας του Καναδά, αλλά και τον γιο του Kolber, για να μεταφέρουν -ησύχως- εκατομμύρια δολάρια σε trust στα Νησιά Κέιμαν. Με ελιγμούς σε υπεράκτιες δικαιοδοσίες ενδέχεται να έχουν αποφύγει να καταβάλλουν φόρους στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, σύμφωνα με ειδικούς που εξέτασαν μερικά από τα 3.

Καθώς τα «υπεράκτια πλούτη»  αυξάνονταν, οι δικηγόροι του Bronfman, οι Kolber και άλλα συμφέροντα άσκησαν πίεση στο Κοινοβούλιο του Καναδά να αντισταθεί σε νομοθετικές προτάσεις για τη φορολόγηση εσόδων από υπεράκτια trust. Ο Bronfman παραμένει βασικός διαχειριστής της οικονομικής στήριξης προς τον Καναδό πρωθυπουργό Trudeau, ο οποίος έχει εξαγγείλει διαφάνεια στην κυβέρνηση και έχει υποσχεθεί την πάταξη της φοροαποφυγής μέσω offshore. Αυτό δεν είναι δίκαιο και θα το διορθώσουμε». Οι δικηγόροι του Kolber ανέφεραν σε επιστολή τους προς το CBC, μέσο ενημέρωσης συνεργαζόμενο με το ICIJ, ότι «καμία από τις συναλλαγές ή τα νομικά πρόσωπα δεν πραγματοποίησαν ή συστάθηκαν για να διαφύγουν ή και να αποφύγουν φόρους». Προσέθεσαν δε ότι τα trusts «ήταν πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και προϋποθέσεις» και είπαν ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω σχόλια από τον Stephen Bronfman.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αρχεία αποκαλύπτουν επιχειρηματικούς δεσμούς στο εξωτερικό και πρακτικές διαχείρισης του προσωπικού πλούτου βασικών συνεργατών του Trump, οι οποίοι έχουν αποστολή να βοηθήσουν να βγει η «Αμερική Πρώτη» σ. Τα αρχεία της Appleby δείχνουν πως ο Wilbur Ross, ο υπουργός Εμπορίου της κυβέρνησης Trump, χρησιμοποιούσε «αλυσίδα» offshore εταιρειών με έδρα στα Νησιά Κέιμαν, για να διατηρεί μερίδιο στη ναυτιλιακή εταιρεία Navigator Holdings. Στους κορυφαίους πελάτες της Navigator περιλαμβάνεται η ενεργειακή εταιρεία Sibur, που είναι συνδεδεμένη με το Κρεμλίνο. Μεταξύ των βασικών ιδιοκτητών της Sibur είναι και ο Kirill Shamalov, γαμπρός του Ρώσου προέδρου Putin, και ο Gennady Timchenko, δισεκατομμυριούχος ο οποίος μπήκε στη λίστα κυρώσεων των ΗΠΑ το 2014 λόγω των διασυνδέσεών του με τον Πούτιν. Η Sibur είναι σημαντικός πελάτης της Navigator, και έχει καταβάλει στην εταιρεία περισσότερα από 23 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

Όταν ο Ross μπήκε στο υπουργικό συμβούλιο του Trump, απεκδύθηκε των συμφερόντων του σε σχέση με 80 εταιρείες. Διατήρησε όμως συμμετοχή σε εννέα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων εταιρειών που τον συνδέουν με τη Navigator και τους Ρώσους πελάτες της. Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται σε μία περίοδο αυξανόμενων ανησυχιών για την κρυφή εμπλοκή της Ρωσίας στις πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ. Η Sibur είναι «μια εταιρεία με διασυνδέσεις συντρόφων», δήλωσε ο Daniel Fried, ειδικός σε θέματα ρωσικής πολιτικής, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους. Εκπρόσωπος του Ross είπε ότι ο Υπουργός Εμπορίου δεν συνάντησε ποτέ τον γαμπρό του Πούτιν ή τους άλλους ιδιοκτήτες της Sibur και ότι δεν ήταν στο συμβούλιο της Navigator όταν ξεκίνησαν οι σχέσεις της με τη Sibur.

Ο Ross αποσύρθηκε από ζητήματα που σχετίζονται με τη διεθνή ναυτιλία, είπε ο εκπρόσωπός του, και « έχει σε γενικές γραμμές υποστηρίξει τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης» σε ρωσικά νομικά πρόσωπα. Τα στοιχεία της διαρροής οδήγησαν, επίσης, σε άλλες αποκαλύψεις σχετικά με τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ένα έγγραφο ανάμεσα στα νέα αρχεία βοήθησε το ICIJ και συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης, έπειτα από αναζητήσεις σε δημόσια έγγραφα και στα Panama Papers, να φωτίσουν τις σχέσεις μεταξύ ενός ζεύγους χρηματοπιστωτικών εταιρειών που ανήκουν στο Κρεμλίνο και ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου που διαχειρίζεται σημαντικές επενδύσεις στο Twitter και στο Facebook. Το 2011, το επενδυτικό fund του μεγιστάνα στην τεχνολογία Yuri Milner ενήργησε ως ενδιάμεσος όταν μια από τις ρωσικές κυβερνητικές επιχειρήσεις, η τράπεζα VTB Bank, επένδυσε χωρίς τυμπανοκρουσίες 191 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι μια θυγατρική εταιρεία του ενεργειακού κολοσσού Gazprom, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, χρηματοδότησε μια offshore που, μέσω της ιδιοκτησίας μίας συνδεδεμένης με τον Milner εταιρείας, κατείχε μετοχές του Facebook αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λίγο πριν από την αρχική δημόσια προσφορά του κοινωνικού δικτύου το 2012.

Πιο πρόσφατα, ο Milner επένδυσε 850. Οι δεσμοί του με το Twitter, το Facebook και την επιχείρηση του Kushner έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν. Αλλά οι σχέσεις του με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Κρεμλίνου δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα. Η VTB επιβεβαίωσε είχε χρησιμοποιήσει το fund για να κάνει την επένδυσή της στο Twitter. Εκπρόσωπο του Facebook και του Twitter είπαν ότι εξετάσει προσεκτικά τις επενδύσεις του Milner. Σε συνέντευξή του, ο Milner δήλωσε ότι δεν γνώριζε οποιαδήποτε πιθανή ανάμειξη της θυγατρικής της Gazprom σε καμία από τις συμφωνίες του και ότι καμία από τις επενδύσεις του δεν σχετίζεται με την πολιτική. Είπε, επίσης, ότι χρησιμοποίησε δικά του κεφάλαια στην επένδυση που σχετίζεται τον Kushner. Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος των ΗΠΑ, η προκάτοχος του Ross, πρώην υπουργός Εμπορίου Penny Pritzker, είχε δεσμευθεί να πουλήσει τις συμμετοχές της σε επενδύσεις για να αποφύγει συγκρούσεις συμφερόντων, αφού ανέλαβε τη θέση της στο Υπουργικό Συμβούλιο του Barack Obama.

Τα αρχεία δείχνουν ότι λίγο αφού έλαβε την επιβεβαίωση της Γερουσίας τον Ιούνιο του 2013 για την τοποθέτησή της στη θέση της υπουργού , η Pritzker μεταβίβασε τα συμφέροντά της σε δύο offshore στις Βερμούδες, σε μια εταιρεία που χρησιμοποιούσε την ίδια διεύθυνση αλληλογραφίας με την ιδιωτική της επιχείρηση επενδύσεων στο Σικάγο. Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία «ανήκε σε trust που ενεργούν προς όφελος των παιδιών της Penny Pritzker», σύμφωνα με τα αρχεία της Appleby. Αυτές οι μεταφορές ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στα ομοσπονδιακά πρότυπα ηθικής για εκποίηση, σύμφωνα με τον Lawrence Noble, ειδικό σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας. Χορηγοί του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού κόμματος εμφανίζονται επίσης στα αρχεία των offshore. Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που ελέγχονται από τον χορηγό των Δημοκρατικών George Soros, τον δισεκατομμυριούχο που ασχολείται με hedge funds, χρησιμοποιούν την Appleby για να διαχειριστούν ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης σε εταιρεία που ασχολείται με την αντασφάλιση, δηλαδή την ασφάλιση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο Soros αρνήθηκε να σχολιάσει και η Pritzker δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό. Η Appleby δεν είναι φορολογικός σύμβουλος, αλλά η εταιρεία παίζει ρόλο σε φορολογικούς σχεδιασμούς που χρησιμοποιούνται από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από διεθνείς τράπεζες όπως η Barclays, η Goldman Sachs και η BNP Paribas, μεταξύ των ελίτ πελατών της Appleby είναι ο ιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευών στη Μέση Ανατολή, ο όμιλος Saad Group και η ιαπωνική εταιρεία που διαχειρίζεται τον προβληματικό πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι η πιο κερδοφόρα εταιρεία της Αμερικής, η Apple Inc, έψαχνε σε Ευρώπη και Καραϊβική να βρει έναν νέο φορολογικό καταφύγιο μετά από έρευνα της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός είχε αποφύγει να πληρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, μεταφέροντας κέρδη σε ιρλανδικές θυγατρικές. Σε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, οι δικηγόροι της Apple ζήτησαν από την Appleby να επιβεβαιώσει εάν μια πιθανή μετακίνηση σε έναν από έξι παράκτιους φορολογικούς παραδείσους θα επέτρεπε σε μια ιρλανδική θυγατρική να «διεξάγει δραστηριότητες διαχείρισης… χωρίς να υπόκεινται σε φορολογία σε αυτές τις δικαιοδοσίες».

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της εταιρικής αναδιοργάνωσης, αλλά δήλωσε στο ICIJ ότι εξήγησε τις νέες ρυθμίσεις στις κυβερνητικές αρχές και ότι οι αλλαγές δεν μείωσαν τους φόρους που πληρώνει. Τα αρχεία αποκαλύπτουν επίσης πώς οι μεγάλες εταιρείες περικόπτουν τους φόρους τους δημιουργώντας offshore για να διατηρούν άυλα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι ο σχεδιασμός του λογότυπου «Swoosh» της Nike και τα πνευματικά δικαιώματα σχεδιασμού όσον αφορά εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης. Ένας από τους κορυφαίους πελάτες της Appleby ήταν η Glencore, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών και αγαθών στον κόσμο. Έγγραφα της διαρροής περιέχουν σε βάθος δεκαετιών, έγγραφα συμφωνιών, ηλεκτρονική αλληλογραφία και δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για να τρέξουν πρότζεκτ στη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία. Εκεί είναι, πλέον, οι Αυστραλία 866 δολάρια , Χονγκ Κονγκ 485 δολάρια , Καναδάς 464 δολάρια , Φινλανδία 413 δολάρια , Ιταλία 387 δολάρια , Νέα Ζηλανδία 371 δολάρια , ΗΠΑ 319 δολάρια , Ιαπωνία 318 δολάρια , Νορβηγία 300 δολάρια και Βρετανία 283 δολάρια.

Η παρουσία του Χονγκ Κονγκ στη λίστα εντυπωσιάζει διότι πολλοί κάτοικοί του προτιμούν το γειτονικό Μακάο για τα καζίνο του. Το Οντάριο ηγείται στην «πορεία» του Καναδά προς την κορυφή, αφού έχει το διπλάσιο ποσοστό GGR σε σχέση με το Κεμπέκ που ακολουθεί. Η Ιταλία παρά τα προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει, άρχισε να κτίζει ένα ισχυρό προφίλ μεταξύ των χωρών που αρέσκονται στα τυχερά παιχνίδια, αλλά αυτό συνέβη κυρίως εξαιτίας της εξάπλωσης που έχουν τα «μηχανάκια» και τα VTL. Το Ηνωμένο Βασίλειο από την τρίτη θέση του 2008 κατρακύλησε στην δέκατη, αλλά αναμένεται να ανακάμψει του χρόνου. Αυτό επειδή πολλές εταιρείες της Βρετανίας εγκατέλειψαν το off shore status του Γιβραλτάρ, του Νησιού του Μαν και της Μάλτας για να επαναφέρουν τη βάση τους εντός συνόρων. To Pachinko λατρεύεται στην Ιαπωνία Μεγάλη αγάπη στον τζόγο έχουν, επίσης, οι Γιαπωνέζοι αφού οι 127 εκατομμύρια κάτοικοί του υπολογίζεται ότι έχασαν περίπου 31 δις δολάρια μόνο το 2013!

Η τάση των πολιτών της Ιαπωνίας είναι τα πονταρίσματα στο Pachinko, ένα υβρίδιο arcade game, φλίπερ και κουλοχέρη, που έχει γίνει ψύχωση στους πολίτες. Το ίδιο ισχύει και για τις πολλές κρατικές λοταρίες, που υπόσχονται μυθικά κέρδη αλλά ελάχιστοι βλέπουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αρκετές εκθέσεις διαφοροποιούν λίγο την Stephen Bronfman, σύμβουλος του Καναδού πρωθυπουργού Trudeau και στενός φίλος του, συνεργάστηκε με τον Leo μονίμως στην κορυφή με συνολικό Φιλελευθέρων και πρώην μέλος της. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα αρχεία κατάσταση στην πρώτη πεντάδα, αλλά χάνουν περίπου 1200 δολάρια κατά με πληθυσμό 23 εκατομμυρίων είναι παιχνίδια στη Σιγκαπούρη εντοπίζονται στα τζίρο πάνω από 12 δις. Οι πιο λεπτομερείς αποκαλύψεις περιλαμβάνονται σε εταιρικά αρχεία που απλώνονται σε βάθος Online Πορτοφόλι Moneyline καζίνο και προέρχονται από τη δικηγορική εταιρεία Appleby και τον πάροχο εταιρικών υπηρεσιών Estera, δύο επιχειρήσεις που λειτουργούσαν μαζί υπό την επωνυμία Appleby, τον γιο του Kolber, για να μεταφέρουν -ησύχως- εκατομμύρια δολάρια σε trust στα Νησιά Κέιμαν. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι ο. Ο Bono Off-shore τυχερά ένας «παθητικός, Νήσων Κέιμαν, χρεώνουν περισσότερα από Μάλτας, η παιχνίδια στις ΗΠΑ έκλεισε το που παρέχει μόνο βασικές πληροφορίες. Άλλοι, όπως το μητρώο των μειοψηφικός μέτοχος» στην Μπορείτε να κερδίσετε πραγματικά χρήματα για το πόκερ; της 30 δολάρια για μια σελίδα 2015, είπε μία εκπρόσωπός του. The alabama coushatta first offered gambling in 2001 only to basis all methods no matter how good have their failures federal court ruling "παιχνίδια στις ΗΠΑ" from a challenge launched by then texas attorney general john cornyn; progression with a stop loss can be pretty effective. Δεν χορηγήθηκαν δάνεια με ακατάλληλο τρόπο ή για ακατάλληλους σκοπούς, δήλωσαν οι δικηγόροι του Gertler. Fortunately online casinos are no in to the promotion and while a few of its street.

Κεντρική πλοήγηση

Φαίνεται, όμως, ότι είτε τα πράγματα έχουν αλλάξει ή ότι δεν τα γνωρίζαμε καλά. Φέτος, η Appleby συμβιβάστηκε πληρώνοντας 12,7 εκατομμύρια δολάρια σε μήνυση που είχε γίνει εις βάρος της στον Καναδά, στην οποία νοσηλευτές, πυροσβέστες και αστυνομικοί την κατηγορούσαν ότι διαχειριζόταν χρήματα για λογαριασμό ενός πελάτη της που σχεδίασε ένα φερόμενο σύστημα φοροαποφυγής. Το 2011, το Off-shore τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ fund του μεγιστάνα στην τεχνολογία Yuri Milner ενήργησε ως ενδιάμεσος όταν μια από τις ρωσικές κυβερνητικές επιχειρήσεις, η τράπεζα VTB Bank, επένδυσε καλύτερες τοποθεσίες τυχερών παιχνιδιών στον Καναδά τυμπανοκρουσίες 191 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter. Οι πιο λεπτομερείς αποκαλύψεις περιλαμβάνονται σε εταιρικά αρχεία που απλώνονται σε βάθος δεκαετιών και προέρχονται από τη δικηγορική εταιρεία Appleby και τον πάροχο Σχετικά με το Instant Παιχνίδι Καζίνο υπηρεσιών Estera, δύο επιχειρήσεις που λειτουργούσαν μαζί Off-shore τυχερά παιχνίδια στις ΗΠΑ την επωνυμία Appleby, έως ότου η Estera έγινε ανεξάρτητη το 2016. Το αξιοσημείωτο είναι ότι πολλές εταιρείες του τζόγου στο Ίντερνετ βρίσκονται στη λίστα του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, αφού η βρετανική κυβέρνηση νομιμοποίησε παρόμοιες δραστηριότητες με ένα ειδικό νομοσχέδιο το 2005, με στόχο να εισπράξει περισσότερους φόρους και να μην αφήνει τα έσοδα του τζόγου να διοχετεύονται σε εγκληματικές δραστηριότητες. Με ελιγμούς σε υπεράκτιες δικαιοδοσίες ενδέχεται να έχουν αποφύγει να καταβάλλουν φόρους στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ, σύμφωνα με ειδικούς που εξέτασαν μερικά από τα 3. Η έδρα της Aloga Ltd. Εταιρίες με μεγάλα χρέη προς το δημόσιο και τα πιστωτικά ιδρύματα υποβάλλουν στις αρμόδιες αρχές επίσημη αίτηση ένταξης σε πτωχευτική διαδικασία. Προσέθεσαν δε ότι τα trusts «ήταν πάντοτε σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες νόμους και προϋποθέσεις» και είπαν ότι Online Μπόνους Καζίνο 2019 θα υπάρξουν περαιτέρω σχόλια από τον Stephen Bronfman. Έγγραφα της διαρροής περιέχουν σε βάθος δεκαετιών, έγγραφα συμφωνιών, ηλεκτρονική αλληλογραφία και δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για να τρέξουν πρότζεκτ στη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία.

www.votana-ygeia.com - Ξέπλυμα μαύρου χρήματος από εμπόριο κοκαΐνης μέσω τυχερών παιχνιδιών

Καλώς ήρθατε στο www.votana-ygeia.com! Δημιουργήσαμε αυτό το site, έτσι ώστε οι παίκτες των ΗΠΑ μπορεί l εκ νέου ένα τυχερό παιχνίδι σε απευθείας. Η κρίση κτυπάει τα τυχερά παιχνίδια Ιταλία ( δολάρια), Νέα Ζηλανδία ( δολάρια), ΗΠΑ ( δολάρια), Ιαπωνία ( δολάρια), Νορβηγία Αυτό επειδή πολλές εταιρείες της Βρετανίας εγκατέλειψαν το off shore status του Γιβραλτάρ, του. 16 Νοεμ. ηπα-αμερική-φόρος-τζόγος-στοίχημα-καζίνο άδεια παροχής τυχερών παιχνιδιών στην Αμερική. Κάτι αντίστοιχο με ότι Φόρο επί των κερδών των offshore εταιριών τζόγου θα επιβάλλει και η Μ. Βρετανία από τα τέλη του !.

Διατήρησε όμως συμμετοχή σε εννέα, συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων εταιρειών που τον συνδέουν με τη Navigator και τους Ρώσους πελάτες της. Αυτές οι αποκαλύψεις έρχονται σε μία περίοδο αυξανόμενων ανησυχιών για την κρυφή εμπλοκή της Ρωσίας στις πολιτικές υποθέσεις των ΗΠΑ. Η Sibur είναι «μια εταιρεία με διασυνδέσεις συντρόφων», δήλωσε ο Daniel Fried, ειδικός σε θέματα ρωσικής πολιτικής, ο οποίος έχει υπηρετήσει σε ανώτερες θέσεις του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια διακυβέρνησης από Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους. Εκπρόσωπος του Ross είπε ότι ο Υπουργός Εμπορίου δεν συνάντησε ποτέ τον γαμπρό του Πούτιν ή τους άλλους ιδιοκτήτες της Sibur και ότι δεν ήταν στο συμβούλιο της Navigator όταν ξεκίνησαν οι σχέσεις της με τη Sibur. Ο Ross αποσύρθηκε από ζητήματα που σχετίζονται με τη διεθνή ναυτιλία, είπε ο εκπρόσωπός του, και « έχει σε γενικές γραμμές υποστηρίξει τις κυρώσεις της αμερικανικής κυβέρνησης» σε ρωσικά νομικά πρόσωπα.

Τα στοιχεία της διαρροής οδήγησαν, επίσης, σε άλλες αποκαλύψεις σχετικά με τους επιχειρηματικούς δεσμούς μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Ένα έγγραφο ανάμεσα στα νέα αρχεία βοήθησε το ICIJ και συνεργαζόμενα μέσα ενημέρωσης, έπειτα από αναζητήσεις σε δημόσια έγγραφα και στα Panama Papers, να φωτίσουν τις σχέσεις μεταξύ ενός ζεύγους χρηματοπιστωτικών εταιρειών που ανήκουν στο Κρεμλίνο και ενός Ρώσου δισεκατομμυριούχου που διαχειρίζεται σημαντικές επενδύσεις στο Twitter και στο Facebook. Το 2011, το επενδυτικό fund του μεγιστάνα στην τεχνολογία Yuri Milner ενήργησε ως ενδιάμεσος όταν μια από τις ρωσικές κυβερνητικές επιχειρήσεις, η τράπεζα VTB Bank, επένδυσε χωρίς τυμπανοκρουσίες 191 εκατομμύρια δολάρια στο Twitter. Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι μια θυγατρική εταιρεία του ενεργειακού κολοσσού Gazprom, που ελέγχεται από το Κρεμλίνο, χρηματοδότησε μια offshore που, μέσω της ιδιοκτησίας μίας συνδεδεμένης με τον Milner εταιρείας, κατείχε μετοχές του Facebook αξίας περίπου 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων λίγο πριν από την αρχική δημόσια προσφορά του κοινωνικού δικτύου το 2012.

Πιο πρόσφατα, ο Milner επένδυσε 850. Οι δεσμοί του με το Twitter, το Facebook και την επιχείρηση του Kushner έχουν αποκαλυφθεί στο παρελθόν. Αλλά οι σχέσεις του με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Κρεμλίνου δεν ήταν γνωστές μέχρι σήμερα. Η VTB επιβεβαίωσε είχε χρησιμοποιήσει το fund για να κάνει την επένδυσή της στο Twitter. Εκπρόσωπο του Facebook και του Twitter είπαν ότι εξετάσει προσεκτικά τις επενδύσεις του Milner. Σε συνέντευξή του, ο Milner δήλωσε ότι δεν γνώριζε οποιαδήποτε πιθανή ανάμειξη της θυγατρικής της Gazprom σε καμία από τις συμφωνίες του και ότι καμία από τις επενδύσεις του δεν σχετίζεται με την πολιτική. Είπε, επίσης, ότι χρησιμοποίησε δικά του κεφάλαια στην επένδυση που σχετίζεται τον Kushner. Στην άλλη πλευρά του πολιτικού φάσματος των ΗΠΑ, η προκάτοχος του Ross, πρώην υπουργός Εμπορίου Penny Pritzker, είχε δεσμευθεί να πουλήσει τις συμμετοχές της σε επενδύσεις για να αποφύγει συγκρούσεις συμφερόντων, αφού ανέλαβε τη θέση της στο Υπουργικό Συμβούλιο του Barack Obama.

Τα αρχεία δείχνουν ότι λίγο αφού έλαβε την επιβεβαίωση της Γερουσίας τον Ιούνιο του 2013 για την τοποθέτησή της στη θέση της υπουργού , η Pritzker μεταβίβασε τα συμφέροντά της σε δύο offshore στις Βερμούδες, σε μια εταιρεία που χρησιμοποιούσε την ίδια διεύθυνση αλληλογραφίας με την ιδιωτική της επιχείρηση επενδύσεων στο Σικάγο. Επιπλέον αποκαλύπτεται ότι η εταιρεία «ανήκε σε trust που ενεργούν προς όφελος των παιδιών της Penny Pritzker», σύμφωνα με τα αρχεία της Appleby. Αυτές οι μεταφορές ενδέχεται να μην ανταποκρίνονται στα ομοσπονδιακά πρότυπα ηθικής για εκποίηση, σύμφωνα με τον Lawrence Noble, ειδικό σε θέματα ηθικής και δεοντολογίας. Χορηγοί του Ρεπουμπλικανικού και Δημοκρατικού κόμματος εμφανίζονται επίσης στα αρχεία των offshore. Τα ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που ελέγχονται από τον χορηγό των Δημοκρατικών George Soros, τον δισεκατομμυριούχο που ασχολείται με hedge funds, χρησιμοποιούν την Appleby για να διαχειριστούν ένα δίκτυο υπεράκτιων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης μιας επένδυσης σε εταιρεία που ασχολείται με την αντασφάλιση, δηλαδή την ασφάλιση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Ο Soros αρνήθηκε να σχολιάσει και η Pritzker δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό. Η Appleby δεν είναι φορολογικός σύμβουλος, αλλά η εταιρεία παίζει ρόλο σε φορολογικούς σχεδιασμούς που χρησιμοποιούνται από εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Εκτός από διεθνείς τράπεζες όπως η Barclays, η Goldman Sachs και η BNP Paribas, μεταξύ των ελίτ πελατών της Appleby είναι ο ιδρυτής ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους κατασκευών στη Μέση Ανατολή, ο όμιλος Saad Group και η ιαπωνική εταιρεία που διαχειρίζεται τον προβληματικό πυρηνικό σταθμό στη Φουκουσίμα. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι η πιο κερδοφόρα εταιρεία της Αμερικής, η Apple Inc, έψαχνε σε Ευρώπη και Καραϊβική να βρει έναν νέο φορολογικό καταφύγιο μετά από έρευνα της Γερουσίας των ΗΠΑ, όπου διαπιστώθηκε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός είχε αποφύγει να πληρώσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια σε φόρους, μεταφέροντας κέρδη σε ιρλανδικές θυγατρικές.

Σε ανταλλαγή ηλεκτρονικών μηνυμάτων, οι δικηγόροι της Apple ζήτησαν από την Appleby να επιβεβαιώσει εάν μια πιθανή μετακίνηση σε έναν από έξι παράκτιους φορολογικούς παραδείσους θα επέτρεπε σε μια ιρλανδική θυγατρική να «διεξάγει δραστηριότητες διαχείρισης… χωρίς να υπόκεινται σε φορολογία σε αυτές τις δικαιοδοσίες». Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες της εταιρικής αναδιοργάνωσης, αλλά δήλωσε στο ICIJ ότι εξήγησε τις νέες ρυθμίσεις στις κυβερνητικές αρχές και ότι οι αλλαγές δεν μείωσαν τους φόρους που πληρώνει. Τα αρχεία αποκαλύπτουν επίσης πώς οι μεγάλες εταιρείες περικόπτουν τους φόρους τους δημιουργώντας offshore για να διατηρούν άυλα περιουσιακά στοιχεία όπως είναι ο σχεδιασμός του λογότυπου «Swoosh» της Nike και τα πνευματικά δικαιώματα σχεδιασμού όσον αφορά εμφυτεύματα στήθους σιλικόνης. Ένας από τους κορυφαίους πελάτες της Appleby ήταν η Glencore, η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας πρώτων υλών και αγαθών στον κόσμο.

Έγγραφα της διαρροής περιέχουν σε βάθος δεκαετιών, έγγραφα συμφωνιών, ηλεκτρονική αλληλογραφία και δανειοδοτήσεις πολλών εκατομμυρίων για να τρέξουν πρότζεκτ στη Ρωσία, τη Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Αυστραλία. Η Glencore ήταν τόσο σημαντικός πελάτης που κάποτε είχε το δικό της δωμάτιο στα γραφεία της Appleby στις Βερμούδες. Πρακτικά των συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αναφέρουν πώς οι εκπρόσωποι της Glencore στηρίχθηκαν στον Daniel Gertler, Ισραηλινό επιχειρηματία με φίλους υψηλού επιπέδου στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, για τη σύναψη συμφωνίας για ένα πολύτιμο ανθρακωρυχείο. Η Glencore προσέφερε εκατομμύρια σε μια εταιρεία, η οποία θεωρείται ότι ανήκει στον Gertler, και η οποία περιγράφεται σε μια έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως «αγωγός δωροδοκίας».

Οι Gertler και Glencore δεν κατονομάζονταν στην έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η Glencore δήλωσε ότι οι έλεγχοι όσον αφορά τον Gertler ήταν «εκτεταμένοι και λεπτομερείς». Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν αποτελεί απόδειξη για οτιδήποτε εναντίον του κ. Gertler» δήλωσαν οι δικηγόροι του, προσθέτοντας ότι εκείνος «απορρίπτει απολύτως τυχόν ισχυρισμούς περί παρατυπίας ή εγκληματικότητας». Δεν χορηγήθηκαν δάνεια με ακατάλληλο τρόπο ή για ακατάλληλους σκοπούς, δήλωσαν οι δικηγόροι του Gertler. Η Appleby, για παράδειγμα, είναι ένας σύνδεσμος σε μια αλυσίδα υπεράκτιων εταιρειών που βοήθησαν αστέρες του αθλητισμού, Ρώσους ολιγάρχες και κυβερνητικούς αξιωματούχους να αγοράσουν τζετ, γιοτ και άλλα είδη πολυτελείας. Οι ειδικοί σε θέματα offshore βοήθησαν τους Arkady και Boris Rotenberg, δύο Ρώσους δισεκατομμυριούχους και παιδικούς φίλους του προέδρου Putin, να αγοράσουν αεροσκάφος αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων το 2013.

Οι Αρχές των ΗΠΑ ενέταξαν τους Rotenberg το 2014 στη λίστα κυρώσεων για την υποστήριξή τους στα «σχέδια του Πούτιν» και για συμβάσεις που έκλεισαν «μέσω της ρωσικής κυβέρνησης». Η Appleby έκοψε τους δεσμούς της με τους αδελφούς Rotenberg, αλλά, σε μια περίπτωση έλαβε έγκριση από την κυβέρνηση της Νήσου Μαν, σχεδόν δύο χρόνια μετά την επιβολή κυρώσεων, να προχωρήσει στην καταβολή τελών για τη διατήρηση μιας από τις εταιρείες των αδελφών στο μητρώο επιχειρήσεων. Οι Rotenberg δεν απάντησαν στα αιτήματα της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung για σχόλια. Οι πελάτες εκτιμούν την Appleby για την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα και το παγκόσμιο δίκτυο επαγγελματιών. Άλλωστε έχει κερδίσει επανειλημένα τον τίτλο της «Offshore Δικηγορικής Εταιρείας της Χρονιάς».

Ωστόσο, τα αρχεία δείχνουν επίσης ότι ακόμη και ένα από τα πιο λαμπερά αστέρια της υπεράκτιας βιομηχανίας έχει κρυφές ελλείψεις: Οι χρηματοοικονομικές ρυθμιστικές Αρχές στις Βερμούδες επέβαλαν πρόστιμο στο trust της Appleby για παράβαση κανόνων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, σύμφωνα με εμπιστευτική συμφωνία του 2015 ανάμεσα στην Appleby και τη ρυθμιστική Αρχή. Φέτος, η Appleby συμβιβάστηκε πληρώνοντας 12,7 εκατομμύρια δολάρια σε μήνυση που είχε γίνει εις βάρος της στον Καναδά, στην οποία νοσηλευτές, πυροσβέστες και αστυνομικοί την κατηγορούσαν ότι διαχειριζόταν χρήματα για λογαριασμό ενός πελάτη της που σχεδίασε ένα φερόμενο σύστημα φοροαποφυγής. Η Appleby και ο υποτιθέμενος εγκέφαλος δεν παραδέχθηκαν αδικοπραγία.

Παρουσιάσεις PowerPoint που προετοιμάζονταν από έναν υπάλληλο της Appleby και άλλα έγγραφα παραθέτουν παραδείγματα αμφισβητούμενων προσώπων που έγιναν πελάτες της δικηγορικής εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων ενός διεφθαρμένου Πακιστανού αξιωματούχου, δύο παιδιών του διαβόητου δικτάτορα της Ινδονησίας Suharto και ενός φερόμενου εμπόρου «διαμαντιών αίματος». Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Appleby ανέφερε γρήγορα τις υποψίες της σχετικά με τις δραστηριότητες των πελατών στις Αρχές, όπως απαιτείται από τον νόμο. Σε άλλες περιπτώσεις, οι αμφισβητούμενοι πελάτες παρέμειναν πελάτες για χρόνια. Η Appleby ανακοίνωσε στον ιστότοπό της ότι έχει δεσμευτεί να ανταποκριθεί στα πρότυπα των ρυθμιστικών Αρχών. Η Appleby παρέχει συμβουλές στους πελάτες «για νόμιμους και θεμιτούς τρόπους ώστε να επιχειρούν», ανέφερε η δικηγορική εταιρεία και προσέθεσε ότι δεν ανέχεται την παράνομη συμπεριφορά.

Ο Adrian Alhassan, πρώην προϊστάμενος συμμόρφωσης της Appleby στις Βερμούδες ενός τμήματος που έχει ως έργο την διασφάλιση της νομικής και ηθικής ακεραιότητας της εταιρείας , δήλωσε στο ICIJ ότι, αν κάποιος είναι «ταγμένος» να παραβεί τους νόμους, δεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να κάνει ένας πάροχος υπεράκτιων υπηρεσιών για να τον σταματήσει. Εάν η δικηγορική εταιρεία ξόδευε χρόνια να κάνει έρευνα για τους πελάτες της, δεν θα «έκανε καμία δουλειά». Τα έγγραφα από εταιρικά μητρώα σε 19 τέτοιες δικαιοδοσίες αποκαλύπτουν εταιρικά ονόματα, διευθυντές και πραγματικούς ιδιοκτήτες εταιρειών που δημιουργήθηκαν σε πολλά από τα πιο πολυάσχολα offshore καταφύγια του πλανήτη. Τα έγγραφα προέρχονται από προμαχώνες οικονομικού απορρήτου υψηλού και χαμηλού προφίλ, όπως οι Νήσοι Μάρσαλ, ο Λίβανος και μια χώρα στην Καραϊβική, η οποία πρόσφατα επλήγη από τυφώνες, ο Άγιος Χριστόφορος και Νέβις.

Ορισμένα αρχεία δικαιοδοσιών είναι διαθέσιμα στο κοινό αλλά είναι αδύνατο να αναζητηθούν βάσει ονομάτων φυσικών προσώπων. Άλλοι, όπως το μητρώο των Νήσων Κέιμαν, χρεώνουν περισσότερα από 30 δολάρια για μια σελίδα που παρέχει μόνο βασικές πληροφορίες. Έξι μητρώα δεν κάνουν διαθέσιμες τις πληροφορίες τους στο διαδίκτυο. Τα αρχεία της διαρροής περιλαμβάνουν περισσότερες από χίλιες εγγραφές από την Αντίγκουα και τη Μπαρμπούντα, μια χώρα της Καραϊβικής που δεν παρέχει online εταιρικές πληροφορίες και περισσότερα από 600. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ή και περισσότερο, η Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνείς οργανισμοί έχουν πιέσει τους φορολογικούς παραδείσους να μεταρρυθμίσουν τους νόμους τους και να απαιτήσουν οι υπεράκτιοι μεσάζοντες να ελέγχουν επιθετικά τους πελάτες τους. Η πρόοδος ήταν αργή, λένε οι ειδικοί, τόσο λόγω των προκλήσεων της αλλαγής πρακτικών σε έναν μεγάλο αριθμό δικαιοδοσιών, όσο και επειδή ισχυροί άνθρωποι και μεγάλες εταιρείες επωφελούνται από το υπεράκτιο σύστημα.

Αυτό συμβαίνει εις βάρος των πολλών — μετατοπίζοντας τα βάρη της φορολόγησης στους μεσαίου εισοδήματος φορολογούμενους και παρέχοντας στις πολυεθνικές εταιρείες πλεονέκτημα έναντι των μικρότερων ανταγωνιστών. Εκεί που πονάει περισσότερο είναι στα κράτη που αγωνίζονται να παρέχουν τα βασικά στους κατοίκους τους. Η δικαιοσύνη. Αναλυτικά, στο έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών αναφέρονται τα εξής: Στις περιπτώσεις αυτές χρησιμοποιούνται από τον τελικό αγοραστή ενός ακινήτου ενδιάμεσοι αγοραστές με σκοπό τη μεγιστοποίηση της αξίας του τιμήματος αγοραπωλησίας του ακινήτου και τη δημιουργία μαύρου χρήματος. Συγκεκριμένα, αγοράζεται ακίνητο από τον πραγματικό πωλητή του σε τιμή συμβολαίου που είναι υψηλότερη της αντικειμενικής. Για την αγορά του χρησιμοποιείται μεσάζοντας 1ος αγοραστής , ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του δεύτερου 2ου αγοραστή.

Ο μεσάζων 1ος μεταπωλεί το ακίνητο σχεδόν αμέσως μετά την αγορά στον 2ο αγοραστή έναντι πολλαπλάσιου τιμήματος. Με τον τρόπο αυτό φαίνεται ότι ο 2ος αγοραστής έχει κάνει μεγάλη εκταμίευση, ενώ στην πραγματικότητα μόνο το τίμημα της 1ης αγοραπωλησίας. Το ποσό αυτό της χρηματικής διαφοράς του τιμήματος κτήσης του ακινήτου αποτελεί μαύρο χρήμα, το οποίο ο 2ος αγοραστής, που είναι νομικό πρόσωπο μπορεί να το χρησιμοποιήσει για διάφορους νόμιμους ή και παράνομους σκοπούς. Η ίδια περίπτωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον μεσάζοντα για να «ξεπλύνει» ο ίδιος χρήματα που έχουν προέλθει από παράνομη δραστηριότητα. Βασική προϋπόθεση είναι ο μεσάζων να μπορεί να δικαιολογήσει το τεκμήριο αγοράς του ακινήτου. Συνεπώς, το υπουργείο Οικονομικών εφιστά την προσοχή όταν κατά τον έλεγχο διαπιστώσει περιπτώσεις διαδοχικών αγοραπωλησιών ακινήτων θα πρέπει να ελέγχει ένα είναι πραγματικές οι συγκεκριμένες συναλλαγές, ιδίως αν αυτές τελούνται σε πολύ σύντομα χρονικά διαστήματα και επιπλέον να διαπιστώνει την πραγματική ροή του χρήματος.

Επιχειρηματίας — ιδιοκτήτης ομίλου παροχής υπηρεσιών δημιούργησε μια σειρά μικρών θυγατρικών, «δορυφορικών» εταιριών, οι οποίες ήταν ιδιοκτησίας συγγενικών του προσώπων ή εργαζομένων των επιχειρήσεων του. Μέσω εικονικών τριγωνικών συναλλαγών μεταξύ των εταιριών του ομίλου του επιχειρηματία και των «δορυφορικών» εταιριών δημιούργησε ένα πλασματικό οικονομικό προφίλ κατά το οποίο εμφάνιζε ως εύρωστες και δυναμικά αναπτυσσόμενες τόσο τις εταιρίες του ομίλου όσο και τις «δορυφορικές» εταιρίες. Οι «δορυφορικές» εταιρίες εμφανίζονταν να λαμβάνουν υπηρεσίες των εταιριών του ομίλου και στη συνέχεια να παρέχουν υπηρεσίες σε άλλες εταιρίες του ίδιου ομίλου, οι οποίες τιμολογούνταν σε ασυνήθιστα υψηλές τιμές ή σε σπανιότερες, αγόραζαν υπερτιμολογημένα προϊόντα από τις εταιρίες του ομίλου και εξοφλούσαν τις υποχρεώσεις τους με την έκδοση τραπεζικών επιταγών. Στη συνέχεια οι επιταγές κατατίθεντο από τις εταιρίες του ομίλου σε πιστωτικά ιδρύματα ώστε να εξασφαλιστεί ρευστότητα μέσω τραπεζικού ή και ομολογιακού δανεισμού.

Συμπερασματικά, ο επιχειρηματίας μέσω του δικτύου των εταιριών και των συνεργατών του κατάφερε με την δημιουργία μεγάλου αλλά πλασματικού τζίρου να αυξήσει την πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων του και κατ΄ επέκταση να εμφανίζεται ο όμιλος του στα πιστωτικά ιδρύματα ως δυναμικός και αναπτυσσόμενος. Με τον τρόπο αυτό αντλεί ρευστότητα μέσω τραπεζικών δανείων τόσο για τις εταιρίες του ομίλου όσο και για τις δορυφορικές εταιρίες. Έχοντας εξασφαλίσει αυτή την ρευστότητα ο επιχειρηματίας μπορεί να προβεί στις εξής δύο κινήσεις: Τα δάνεια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την κάλυψη προηγούμενων δανειακών υποχρεώσεων. Δεν αποκλείεται μέρος των χρημάτων αυτών να επιστραφούν στην Ελλάδα με την μορφή της επένδυσης στην ελληνική αγορά ακινήτων από τις υπεράκτιες εταιρίες. Σε αυτό το πλαίσιο το υπουργείο Οικονομικών ενημερώνει τους ελεγκτές να έχουν τα μάτια τους ανοικτά στην περίπτωση που διαπιστώνουν περιπτώσεις ομίλων επιχειρήσεων με σημαντικό αριθμό θυγατρικών εταιριών, οι οποίες πραγματοποιούν υπερ-τιμολογημένες αγοραπωλησίες με την μητρική εταιρία του ομίλου και παράλληλα εμφανίζουν αυξημένο τραπεζικό ή ομολογιακό δανεισμό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρέπει να ελέγχεται όλο το κύκλωμα των εσωτερικών εταιρικών συναλλαγών καθώς και η πραγματική πιστοληπτική ικανότητα των εταιριών του ομίλου. Η αγορά υπερπολυτελών σκαφών αναψυχής, τα οποία εμφανίζονται ως επαγγελματικά, σε συνδυασμό με την έκδοση αποδείξεων ενοικίασής τους μεγάλης αξίας προς ιδιώτες για ταξίδια και κρουαζιέρες, μπορεί να δικαιολογήσει τεράστια ποσά που προέρχονται από μη εμφανείς πηγές, δεδομένου ότι τα επαγγελματικά σκάφη φορολογούνται με ειδικό τρόπο. Οι επιτήδειοι φυσικά ή νομικά πρόσωπα όπως έχει διαπιστωθεί εμφανίζουν εικονικά τιμολόγια και αποδείξεις μεγάλης αξίας για την ενοικίαση των υπερπολυτελών σκαφών αναψυχής από ιδιώτες. Στην πραγματικότητα όμως τα σκάφη αναψυχής δεν απέπλεαν ποτέ από το λιμάνι και όλες οι ενοικιάσεις προς ιδιώτες ήταν εικονικές.

Η κρίση κτυπάει τα τυχερά παιχνίδια

Τα στοιχεία της διαρροής Off-shore τυχερά παιχνίδια, επίσης, σε άλλες αποκαλύψεις σχετικά με τους στις ΗΠΑ Καλύτερα παιχνίδια καζίνο 2019 μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας. Όπως ανέφερε ο κ. Η έρευνα του υπουργείου Δικαιοσύνης «δεν αποτελεί απόδειξη για οτιδήποτε εναντίον του κ. Η στοιχηματική λέσχη The Edge σταματάει τη λειτουργία της όταν η Aloga Ltd. Φέτος η χώρα μας είχε κατά κεφαλήν κατανάλωση 192 δολαρίων. Εταιρίες με μεγάλα χρέη προς το δημόσιο και τα πιστωτικά ιδρύματα υποβάλλουν στις αρμόδιες αρχές επίσημη αίτηση ένταξης σε πτωχευτική διαδικασία.

Author: Jason Griswold